Vreselijk: EgyptAir vlucht van Parijs naar Caïro stort in zee met 66 inzittenden

Vlucht MS804 is van de radar verdwenen. Vermoedelijk is het toestel in zee gestort, de oorzaak is nog niet bekend.

EgyptAir vlucht MS804, van Parijs naar Caïro, verdween enkele uren geleden van de radar. Waarschijnlijk is het vliegtuig neergestort boven de Middellandse Zee, maar waar het toestel (en de inzittenden) zich bevinden, en wat de toedracht is van de crash, is nog niet bekend.

De Egyptische autoriteiten zijn naarstig op zoek naar het toestel en de inzittenden. Gezien de crash al enkele uren geleden plaatsvond, lijkt de kans zeer gering dat er overlevenden zijn. Intussen wordt er gespeculeerd over de oorzaak. Vorig jaar stortte een Russische toeristenvlucht neer boven de Sinai-woestijn door een terroristische aanslag. De kans bestaat dat dat ook bij deze vlucht van EgyptAir het geval is.

Het betreft een Airbus A320 met bouwjaar 2004 – niet erg oud dus. De kans op technische mankementen lijkt dan ook klein, wat een terroristische aanslag wellicht aannemelijker maakt als verklaring. Maar ook een storing in de commnicatieapparatuur zou de oorzaak kunnen zijn – er werd niet om hulp geroepen door de bemanning van het vliegtuig, het toestel verdween simpelweg van de radar en liet daarna niets meer van zich horen.

Er waren volgens berichten geen Nederlanders aan boord van het toestel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. poldi

  Plagiaat
  ——–
  Een vliegtuig dat opeens van de radar verdwijnt zonder dat de piloten iets meldden en zonder dat we horen dat het vliegtuig een rare koersverandering inzette? Dan is een aanslag een reeel scenario. Frankrijk is wel vaker het doelwit van aanslagen. Egypte is een onrustig land waar extremistische modlims wonen. Waarom is deze constatering voorbarig? O ja, dat riekt naar discriminatie en daarom liever een taboe afroepen over het alleen maar noemen van de mogelijke betrokkenheid van moslims dan een reeel scenario op conto van terroristen benoemen.
  Even duidelijk stellen: ik zeg dit niet om de discussie in deze richting te duwen of om bepaalde bevolkingsgroepen verdacht te maken, maar domme zelfcensuur op het noemen van het meest waarschijnlijke scenario omdat dat niet netjes is, daar heb ik schijt aan.
  Een minder reele scenario is dat het vliegtuig spontaan ontploft zonder aanslag. Maar dat klinkt natuurlijk wel netter als we daarover speculeren. En als we gaan discussieren over “spontaan verdwijnen naar een andere dimensie” dan discrimineren we ook de vliegtuigbouwer niet. Niet Airbus zeggen! Het is discriminerend om te constateren dat het alweer een Airbus is.
  Bij voorbaat voor de minnetjes, ik ga niemand braaf napraten omdat… enzovoort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.