Razendsnelle Max Verstappen noteert wereldtijd tijdens derde training in Barcelona

Geen categoriemei 14 2016, 13:00
Met minder dan 24 uur op de klok voordat Max Verstappen van start gaat in de Grand Prix van Spanje, laat de Hollandse snelheidsduivel nog één keer zien wat hij waard is in de derde trainingssessie.
Morgen is de grote dag: voor het eerst zal Max Verstappen uitkomen voor Red Bull Racing, en kan de Nederlandse racegod laten zien wat hij waard is in een échte Formule 1-bolide. Tot dusverre heeft Verstappen alleen in trainingsbakkies van Torro Rosso gereden, waarmee hij al ongelofelijke prestaties neerzette.
Maar nu Verstappen is gepromoveerd naar een écht team, kunnen we ons pas écht opmaken voor een weergaloze coureur. De derde training op het circuit in Barcelona, ter voorbereiding op de grote Grand Prix van Spanje, brengt dat ook op fantastische wijze tot uitdrukking:

"Max Verstappen heeft de vierde tijd genoteerd in de laatste oefensessie in Barcelona en ging daarmee sneller dan zijn teamgenoot bij Red Bull.

De Nederlander reed als beste ronde 1.23,719, goed voor de vierde positie. Zijn Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo ging in zijn snelste rondje een tiende langzamer en eindigde als vijfde. In de eerste twee oefensessies op vrijdag was de Australiër nog iets sneller dan Verstappen, die dit weekend voor het eerst voor het team rijdt na de wissel met Daniil Kvyat."

Aangezien Verstappen een koning van het inhalen is, kunnen we morgen veel van hem verwachten. Een podiumplek? Het zit er dik in. Of misschien zelfs wel voor het eerst in z'n carrière een hele Grand Prix op z'n naam schrijven? Het zou zomaar kunnen, het zou zomaar kunnen..
Eén ding is duidelijk: morgen wordt het D-Day voor Verstappen. En vandaag heeft hij zich alvast verzekerd van een uitstekende startpositie voor het rijden van een heldenrit. Zet je dus schrap, want met een beetje geluk wordt het morgen vuurwerk en champagne!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten