Ondankbare Memphis Depay steekt Van Gaal in de rug: ‘Niet dankbaar voor kans bij Manchester’

Zijn trainer is nog maar 24 uur geleden ontslagen, maar Memphis Depay heeft zich nu al tegen Louis van Gaal gekeerd.

Van Gaal was bijzonder onder de indruk van Memphis’ spel bij PSV en natuurlijk het Nederlands elftal op het WK van 2014. Daarom zorgde hij er alles manager van Manchester United voor dat Depay voor een schitterend bedrag overgenomen werd van PSV. Oh, en natuurlijk kreeg Depay ook nog eens een geweldig loon in Manchester.

Je zou denken dat Memphis Van Gaal daarom dankbaar zou zijn, zeker aangezien hij er het afgelopen seizoen zelf een puinhoop van heeft gemaakt en bijna elke wedstrijd slecht speelde.

Nou nee:

United betaalde afgelopen zomer 30 miljoen euro voor Depay. Zodoende kreeg de 22-jarige aanvaller kans in de Premier League. Maar erg dankbaar is hij Louis van Gaal niet. “Dat was toch wel gelukt”, zegt hij over zijn transfer. “Dat zeg ik omdat ik in mezelf geloof en hard werk. Een haat-liefdeverhouding? Dat weet ik niet. En nu hij vertrekt, zo gaan dingen in de voetballerij, in het leven. En daar leer je van en word je sterker van.”

Met andere woorden, Van Gaal — één van de beste Nederlandse trainers ooit — krijgt stank voor dank van een medelander die zijn rijkdom grotendeels aan hem te danken heeft.

Lekker hoor Memphis, ik hoop dat Van Gaals opvolger, José Mourinho, je zo snel mogelijk aan een Oost-Europees ploegje verkoopt zodat je die mooie carriere op je buik kunt schrijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. sarko

  –United betaalde afgelopen zomer 30 miljoen euro voor Depay. Zodoende kreeg de 22-jarige aanvaller kans in de Premier League. Maar erg dankbaar is hij Louis van Gaal niet. “Dat was toch wel gelukt”, zegt hij over zijn transfer. “Dat zeg ik omdat ik in mezelf geloof en hard werk. Een haat-liefdeverhouding? Dat weet ik niet. En nu hij vertrekt, zo gaan dingen in de voetballerij, in het leven. En daar leer je van en word je sterker van.”
  ………………………………………………………………………
  Ondankbare Memphis Depay steekt Van Gaal in de rug: ‘Niet dankbaar voor kans bij Manchester’
  ———————————————
  Zoals zo vaak wordt er weer eens een leuke kop verzonnen die nergens opslaat.

 2. RobertMarsman

  Hij is helemaal niet gehaald door Van Gaal maar door Ed Woodward. Van Gaal of niet hij was inderdaad toch wel bij Man Utd uitgekomen.

 3. ikweetwatikwil

  Memphis is een over het paard getild voetballertje. En niets meer.

 4. Michael van der Galien

  “Hij is helemaal niet gehaald door Van Gaal maar door Ed Woodward. Van Gaal of niet hij was inderdaad toch wel bij Man Utd uitgekomen.”

  Uh nee. Bij een club als ManU besluit de manager bijna altijd welke spelers er wel en niet gehaald worden. Zie ook het wensenlijstje van Mourinho.

  1. Nog1

   ‘Bij een club als ManU besluit de manager bijna altijd welke spelers er wel en niet gehaald worden.’

   Dat is zeker niet zo. Woodward heeft de omzet van MU met ca 30% doen toenemen, en is de vertrouwensman van de familie Glazer (de eigenaars).

   Het nadeel van het beleid van mensen als Woodward is, omdat ze geen verstand van voetbal hebben, ze de grote namen uitkiezen. Zo is Woodward ook bij Van Gaal (en nu Mourinho) uitgekomen.

   Met name de transfers uit het eerste jaar (Falcao en Di Maria) kwamen van Woodward, niet van Van Gaal. Vanuit zakelijk oogpunt waren dat ook goede transfers; ze zorgden voor meer Aziatische sponsors.

 5. Floris

  Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen…

  Spelers met talent (want dat heeft Depay) gaan te vaak veel te jong naar een topclub en mislukken daar om allerlei redenen. In het geval van Depay zijn dat z’n sterallures.

  Van Gaal heeft hem alle kansen gegeven. Waarschijnlijk zou hij onder een ander al veel eerder op een zijspoor zijn geraakt.

 6. ceteris paribus

  Hoera, Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. Edwin van der Sar gaf aan dat de nieuwe trainer moet zorgen voor aanvallend voetbal, waarmee Frank de Boer, de architect van het slaapverwekkende breivoetbal, subtiel werd afgeserveerd.

  Kom er maar in, Floris.

  1. Beukman

   Je hebt Floris gepoort, @CP. Knarsetandend zit de knakker nu te kniezen. Ik voor mezelf hoop dat Bosz het aanvallende arrogante blufvoetbal weet te herintroduceren dat naar mijn mening bij Ajax hoort.

   1. Floris

    Je verlaagt jezelf, Bukman. Maar het zal vast wel goed betalen.

    Wat Peter Bosz betreft, dat is een sprong in het diepe. Hij liet Heracles en Vitesse aardig voetballen, maar Ajax is andere koek. Ik denk niet dat hij de capaciteiten heeft voor deze job.

    1. ceteris paribus

     Peter Bosz heeft als trainer meer ervaring dan de Boer indertijd had. Ook dit argument slaat dus een oudig nergens op.

     Belangrijker is echter de strategische keuze die het Ajax-bestuur hiermee expliciet maakt: eindelijk ziet men in dat Ajax de afgelopen jaren een volledig verkeerde strategische koers voer. Het slaapverwekkende breivoetbal hoort niet bij Ajax en mensen die deze speelstijl voorstaan horen niet bij Ajax.

     Met Peter Bosz gaan we weer met plezier naar het stadion.

     1. ceteris paribus

      een oudig = eenvoudig

     2. Floris

      Bosz heeft geen ervaring bij een topclub. Dat is heel iets anders dan werken in de relatieve luwte bij clubjes als Heracles en Vitesse. We zullen wel zien of hij het aan kan.

      De Boer had geen ervaring als coach, dus die aanstelling had inderdaad fout kunnen aflopen, maar hij werd 4x achter elkaar kampioen. Het was een gouden greep.

      Of het spel onder Bosz zoveel aantrekkelijker wordt valt nog te bezien. Net als De Boer heeft hij met de realiteit te maken, een realiteit die jij als nitwit zijnde niet ziet. En als hij teveel punten morst beginnen dezelfde ontevreden supporters die over De Boer zaten te zeiken weer te morren en komt Bosz onder nog grotere druk te staan. Dan kon het huwelijk wel eens snel over zijn. Veel krediet heeft hij als Feyenoorder sowieso niet.

     3. ceteris paribus

      Ja, Floris, als ‘voetbaldeskundige’ zul je weten dat elke trainer in de problemen komt als de resultaten achterblijven. De resultaten betreffen echter niet alleen het scorebord (waar jij je inzichten op baseert) maar ook op de attractiviteit van het spel en het rendement wat uit de spelers wordt gehaald. Op beide punten faalde de Boer en het zal je toch niet zijn ontgaan dat het Ajax-bestuur mijn analyse wel volgt en die van jou niet: men kiest met Peter Bosz voor een belangrijke koerswijziging.

      Floris, je presenteert je hier parmantig als voetbaldeskundige en je plaatst geen bijdrage zonder mij als nitwit uit te kafferen, maar wordt het zolangzamerhand geen tijd te erkennen dat je er inhoudelijk behoorlijk naast zat en zit?
      Ik heb niet de illusie je (ook op dit onderwerp) tot enige bescheidenheid te kunnen bewegen maar gelukkig laat het Ajax-bestuur zich niet door mensen als jij leiden en voorlopig heb je eenvoudig ongelijk.

     4. Floris

      De Boer faalde helemaal niet en het bestuur van Ajax was ook helemaal die mening niet toegedaan. De meeste voetbalkenners prijzen De Boer dan ook al jaren de hemel in en dat is volkomen terecht. Als hij gewild had zou hij nu nog coach van Ajax zijn geweest.

      Wel waren er mokkende supporters die menen dat we nog in 1995 leven en er elke week sprankelend voetbal gespeeld kan worden. Tot dat stelletje dombo’s behoor jij ook.

     5. ceteris paribus

      Floris verzuimt te verklaren waarom het Ajax-bestuur besloot een trainer te benoemen met een totaal andere spelopvatting dan de Boer en ook niet waarom ze bij de benoeming expliciet verklaarde dat die moet zorgen voor ‘aanvallend’ voetbal. Duidelijker kan de koerswijziging niet worden benoemd.

      Floris kan dat ook niet verklaren omdat daarbij zijn ongelijk en gebrek aan inzicht aan het licht treedt.
      De zelfverklaarde voetbaldeskundige zat er pijnlijk naast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.