Ruim een derde van de vluchtelingen zijn kinderen

Stel je woont in een vluchtelingenkamp ergens in het Midden-Oosten of Afrika.

Je hebt geen uitzicht op een beter leven. Je wil graag naar een welvarender deel van de wereld, zoals Europa, maar je hebt de mogelijkheden gewoon niet.

Dan hoor je van anderen dat het gemakkelijker is voor kinderen om asiel aan te vragen en te krijgen. Jij hebt een kind, misschien wel twee of drie. Je zult ze moeten missen als je ze op avontuur stuurt, maar zij (en jij) krijgen daar mogelijk een mooiere toekomst voor terug. Wat zou jij doen?

Het antwoord van veel van dit soort mensen is, duidelijk: ‘Ik zou ze vandaag nog op pad sturen!’

,,Er zijn drie keer zoveel (onbegeleide kinderen) als vorig jaar en onze medewerkers zeggen dat die kinderen steeds jonger worden”, zei een woordvoerder van de Britse organisatie [Save the Children]. De ontwikkeling zou worden veroorzaakt door de ,,toenemende wanhoop” van mensen in vluchtelingenkampen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Het trieste hiervan is dat je het ze eigenlijk niet eens kunt kwalijk nemen. Probeer maar eens een tijdje te leven in een vluchtelingenkamp. Over het algemeen is dat bepaald geen prettige affaire. Daarom is het helemaal niet zo gek dat ze het risico dan maar nemen om hun kinderen vooruit te sturen.

Dat gezegd hebbende betekent dit natuurlijk niet dat Europa daarom maar akkoord moet gaan met deze gang van zaken. Er is een limiet aan het aantal mensen dat we kunnen opnemen, zeker nu elke Europese staat een welvaartsstaat is. Soms moeten we dus mensen terugsturen, ja, ook als we dat eigenlijk heel sneu voor ze vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. zomaar

  onverantwoord om jonge kinderen met zoveel geld , op pad te sturen .

  als ik de media en onze politiek geloven mag , moet elke vluchteling 3 tot 10 duizend euro betalen aan de smokkellaars .

  onverantwoord .

  1. Bromsnor

   De ouders “dumpen” die kinderen in Europa.

   Kinderen worden vaak gebruikt om asiel te regelen in Europa.Kinderen zijn geen vluchtelingen maar worden bewust op het vliegtuig/boot naar Europa gezet omdat de ouders in die landen weten dat kinderen zelden worden uitgezet.

   Als een kind dus asiel krijgt mag ,via gezinshereniging, ook de familie zich bij het kind voegen.

   1. toetssteen

    @Bromsnor

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3421150/First-picture-Six-foot-tall-15-year-old-Somali-boy-killer-Swedish-asylum-worker-appears-court-charged-murder.html
    Ik zou maar beginnen met een botscan, want zomin als deze Somali killer 15 was, is het gros dat nu zegt 9 te zijn daadwerkelijk 9.

    1. ceteris paribus

     Wikipedia: De politieke mening van de Daily Mail is rechts, conservatief en populistisch en de krant is kritisch over de EU, immigranten, buitenlanders en andere minderheden. Naast de gebruikelijke artikelen over politiek, economie, binnen- en buitenlands nieuws en opinie wordt zeer veel aandacht besteed aan sport, roddel, (seks-)schandalen van nationale en internationale beroemdheden, gezondheidstips en vrouwenzaken als make-up, mode en stijl. De bijnaam van de krant, vooral gebezigd door tegenstanders ervan, is de Daily Wail (dagelijkse klaagzang) of de Daily Fail (dagelijkse afgang).

     De Daily Mail wordt door de politiek-correcte elite afgedaan als boulevardblad, en de journalistieke betrouwbaarheid is twijfelachtig

     Bij dit soort bronnen haalt de heer Toetssteen zijn mosterd. Hij beseft niet zich daarmee tamelijk ongeloofwaardig te maken.

     1. LantR.fant

      “Politiek correcte elite”? Vindt u die dan betrouwbaar? Die probeert alles onder het tapijt te schuiven.

      Overigens stelde Erdogan nog zeer onlangs, dat geboortebeperking niet iets voor moslims was. Zo wordt in die wereld gedacht. In Egypte groeit de bevolking zo hard, dat de watervoorraden over een paar jaar niet meer toereikend zullen zijn om het hele Egyptische volk van voldoende water te voorzien. Dat zie je in veel van die lieden: blijven fokken tot je niet meer kan en vervolgens kan je al die kinderen geen toekomst meer bieden. Omdat het land het niet aankan en omdat de economie dat niet aankan.

      En dan vluchten ze onder erbarmelijke omstandigheden naar Europa, waar de CP’tjes ons voorhouden dat het -onze- morele plicht is om ze op te vangen.

      Ik breng u in herinnering, dat wij n.a.v. onheilstijdingen van de Club van Rome in de jaren ’70 begonnen zijn met geboortebeperking. Omdat we begrepen dat we ons niet oneindig konden voortplanten.
      Met deze instroom spannen we dat paard achter de wagen.

 2. poldi

  Gelukkig voor alle linkse knuffelaars van vooral islam gelukzoekers hebben al die kinderen ouders, grootouders, ooms en tantes die straks na het volgende kinderpardon allemaal hierheen gehaald worden.
  Met liefde offeren al die vervloekte knuffelaars onze welvaart, veiligheid en cultuur op.

 3. poldi

  Ook deze berichtgeving moet weer werken op het gemoed van de niet nadenkende autochtoon: in de 1e en 2e alinea praten over steeds jonger wordende kinderen, zelfs van 9 jaar oud (dat trekt tranen) en dan in de laatste alinea praten over vooruitgestuurde pubers.

  Daarnaast is het algemeen bekend dat geregistreerde migrantenpubers vaak absoluut volwassenen zijn en dat gaat er nog steeds niet in bij die met oogkleppen rondlopende policor en gelukzoekers knuffelaars die wentelen in hun linkse linkse gutmensch gevoel..

 4. Ni28

  Een kind te vondeling leggen is ongeveer hetzelfde. Uitzichtloosheid is in meeste gevallen het probleem. Maar uiteindelijk krijgt men altijd spijt van.

 5. Bromsnor

  Zoals onderstaande “kinderen”.

  HALF of refugees claiming to be children in Austria are adults… and many even arrive with ‘grey hair and beards’ say officials
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3586692/HALF-refugees-claiming-children-Austria-adults.html

  De huidige immigratiestroom heeft weinig met echte “vluchtelingen” te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar meer met een ware volksverhuizing uit het Midden Oosten en Afrika die naar Noord Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Dit zijn economische immigranten die proberen hun levens situatie te verbeteren op kosten van de belastingbetaler en daarvoor de asielprocedure misbruiken.

  Europa kan onmogelijk al deze miljoenen immigranten opvangen. Dat is gewoon onmogelijk. Een land kan een bepaald aantal immigranten dragen maar de hoeveelheden die nu Europa binnenstromen is niet meer te dragen voor de belastingbetaler die die allemaal moet betalen. Gratis woningen; kinderbijslag, uitkeringen,etc.

  Naast het financiële aspect is er nog het sociale en religieuze aspect van de massale immigratie. De meeste immigranten zijn moslims en we weten dat islam en integratie niet samengaan.

  Nu al zijn er in Europa grote problemen met moslims die niet willen integreren en een soort parallel samenleving willen opbouwen waarin ze volgens hun eigen islamitische regels kunnen leven.

  Dat betekend meer moslims scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , etc.

 6. ceteris paribus

  Uit geen van de reacties nog nu toe spreekt enig mededogen voor deze kinderen, laat staan voor de ouders die zo wanhopig zijn dat ze hun kinderen maar op pad sturen omdat ze niets meer voor hen kunnen doen.

  Pijnlijk.

  1. Floris

   Het uitspreken van mededogen op een blog als DDS kost de reaguurder niets. Die kinderen hebben er ook niets aan. Het enige dat de reaguurder ermee bereikt is zichzelf presenteren als een schat van een jongen/meid. Zo van: Kijk mij eens! Zien jullie allemaal hoe sociaal en inlevend ik ben?

   Bij mensen als Paardenpis krijg ik daar slechts braakneigingen van want deze psychopathische trol heeft er geen enkele moeite mee om andersdenkenden zonder enig mededogen het bloed onder de nagels vandaan te trekken.

   Ook z’n trolmaatje Bukman, die zo dolgraag anderen de maat neemt, is ongeloofwaardig in z’n veelvuldige zedenprekerij omdat hij zich er niet toe kan bewegen de pesterijen van Paardenpis te veroordelen.

   Ik heb het al vaker gezegd: gutmenschen zijn heel vaak hufters met weinig (of geen) empathisch vermogen. De zedenprekerij en het zogenaamde mededogen zijn slechts voor de bühne en dienen ter compensatie van hun eigen karakterfouten.

   1. ceteris paribus

    Floris zou er goed aan doen zich meer op de inhoud en zich minder persoonlijk op de opponenten te richten. Hij wekt de indruk dit te doen omdat het inhoudelijk lastig is staande te blijven.

    1. Vigo

     ‘Inhoudelijk’ is ook erkennen dat de bulk van de “vluchtelingen” helemaal geen vluchtelingen zijn, en dat zie ik jou nu nooit doen!

     1. ceteris paribus

      Ik betwijfel of de ‘bulk’ van de vluchtelingen economische vluchtelingen zijn maar ik neem grif aan dat een deel ervan niet is direct levensgevaar was maar geen enkele economische toekomst ziet in landen als Irak, Syrië en Afghanistan.
      Ik veronderstel dat als jij in dezelfde economische omstandigheden gaat verkeren je hetzelfde doet.

    2. Floris

     Inhoudelijk zijn (s)linkserds als jij geen partij voor mij. Dat weet je zelf ook wel, trolletje. Dus stop maar met je omkeringen. Daar komt de sleet nu wat teveel in.

     Voorts wek je de indruk het heel vervelend te vinden dat ik de vinger leg op je karakterologische tekortkomingen en het daarmee verband houdende gespeelde mededogen.

     Daar ga ik dus voorlopig mee door. Wen er maar aan.

     1. ceteris paribus

      Het is tragisch, beste Floris, dat je niet beseft dat als je je in de inhoudelijke discussie gaat richten op vermeende ‘karakterologische tekortkomingen’ van de opponent je de discussie al hebt verloren. De ad hominem is een drogreden en alleen zwakke debaters hanteren deze redekunstige reddingsboei.

     2. Floris

      Je beseft nog steeds niet, ook al is het je al vele malen uitgelegd, dat het hier geen ad hominem betreft.

      Weet je eigenlijk wel wat een drogreden is?

     3. ceteris paribus

      Wikipedia: “Argumentum ad hominem (Latijn voor “Argument op de man”) is een logische drogreden die de positie van de opponent in diskrediet brengt. Het is een tegenwerping die betrekking heeft op de persoon die een bewering doet, niet op de bewering zelf.”

      Het is evident dat als je niet op de inhoud van de argumenten ingaat maar op vermeende karakterologische tekortkomingen van de opponent er sprake is van een drogreden ad hominem. Mooier kan ik het niet maken.

   2. Nog1

    @ Floris

    Nu weet ik wat je van Bukman en CP vindt.

    Maar wat is nu je mening over het onderwerp?

  2. Beukman

   Tja. We hebben het er al eens eerder over gehad. Het beeld van een paar duizend vluchtelingkinderen is een abstractie die ons niet meteen raakt. Wat ons wél raakt? De foto van dat ene aangespoelde jongetje. Daar kun je je iets bij voorstellen. Dat dode jongetje deed de mening over vluchtelingen op dat moment zo’n beetje kantelen. Heel onrechtvaardig allemaal.

   Jaren geleden kwam er een schoolklas met Duitse scholieren het Anne Frankhuis uit. De kinderen waren bleek en ontdaan. Een meisje snikte het uit: “Maar háár hadden we toch wel kunnen laten leven?”

   1. Bromsnor

    Uit het ware verhaal van het jongetje blijkt dat de familie al enige tijd veilig was en een woning had in Istanboel, echter ze wilden wat anders en de vader had geld nodig voor implantaten.

    En als je asielzoeker bent worden die vergoed. In de asielprocedure hebben asielzoeker voorrang met medisch procedures en alles is gratis.

    Dus besloot hij naar Noord Europa te vertrekken als asielzoeker en dus in het bootje te stappen.

    De vader had kunnen besluiten in Istanboel te blijven. Dan had het jongetje nog geleefd.

    1. Beukman

     Daar gaat het niet om. Dat jongetje is verzopen, en één zo’n verzopen jongetje wordt dankzij die foto zieliger gevonden dan duizenden vluchtelingenkinderen via een krantenberichtje. Zet een paar van die kinderen bij Pauw, en de aanmeldingen stromen binnen van mensen die thuis wel een kamertje en een bedje over hebben.

 7. Vigo

  Ik heb mededogen met onze eigen kinderen en kleinkinderen, die moeten het gelag betalen wanneer zij volwassen zijn.

  1. ceteris paribus

   Quod erat demonstrandum.

 8. cmsuijkerbuijk

  Heel erg allemaal natuurlijk, maar het zijn de ouders die verantwoordelijk zijn. Dús: Schone luier aan, lunchpakketje mee en retour afzender!
  En natuurlijk meteen de Australische Methode invoeren. Moet je eens zien, hoé snel deze flauwekul is afgelopen. Flauwekul? Já, flauwekul, want óók kinderen die door tig veilige landen komen, zijn geen vluchtelingen, maar kwartiermakers voor hun ouders, die weer een nieuwe manier gevonden hebben, om hier binnen te komen!
  Zónder pardon terugsturen dus. Niet eens hun zielige smoesjes aanhoren!

  1. ceteris paribus

   Ook de heer Suijkerbuijk heeft weinig mededogen, zijn beleidslijn is ‘Muslimrein’, dus deze kinderen moeten het van hem niet hebben.

   1. cmsuijkerbuijk

    En als jij ook maar een béétje gezond verstand zou hebben, van jou óók niet! Ik heb overigens het woord “moslim” niet eens gebruikt. Dat maak JIJ er maar weer eens van. Maar framen, dat is het kenmerk van de socialist, dus ervan opkijken, doe ik niet eens!

    1. ceteris paribus

     Ik ben de socialistische beginselen niet toegedaan, beste heer Suijkerbuijk, het socialisme maakte meer kapot dan ons lief is.

     1. cmsuijkerbuijk

      Je gedraagt je er niet naar!

     2. ceteris paribus

      Welk socialistisch ‘gedrag’ meent de heer Suijkerbuijk dan waar te nemen?

 9. Ni28

  Alles heeft twee kanten en het is goed om beide kanten te belichten. Laat je hart spreken maar gebruik ook je hersens. Niet alles is wat het lijkt.

  1. Ali Yas

   En soms ook wel. Behalve het jochie op de foto lijken de “kinderen” wel volwassenen. En raad eens wat: dat zijn ze vaak nog ook! De reden van deze verjongingskuur is eenvoudig: kinderen krijgen gemakkelijker asiel.

 10. Geah

  Dit Islamitisch jongetje boven op deze afbeelding kan jouw toekomstige moordenaar worden of de verkrachter van jouw kleindochter….aangezien hij nu eenmaal uit een moord/verkrachtingscultuur komt….die opleiding krijgt hij gewoon van zijn vader…

  1. Nog1

   Of hij wordt de hartchirurg die jouw zoon het leven red.

  2. ceteris paribus

   Ik dacht al, het gaat over vluchtelingenkinderen dus vieze Geah zal zo wel komen vertellen dat het allemaal moordenaars zijn.

   1. Geah

    Nou…we hebben meer van hen te vrezen dan van andere geloven….zo is het nu eenmaal….waar terrorisme is…daar zit meestal een moslim achter….kijk maar in Keulen, Parijs, Brussel 9/11….en ga zo maar door……En dan kan je wel zeggen: En Breivik dan?” nou hij ook, wat weinig voorkomt…..

    1. Svetlana

     Jij bent zelf een ranzige terrorist Geah. Ben jij ook een moslim? Ik dacht het niet

   2. Geah

    Nieuwe aanrandingen in Duitsland…..De Islamitische aanranders zijn net iets ouder dan dat Islamitische jochie op deze afbeelding:

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4218584/2016/01/04/Zestig-aangiftes-massa-aanranding-Keulen.dhtml

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.