Samsom geeft toe: Ja, het is inderdaad nogal onrustig bij de PvdA ja!

Blijkbaar is de PvdA-fractieleider toch niet zo blind als we dachten.

Gisteren liet Diederik Samsom weten dat zijn partij wat hem betreft moet “genieten” van de geboekte successen. Welke successen dat zijn weet niemand, de partij heeft werkelijk niets goeds voor elkaar gekregen, maar blijkbaar maakt dat hem niets uit. Hij zégt dat hij successen heeft geboekt, en dus is dat zo. Voor zoiets als feiten heeft hij geen tijd.

Blijkbaar zei de leider van de PvdA gisteren echter meer. En dat ‘meer’ was lang niet zo positief (of beter gezegd: naïef):

PvdA-leider Samsom erkent dat het „onrustig” is binnen zijn partij. Veel sociaaldemocraten pruimen de koers niet, sinds de partij in zee ging met de VVD. Ze worden extra zenuwachtig nu de verkiezingen in beeld komen.

Zoals hij in zijn speech zei:

“Het is zwaar. Dat voel ik en dat voelt u.”

Daarmee doelde hij niet alleen aan de slechte peilingen, maar ook aan het gebrek aan ‘successen’ van de partij, waar hij hilarisch genoeg tegelijkertijd ook nog even over opschepte. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat ‘ie schizofreen is. Didi en Samsom: twee knetterrode activisten — maar één positief en de ander negatief — in één lichaam.

Hilarisch genoeg liet Samsom weten dat hij de partij weer bij elkaar wil brengen, en groot wil maken in de peilingen, door te pleiten voor een volstrekt onbetaalbaar onderwijsplan. Voor dit plan moet “op termijn” 10 miljard euro vrijgemaakt worden, geld dat de regering helemaal niet heeft. Vervolgens moet dat geld gebruikt worden om ervoor te zorgen dat leraren minder voor de klas staan. Ja, dat lees je goed: Samsom wil dat docenten minder tijd besteden aan hun primaire verantwoordelijkheid. Want tja, doen waar je voor betaald wordt is natuurlijk zwaar overschat. Samsom weet daar zelf alles van. Hij zou zijn partij groot moeten maken én de belangen van de kiezer behartigen, maar doet geen van beide. Toch krijgt hij elke jaar meer dan een ton bijgeschreven op zijn bankrekening. Blijkbaar gunt hij leraren hetzelfde leventje, natuurlijk op kosten van de belastingbetaler.

Als hij werkelijk denkt dat dit onzinnige voorstel voor een comeback zorgt voor zijn PvdA wens ik hem bijzonder veel succes. Ik kan in ieder geval niet wachten tot volgend jaar: het jaar waarin de sociaaldemocraten weggevaagd worden en maar een handvol zetels behouden in het parlement.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. CJD

  “Ik kan in ieder geval niet wachten tot volgend jaar: het jaar waarin de sociaaldemocraten weggevaagd worden en maar een handvol zetels behouden in het parlement.”

  Hier kan ik het absoluut niet mee oneens zijn. De PvdA is een schandvlek voor dit land. Deze walgelijke en zelfverijkende graaiers mogen wat mij betreft met pek en veren het land worden uit gezet.

  1. Annuska G.

   Bij voorkeur naar een islamitisch land.

 2. Ni28

  Blindheid en ontkenning zijn politici eigen. Als je het niet goed doet ga je juist benadrukken hoe goed je het doet. Hoe luider je wordt hoe eerder ga je het zelf geloven. Desnoods bekritiseer je hard iemand die wel successen boekt. Maar wie gelooft je nog als je eigen ziel aan de duivel verkoopt?

 3. Viertel

  Binnenkort: Samsom/PvdA wil hechtere samenwerking met Klaver/GroenLinks. Want dat heeft partijgoeroe Wouter Bos hem ingefluisterd. Ja, Didi voelt de hete adem van duo Lodewijk/Aboutaleb in zijn nek.

 4. ceteris paribus

  Ik lees op blogs als deze al vele jarn dat de PvdA ten dode is opgeschreven en zal marginaliseren tot een splinterpartij. Ook nu verheugen rechtse kabouters zich weer op de naderende ondergang.
  In de werkelijkheid zie je dat echter nooit gebeuren, net zoals de voorspelde monstergroei van de Rebellenclub van Malle Geert bij verkiezingen nooit optreedt.

  De PvdA maakte vuile handen in een succesvolle regering en verloor voor de zoveelste keer ideologisch profiel. Resultaat slechte peilingen. Nu gaan ze een spannende lijsttrekkersverkiezing organiseren waarin Asscher en Samsom mogen strijden over de mooiste ideologische kleur op de wangen. Van die twee geef ik Asscher de meeste kans en dan kan hij zomaar de volgende premier worden.
  De geestige paradox daarbij is dat die kans toeneemt als de PVV het goed doet. Hoewel ik die kans klein acht is het niet onmogelijk en met name Rutte en Roemer zullen daar last van ondervinden. Als je dus wilt voorkomen dat Asscher of Samsom premier wordt kun je beter niet op Wilders stemmen.

  1. Viertel

   Optimisme is op zich niet verkeerd. Maar denken dat de PvdA vanuit een positie van 8 zetels in de peilingen, wel eens de premier zou kunnen leveren ? Dan heb je wel heel veel fantasie. Of anders gezegd: je loopt permanent met je hoofd in de wolken.

   1. ceteris paribus

    Beste Viertel,
    De electorale situatie van de PvdA was 4 jaar geleden nagenoeg identiek aan die van nu.

  2. Ego non solus

   @cp
   U reageert hier graag en ook op een bepaalde manier. In de 2e zin heeft u het al over rechtse kabouters. Ik geloof niet dat u dom bent maar blijkbaar beseft u niet dat u met dat soort uitingen vooral uzelf verlaagt. Dat mag, maar ik zou dat niet doen. Maar mogelijk heb ik wat meer zelfrespect?

   1. Wachteres

    .. monstergroei van de Rebellenclub van Malle Geert” Ach ja, bij gebrek aan argumenten gaat Simon schelden.

    En dan is hij ook nog verbaasd dat niemand hem moet. Negeren is het beste.

    1. Beukman

     @Resje
     Guttegut, “rechtse kabouters”, foei wat een gescheld toch weer. Het is toch wat. Zomaar iemand een kabouter noemen, en nog een rechtse kabouter ook!

     Ik constateer trouwens dat jijzelf er allerminst in slaagt om CP te negeren. En dat is dan weer koren op de molen van het vermoeden dat het allemaal wel meevalt met dat “niemand hem moet”. Het is eerder modieus om te zeggen, voor het broodnodige vijandbeeld.

     1. toetssteen

      @Beukman
      Doe jij daar? Leuke frame hoor naar Wachteres, maar deugen doet het niet. Weet jij ook wel, want zo dom ben je niet. Je weet bliksems goed wat jij en je kompanen hier trachten te doen.
      Ja het zal best lullig zijn als dat wordt ontmanteld. Wen er maar aan.

     2. Beukman

      Ik ben niet blind @Steen, ik zie hoe het Wachteresje toch steeds weer aandacht geeft aan CP’s bijdragen.
      Ikzelf heb een zwak voor haar, een zwak dat onze inhoudelijke meningsverschillen ver overstijgt. Zij weet dat, eerst als vrouw en dan als mens, en ik schaam me er ook niet voor.
      In het dagelijkse leven ervaar ik ook dat mijn sympathieën en antipathieën los staan van de denkbeelden die mensen hebben. Dat vind ik wel een fijne gedachte.

      Maar met de billen bloot nu, Steen, en niet wegrennen svp. “Je weet bliksems goed wat jij en je kompanen hier trachten te doen.” Wie zijn dat dan, mijn kompanen, en wat trachten we hier te doen?

     3. toetssteen

      @Beukman
      Keer op keer zie ik dat jij je confirmeert aan de lulkoek van CP en dat terwijl je een heel eigen en uitgesproken mening hebt. Welaan, ventileer die dan en stel vragen aan Wachteres. Maar dat doe je niet, je gaat onder de gordel zonder enig argument.
      Het artikel gaat over de PvdA, het kan je zijn ontgaan natuurlijk, maar hoppa CP buigt het naar de PVV. Maar dáár ging het niet over! Het gaat over de PvdA en het feit dat PvdA en VVD in de Eerste Kamer nu moeten slijmen om een meerderheid te krijgen. Ja en het mooist van al is Groen Links dat gilt tegen TTIP te zijn, zelfs op hun eigen site, maar gladjes meewerkt met de regering. Hypocriet anybody?
      Ik denk dat men van welke smaak dan ook snel wakker moet worden! Ik ben het met een goede kennis van mij qua richting 180 graden oneens, maar het is niet zo dat bij een zaak zoals nu TTIP we zeggen: maar jij bent het eens, dus moet ik het oneens zijn. Idem met het associatie verdrag.
      Diversiteit moet altijd kunnen, verplicht hetzelfde denken is een religie.

     4. Wachteres

      Ik noemde heel andere scheldwoorden @Beukie en je hebt het mis, ik probeer Simon zo veel mogelijk te vermijden. Ik vind hem echt een heel vervelend, irritant ventje.

      Een links D66 kwalletje, om het zo maar te zeggen. Net als de leider, veel ‘hier ben ik, kijk mij nou toch eens’ geschreeuw, maar weinig wol.

 5. Ali Yas

  “Als je dus wilt voorkomen dat Asscher of Samsom premier wordt kun je beter niet op Wilders stemmen”

  Die Ceteris! Probeert zijn eigen profetieën eigenhandig vervuld te krijgen.

  Strategisch stemmen leidde bij de vorige verkiezingen tot het monsterverbond dat Nederland nog tot 2017 knarsetandend moet dulden. Het enige dat deze partijen nu nog van een monsterlijk verlies kan redden, is uitstel van de verkiezingen.

  1. ceteris paribus

   Monsterverbond, heer Yas? Dit Kabinet is een van de meest daadkrachtige en eendrachtige kabinetten die we na de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Het is politiek stabiel, krijgt onzettend veel voor elkaar, regelt rust in de polder en sleepte ons keurig door de economische crisis waar we sterker uitkomen dan we er in gingen.

   Ik teken graag voor een tweede termijn van dit monsterverbond.

   1. Viertel

    Daadkrachtig is dit kabinet zeker. Maar de gevolgen van die daadkracht zijn desastreus. Giga-bezuinigingen in de zorg, belastingverhogingen waardoor koopkracht van velen tot onder sociaal minimum is gedaald, onderwijs nog steeds een puinbak, defensie helemaal uitgekleed, politie meer tijd kwijt aan administratie dan werk-op-straat, pensioenen verdampen (4 op de 10 ouderen kan niet meer rondkomen), 600.000 werklozen vooral 50 plussers enz enz.

    Ondertussen heeft dit kabinet wel miljarden extra aan opvang zgn. vluchtelingen uitgegeven, NL in top 5 belastingparadijzen (met dank aan Belastingdienst die mooie dealtjes heeft geregeld met multinationals als Starbucks, Google en IKEA), bonussen bankiers en topmanagers hoger dan ooit enz enz.

    En dan wat er nog staat aan te komen. Binnenkort overspoelen Oekraïners en Turken onze arbeidsmarkt (want visumvrij), nieuwe golf gelukszoekers deze zomer, TIPP/CETA enz enz.

    De rust is een schijnbare rust. Er broeit onderhuids heel veel. De uitbarsting zou wel een kunnen komen als Wilders door de rechters wordt veroordeeld om zijn uitspraken die hij als politicus heeft gedaan (en wij maar kankeren op Turkije die Umar wil vervolgen…).

  2. cmsuijkerbuijk

   @Ali Yas
   Mijn God, lees de reactie van CP en huiver. Het gezegde is écht waar. Er lopen meer gekken los rond, dan dat er opgesloten zijn. En deze CP is daar wel een héél duidelijk voorbeeld van!

   1. toetssteen

    @Suijkerbuijk
    Yep exact dat is de opmaat naar de totaalverkrachting van Europa. De dollar is broke! Kapot, door het putje, maar dat wil maar niet indalen!
    De VS moeten dealen met the rising markets, maar dat willen ze niet!

    Europa gaat het slagveld worden en nobody gives a damn.

   2. ceteris paribus

    Ik durf het bijna niet te vragen, heer Suijkerbuijk, maar heeft u ook argumenten waaruit kan blijken dat mijn betoog een vertoon van gekte is?
    Nu is het slechts een scheldpartij.

 6. Wachteres

  http://www.volkskrant.nl/politiek/pvda-cda-en-vvd-in-geldnood-door-ledenverlies~a4293585/

  ‘PvdA, CDA en VVD in geldnood’

  De krimp van de drie klassieke ledenpartijen CDA, VVD en PvdA nadert volgens de eigen bestuursleden een kritisch punt. De partijen komen in geldnood doordat leden blijven weglopen, bericht de Volkskrant.

  Ach gut, wat vervelend nu toch ….

 7. Kees

  Een steeds toenemende werkeloosheid, falend jeugdbeleid, falende ouderenzorg, onbetaalbare gezondheidszorg, belachelijke huurstijgingen, de JSF, en zo kunnen we wel doorgaan. Daarom hebben verstandige mensen het wel gezien met die partij. De enige volgers leven in een schijnwerkelijkheid en kijken weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.