Iran: 'We zullen Israël in acht minuten vernietigen'

Iran: 'We zullen Israël in acht minuten vernietigen'

Ze kunnen dat alleen maar doen met massavernietingswapens. Het ultieme bewijs dat Iran wel degelijk bezig is met het bouwen van een atoombom.

Een topcommandant van het Iraanse leger heeft gezegd dat zijn land Israël in minder dan acht minuten tijd kan vernietigen. Hij deed de uitspraak kort nadat Opperhoofd Ali Khamenei zei dat zijn land door zou gaan met het bouwen van ballistische raketten. Dit terwijl de Verenigde Staten hoegenaamd eisen dat Iran de productie van deze raketten stopzet.

"Als we de plannen van de Hoogste Leider in de praktijk brengen kunnen we het Zionistische regime in minder dan acht minuten vernietigen," zegt Ahmad Karimpour, een commandant van de beruchte Iraanse Revolutionaire Garde.

Zijn uitspraken kwamen kort nadat Khamenei liet weten dat hij lak heeft aan de "huilverhalen" van Amerika over zijn ballistische raketten. Tijdens een speech afgelopen maandag zei hij:

"Zij [de V.S.] klagen continu over onze raketmogelijkheden, maar ze moeten begrijpen dat hun huilverhalen geen enkele invloed op ons hebben en dat ze daar niets aan kunnen doen."

Voor de goede orde legde hij even uit waarom hij die ballistische raketten wil hebben:

"De Jihad bestaat nog steeds. De Grote Jihad betekent dat we de vijand nooit geven wat hij wil; we geven hem niet wat hij wil op militair, politiek, sociaal en cultureel gebied. Dat is de Grote Jihad."

Vervolgens gaf hij Amerika ook meteen even de schuld van alle problemen in het Midden-Oosten:

"De voornaamste reden voor die problemen is het gedrag van de arrogante machten. De debatten over nucleaire energie [lees: wapens] en ballistische raketten zijn slechts excuusverhalen, en excuusverhalen zijn nutteloos. Het punt is dat Iran zich niets aantrekt van arrogante machten."

Ondertussen doet de Amerikaanse president Barack Obama nog altijd alsof hij prima zaken kan doen met Iran. Waarschijnlijk zal hij de schijn net zo lang ophouden tot Iran daadwerkelijk massavernietigingswapens inzet tegen Israël, waarna hij zogenaamd verbaasd zal reageren op die tweede holocaust.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer