Louis van Gaal is woest op verraderlijk Manchester United: zou gratis zijn weggegaan als hij beter behandeld was

Geen categoriemei 24 2016, 9:00
Louis van Gaal is volkomen terecht niet te spreken over de wijze waarop Manchester United hem ontslagen heeft.
De Nederlandse toptrainer vindt het onacceptabel dat zijn opvolger al maandenlang klaarstond terwijl hem niets verteld werd. Sterker nog, hij en zijn teamleden gingen ervan uit dat ze volgend jaar nog steeds in Manchester zouden werken. Van Gaal beleefde dat derde seizoen bij United als zijn afscheidsseizoen; daarna wilde hij met pensioen. Hij dacht dat United hem dat zou geven.
In plaats van hem te respecteren heeft United hem op onbeschofte wijze gedumpt. En daar is Van Gaal allerminst blij mee. Sterker nog, hij eist antwoorden van de leiding van de club. Waarom is hij ontslagen? Wat heeft hij precies verkeerd gedaan? Volgens zichzelf heeft hij alle doelstellingen min of meer bereikt. Waarom is hij dan toch aan de kant geschoven?
Dat meldt het Britse tabloid The Sun. Dat is dezelfde krant die eerder al berichtte dat United al in december van vorig jaar contact opnam met Van Gaals opvolger José Mourinho. Let wel: toen had het er nog alle schijn van dat United zich wel degelijk kon plaatsen voor de Champions League. Blijkbaar wilde de leiding van United toen echter al af van Van Gaal.
Later, in maart van dit jaar, hadden United en Mourinho zelfs al een mondelinge overeenkomst: 60 miljoen pond (78 miljoen euro) voor drie jaar.
Nou zijn er mensen die zeggen dat Van Gaal weg moet omdat United onder zijn leiding te saai speelde. Het was allemaal niet aanvallend genoeg. Oké, maar waarom zou United Mourinho dan binnenhalen? De Portugees is geen 'idealist,' maar een pragmaticus. Zijn clubs spelen zelden tot nooit mooi aanvallend voetbal. Sterker nog, ze spelen vrijwel altijd verdedigend voetbal. Dat gebeurde zowel bij Inter Milan als bij Real Madrid en bij Chelsea. Drie teams die het onder zijn leiding weliswaar goed deden qua prijzen, maar die nooit risicovol speelden.
Geen wonder dus dat Van Gaal boos is en er niets van begrijpt. Mourinho is minstens net zo lastig als Van Gaal en is zo mogelijk nóg minder bezig met aanvallend voetbal dan de Nederlandse toptrainer. Het is dan ook onbegrijpelijk dat United juist hém heeft aangesteld als Van Gaals opvolger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten