‘Uitgestorven’ Sumatraanse neushoorn levend gezien!

Onderzoekers van het Wereld Natuur Fonds zijn ongelooflijk blij: er is namelijk een levende Sumatraanse neushoorn gezien in Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. 

Dat is bijzonder goed nieuws omdat iedereen ervan uitging dat deze diersoort daar uitgestorven was. 40 jaar lang was er geen enkel exemplaar waargenomen. Nu dus eindelijk wél weer.

En je weet wat dit betekent: als er één is zijn er (vrijwel zeker) meer.

De Sumatraanse neushoorn in kwestie is zo’n 4 tot 5 jaar oud en is een vrouwtje. Ze werd gevonden nadat ze per ongeluk in een val was gevallen. Ze werd daar gelukkig zonder schade uitgehaald.

Dr Efransjah, CEO van het WNF in Indonesië zegt geheel terecht:

“Dit is een buitengewoon mooie ontdekking en een geweldig succes voor iedereen die zich inzet voor het beschermen van de natuur! We hebben nu het bewijs dat een diersoort waarvan we dachten dat die uitgestorven was in Kalimantan nog steeds door het bos loopt, en we zullen nu alle zeilen bijzetten om deze soort voor eens en altijd te beschermen.”

In 2013 vond het WNF voor het eerst sporen die erop wezen dat er mogelijk toch nog Sumatraanse neushoorns waren. Daar kwam vervolgens een video bij van een neushoorn, en nu dus dit.

Overigens zijn er ook nog Sumatraanse neushoorns op… Sumatra. Volgens het WNF zijn er daar waarschijnlijk nog maar minder dan 100 van over. Elke neushoorn telt dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. van Urk

    Asjemenou!? De natuur blijft een raadsel. Nu nog wachten op de terugkeer van de dodo of de Tasmaanse buidelwolf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.