Vrijgezelle bruid trouwt met zichzelf nadat ze zoektocht naar prins op het witte paard opgeeft

Dieptriest of grappig? Demotiverend of inspirerend?

Sophie Tanner, 37 jaar oud, begon het feestje met een solodans. De huwelijksceremonie van Sophie met… zichzelf werd uitgesproken door haar best vriend, die een priestergewaad had aangetrokken.

Een bruid heeft de ideale methode verzonnen om ervoor te zorgen dat ze de huwelijkse gelofte, “tot de dood ons scheidt,” nooit zal verbreken: ze is met zichzelf getrouwd.

Caters: Sophie en haar bruidsmeisjes.
Caters: Sophie en haar bruidsmeisjes.

Sophie Tanner uit Brighton, Groot-Brittannië, droomde er decennialang van om samen met de man uit haar dromen voor het altaar te staan. Na 20 jaar van zoeken heeft ze de hoop opgegeven. Daarom besloot ze om te trouwen met de enige persoon die haar werkelijk nooit zal verlaten (omdat het niet kan): zichzelf.

Voor de ‘ceremonie’ kocht Sophie een ring voor zichzelf en zelfs een mooie, witte jurk. Hoewel de ceremonie natuurlijk niet rechtsgeldig is sprak Sophie wel de traditionele christelijke huwelijksgelofte uit, maar dan met enkele aanpassingen. Sophie’s vader Malcolm — 68 jaar oud — bracht zijn dochter naar het altaar waar haar beste vriend, James McGeown, klaarstond in een priesterkostuum.

Caters: Sophie met haar beste vriend.
Caters: Sophie met haar beste vriend.

Sophie legt uit:

“Ik veranderde de traditionele huwelijksgelofte en beloofde mezelf dat ik altijd goed voor mezelf zal zorgen en van mezelf zal houden. Ik vroeg 15 van mijn beste vriendinnen om mijn bruidsmeisjes te zijn. Naar het ‘huwelijk’ vierden we met zijn allen feest; we dansten door de straten en op het strand.

Screen Shot 2016-05-24 at 10.04.51

“Mensen denken dat ik gek ben, maar dat maakt me niets uit. Ik hoop dat ik andere vrouwen inspireer om eerst en vooral van zichzelf te houden en goed voor zichzelf te zorgen.”

Sophie had eerder drie serieuze relaties, maar ze eindigden allemaal in een breuk omdat de man vreemd was gegaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.