Bizar: man zamelt geld in om de aanvallen van 11 september opnieuw uit te voeren

Geen categoriemei 18 2016, 21:00
Als we een prijs mochten uitloven genaamd 'mafketel van de week', ging-ie vandaag ongetwijfeld weg naar deze zonderlinge kerel.
Al jaren proberen ontkenners van de werkelijkheid de wereld wijs te maken dat de aanvallen van 11 september 2001 - die de Twin Towers naar beneden haalden - eigenlijk nep waren. Stiekem waren het niet de gekaapte Boeing-vliegtuigen waardoor het World Trade Center in as werd gelegd, maar een serie door President Bush (of de illuminati, of de reptilians.. hoe dan ook: iemand die niet tot al Qaeda behoort) geplante bommen.
En die theorie wil Paul Salo - een Amerikaanse zakenman die in Thailand woont - nu gaan testen. En hoe test je een theorie? Door een situatie na te bootsen. Dus dat is ook precies wat Paul van plan is: de Twin Towers opnieuw laten instorten, door er vliegtuigen tegenaan te laten vliegen. Een plan heeft-ie al: hij wil een leegstaande wolkenkrabber in het Zuid-Aziatische land kopen, en er dan - net als bijna 15 jaar geleden - een volledig bijgetankt vliegtuig in laten vliegen. En dan maar afwachten: zal de toren instorten of niet?
Op die manier hoopt Paul voor eens en altijd aan te tonen of de Twin Towers nu zijn ingestort vanwege een terroristische aanval, of vanwege een duister complot. Maar Paul heeft nog wel één probleempje voordat hij kan overgaan tot uitvoering van z'n plan: hij heeft geld nodig. €1,33 miljoen om precies te zijn, en via crowdfunding hoopt hij dat te verzamelen:

"Many people want to know more about 9-11. We are like a Mythbusters for September 11th. It's an important project for many reasons. Many people doubt various details of 9-11. As the world has changed our trust in government and media has declined significantly. We want to see for ourselves. We don't need people to guide our thinking. In this project we will recreate 9-11 to the best of our ability given the funds raised. Our ultimate goal is a fully loaded 767 and a similar structure to the WTC. We will crash the fully loaded (with fuel) plane (complete with black box) into the building using autopilot at 500 MPH.

You will be able to see for yourself what happens under these extreme circumstances."

Eén probleempje: dat geld moet dan nog wel binnenkomen. En dat lijkt momenteel nog niet echt te gebeuren; slechts €400 heeft z'n 11 september-simulatie tot dusverre opgebracht - meer dan € 1,3 miljoen euro heeft Paul nog te gaan.
Fireball_erupting_in_the_South_Tower_(88181088)
Grote kans dat het er dus helemaal niet van gaat komen, en sceptici vinden dat ook maar beter zo. Per slot van rekening zullen complotdenkers hoe dan ook met een alternatieve verklaring komen als Pauls Thaise toren toch instort bij het experiment. Andersom zullen de 'gewone' mensen beweren dat de situatie niet goed gesimuleerd was als de toren wél blijft staan.
En sowieso kan je afvragen of de Thaise autoriteiten zo'n 'simulatie' zullen gaan toestaan, aangezien de verlaten toren die Paul op het oog heeft middenin de bebouwde kom staat.
Paul krijgt dus geen punten voor realiteitszin of inschattingsvermogen, maar volle punten voor creativiteit. Je moet er namelijk maar komen én er een crowdfundingsactie voor durven opstarten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten