Vreselijk: EgyptAir vlucht van Parijs naar Caïro stort in zee met 66 inzittenden

Geen categoriemei 19 2016, 8:05
Vlucht MS804 is van de radar verdwenen. Vermoedelijk is het toestel in zee gestort, de oorzaak is nog niet bekend.
EgyptAir vlucht MS804, van Parijs naar Caïro, verdween enkele uren geleden van de radar. Waarschijnlijk is het vliegtuig neergestort boven de Middellandse Zee, maar waar het toestel (en de inzittenden) zich bevinden, en wat de toedracht is van de crash, is nog niet bekend.
De Egyptische autoriteiten zijn naarstig op zoek naar het toestel en de inzittenden. Gezien de crash al enkele uren geleden plaatsvond, lijkt de kans zeer gering dat er overlevenden zijn. Intussen wordt er gespeculeerd over de oorzaak. Vorig jaar stortte een Russische toeristenvlucht neer boven de Sinai-woestijn door een terroristische aanslag. De kans bestaat dat dat ook bij deze vlucht van EgyptAir het geval is.
Het betreft een Airbus A320 met bouwjaar 2004 – niet erg oud dus. De kans op technische mankementen lijkt dan ook klein, wat een terroristische aanslag wellicht aannemelijker maakt als verklaring. Maar ook een storing in de commnicatieapparatuur zou de oorzaak kunnen zijn – er werd niet om hulp geroepen door de bemanning van het vliegtuig, het toestel verdween simpelweg van de radar en liet daarna niets meer van zich horen.
Er waren volgens berichten geen Nederlanders aan boord van het toestel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten