Wilders steelt campagneslogan van hufterige Donald Trump

Je zult ze herkennen aan hun vruchten.

Het is een Bijbelse wijsheid for the ages. En als deze wijsheid klopt (en ja, dat is zo) dan moeten we grote vraagtekens zetten bij Geert Wilders’ ethiek:

Wilders liet eerder al weten dat hij de Republikeinse Nationale Conventie, waar Trump officieel de Republikeinse presidentskandidaat zal worden, gaat bijwonen. Hij vindt Trump blijkbaar een geweldige vent, een voorbeeld voor hem en zijn partij.

Helaas is dat een tikje problematisch. Trump is namelijk niet conservatief of zelfs maar klassiek liberaal, maar een populistische nationalist. Zijn fans in de media roepen dat al maanden en zijn er ongelooflijk trots op. Volgens hen heeft de roep om een kleine overheid namelijk afgedaan. Wat nou kleine overheid, deze mensen willen een ‘sterke leider’ die de hele natie bij de hand neemt.

Echte conservatieven en klassiekliberalen worden daar natuurlijk onpasselijk van, wat dan ook de reden is dat het Republikeinse verzet tegen Trump de afgelopen dagen alleen maar is toegenomen. Veel bekende (en minder bekende) conservatieven eisen nu dat er een derde partij wordt opgericht; een partij die ook mee moet doen aan de verkiezingen en ervoor moet zorgen dat het conservatisme en het klassiek-liberalisme niet vervuild worden door Trump.

Want ja, dat is Trump wel van plan. Deze man is voor een verhoging van het minimumloon, hij zegt achter gesloten deuren dat hij helemaal niet van plan is om een muur te bouwen bij de grens, hij is pro-abortus, pleit nu voor belastingverhogingen in plaats van -verlagingen en zegt zijn pijlen vanaf nu eerst en vooral te richten op supporters van Bernie Sanders, de socialistische senator die verloren heeft van Hillary Clinton (hoewel hij nog niet bereid is om dat toe te geven).

Daarnaast is Trump een vulgaire man die anderen stelselmatig beledigt, voortdurend vrouwonvriendelijke opmerkingen maakt, en grappen maakt over gehandicapten. Want ach, dat zijn toch maar untermenschen waar de maatschappij niets aan heeft. Oh, en dan is er nog zijn geflirt met neo-nazi’s van de KKK die in hem hun Grote Glorieuze Leider zien.

En om het allemaal nog erger te maken beschuldigde hij Rafaël Cruz, de vader van Ted Cruz, er onlangs van betrokken te zijn geweest bij de aanslag op John F. Kennedy. Triester dan dat wordt het niet.

Het is fantastisch voor Wilders dat zijn partij het geweldig blijft doen in de peilingen, maar laat die man alsjeblieft ophouden met het flirten met Donald Trump, onder meer door diens campagneslogan te stelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Bart

  Go Trump!

 2. ceteris paribus

  Ik begrijp het probleem niet: Wilders is toch net als Trump een populistische (volks)nationalist met een links programma?

  1. Bromsnor

   Hoe Pim Fortuyn net als Donald Trump de elite ontregelde

   Fortuyn zag de islamisering van Europa als een groot probleem, een ernstige bedreiging voor de vrijheid en veiligheid van Europa. Vanwege deze analyse werd hij door de media neergezet als een racist.

   De Europese media waren niet meer nieuwsgierig. Zij geloofden dat ze hun eigen dogma’s over de islam en de islamitische wereld moesten uitdragen.

   Door niet de waarheid te willen vertellen of te willen horen over de ware aard en bedoeling van het islamisme, waren Europese media ongewild een bondgenoot geworden van de salafisten en de jihadisten.

   Jammer genoeg is Fortuyn er niet meer. De problemen die hij bespreekbaar maakte, zijn er nog: islamisering, de politieke islam, migratie en het democratisch tekort.

   http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/05/hoe-pim-fortuyn-net-als-donald-trump-de-elite-ontregelde-302571/

  2. Bromsnor

   “En om het allemaal nog erger te maken beschuldigde hij Rafaël Cruz, de vader van Ted Cruz”

   De vader van Cruz was actief deel van de verkiezing van zijn zoon Ted en heeft Trump verschillende keren voor “rotte vis” uitgemaakt. Daarop heeft Trump gereageerd.

   Het lijkt wel of Trump aangevallen mag worden (en Trump word dagelijks zwart gemaakt door verschillende partijen) maar als Trump terugslaat dan komt dat uitgebreid in de media zonder te vertellen dat hij reageerde op een aanval op hem.

   Het is verkiezingstijd dus ze gooien allemaal met modder. Dus laat dan ook de aanvallen op Trump zien en hoe ze hem proberen zwart te maken.

  3. Eminem2

   Eens. Wilders is daar zelfs trots op. Ik zie het probleem dus ook niet.

 3. Bromsnor

  Veel kiezers (zowel Republikeinen als Democraten) zijn de politieke elite zat. Zowel de rechtse als de linkse politieke elite.

  Daarom trek Trump van verschillende kanten kiezers aan. Dus ook teleurgestelde Democraten trekken naar Trump toe.

  Blue-collar Democrats flocking to Trump
  http://edition.cnn.com/videos/politics/2016/03/14/democrats-supporting-donald-trump-ohio-voters-dnt-savidge-erin.cnn

  Trump is de kandidaat die niet de belangen van het establishment (zowel het linkse als rechtse establishment) vertegenwoordig maar opkomt voor de “gewone man” die zich niet vertegenwoordigt voelt door de politieke elite.

 4. Wim

  Het is goed dat komende minister-president van Nederland goede contacten heeft met toekomstige president van de USA.

 5. Bromsnor

  “De onvrede van de Amerikanen met Clinton komt echter vooral door het feit dat Clinton staat voor het establishment in Washington.

  De banken, geheime diensten en de wapenindustrie staan sceptisch tegenover Trump, omdat hij tot nu toe niet volgens hun regels gespeeld heeft.

  In de buitenlandse politiek vertegenwoordigt Trump een gematigde koers, waarbij de VS zouden moeten afzien van hegemoniale aanspraken.”

  https://ejbron.wordpress.com/2016/05/08/vs-trump-wil-ook-democratische-kiezers-voor-zich-winnen/

 6. Ali Yas

  Michaël loopt een beetje op de feiten vooruit. De “vruchten” van de “boom” Trump moeten we nog zien. Voorlopig verkoopt hij alleen praatjes.

 7. Niek

  Ondanks voortdurend dom gedemoniseer opnieuw, blijft Trump verre- en verreweg de beste hoop voor een vervallen, verworden links USA.
  BEWIJS Is o.a. zijn verleden, daar kan heks Clinton een puntje aan zuigen (net als haar man, met zijn sigaar).

  http://youtu.be/TmHwLaOloh4

 8. Mar

  De opzet van dit artikel is wel heel erg doorzichtig.

  Ik griezel van Trump en Wilders, maar zelfs ik moet hard lachen om de aantijgingen richting Trump.

  De gespeelde verontwaardiging druipt er vanaf.

 9. Wachteres

  Wat Amerika betreft: ALLES IS BETER DAN CLINTON!

  Na acht jaar Obama, nu acht jaar Clinton, ik moet er niet aandenken.

  En Wilders een populaire (volks)nationalist? De linksen hebben voor elke tegenstander onmiddellijk een scheldwoord. Dat is hun manier om duidelijk te maken dat ze het niet met je eens zijn. O ja, en als je kritiek hebt op de islam dan ben je een islamofoob.

  Dat kennen we zo langzamerhand; het zielige is dat de linkse aanhangers dat klakkeloos nabouwen.

  Zelfstandig denken is er niet bij. En ze geloven ook nog dat ze daar indruk mee maken.

  Echoputten!

  1. ceteris paribus

   Ik heb slecht nieuws voor mevrouw Wachteres: vanwege het feit dat de Republikeinen Trump op het schild moeten hijsen zal niet alleen Clinton zonder redelijke twijfel de volgende president van de V.S. worden maar zal het wellicht decennia duren voordat de GOP zich van deze crisis zal kunnen herstellen en weer in staat is een zinnige kandidaat in het veld te brengen.

   De situatie ziet er voor lange tijd zeer gunstig uit voor de Democraten.

   En de laatste peiling is +13 voor Clinton.

   1. Vigo

    Paardepis houdt de moed erin, die denkt serieus dat die vette sloerie Hellary de volgende President van de VS gaat worden.

    De strijd gaat nu pas een aanvang nemen, Hellary gaat een shitstorm ervaren van heb ik jou daar….

    The Donald is er klaar voor…..

    1. ceteris paribus

     Dat The Donald bekwaam is in het werpen van stront zal ik niet betwisten, Vigo. De vraag is echter of hij meer kan dan dat.

 10. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/05/na-golf-van-kritiek-komt-er-nu-ook-steun-voor-trump-303044/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-05-08|Na_golf_van_kritiek,_nu_ook_Republikeinse_steun_voor_Trump&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_8mei&cmpid=NLC|els_8mei|2016-05-08

  Na golf van kritiek, nu ook Republikeinse steun voor Trump

  De Republikeinse partij probeert een antwoord te vinden op de onvermijdelijke nominatie van zakenman Donald Trump. Zijn controversiële kandidatuur splijt de partij.

 11. Niek

  Dr Ellian heeft een gezondere kijk dan de meeste NL-journalisten.
  Ook Elsevier, is altijd zuiver geweest w.b. Fortuyn destijds, chapeau.

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/05/hoe-pim-fortuyn-net-als-donald-trump-de-elite-ontregelde-302571/

 12. Niek

  Helemaal waar Michael; ‘…je zult ze kennen aan hun vruchten’.

  Jezus voegde daaraan toe:

  “Wherefore by their fruits ye shall know them. Not every one that saith unto me, Lord, Lord, shall enter into the kingdom of heaven; but he that doeth the will of my Father which is in heaven.”
  ‭‭Matthew‬ ‭7:20-21‬ ‭KJV‬‬

  Mijn vraag, doe jij de wil van de Vader, om Trump ‘hufterig’ te noemen?
  Vanwege al je verkeerde en eenzijdige msm info die je tot je genomen hebt?!

  1. ceteris paribus

   Wellicht meent Niek dat Trump een trouwe volgeling is van de Heere Jezus.

   1. Ali Yas

    Daar kan alleen Ceteris over oordelen.

 13. Bes Tolen

  Het establishment, het is al min of meer gezegd, bestaat uit de grootbanken hegdefunds e.d. in verschillende westerse landen, de geheime diensten, het militair industrieel complex, kolonialen wereldheerschappij, het politieke en gelddeel van het Vaticaan en de aanhang van zegslieden in de godsdiensten en hun organisaties, de maffia op verschillende plaatsen en aanverwant waaronder groepen oligarchen. Al deze groepen die het met elkaar eens zijn, onttrekken zich aan een fatsoenlijke democratische controle, bedriegen de burgers en hebben oorlogszuchtige oplossingen ter beschikking om hun heersersdoelen te realiseren. Politici als de Clintons en ook Obama zijn zorgvuldig uitgezocht om hun belangen te dienen door onderdrukking en bedreiging van de menswaardige verworvenheden van het westen als praktijk. Dat soort politici opportunisten zijn er velen en ze zijn vals en aartsconservatief en maken gebruik van politiek correct, multiculturalisme e.d. al naar het uit komt. Daar tegen is de strijd. In werkelijkheid is die strijd al oud, is van eeuwen, maar nu zitten we opnieuw in een kritiek stadium. De klieken houden valse praatjes over democratie, mensenrechten e.d. Let op hun daden! Want die deugen niet, helemaal niet. In de VS zit de grootste macht. Welaan Trump is misschien de goede oplossing maar Hillary Clinton zeker niet. Met haar is er een grote kans op een grote oorlog. Even verwoesten als de wereldoorlogen. We zitten ondertussen in de richting gevaarlijke tijd

  1. ceteris paribus

   Kan Bes Tholen aangeven waarom Clinton zou aansturen op een grote oorlog en tegen wie?

    1. ceteris paribus

     Ik kan deze tekst van Xander bij iedereen aan bevelen. Zelden zie je de waanzin van het paranoïde wereldbeeld van de aanhangers van Trump en Wilders zo trefzeker verwoord.

     1. Wim

      Maar wat beveel jij dan aan? De waanzin en de leugens in de Media of de onzin van Michael.

     2. toetssteen

      http://www.zerohedge.com/news/2016-05-01/seymour-hersh-says-hillary-approved-sending-libyas-sarin-syrian-rebels

      En ik heb een gedegen PDF van VN wapen experts. Dus probeer het niet belachelijk te maken.

     3. ceteris paribus

      @ Toetssteen, ik wil niemand belachelijk maken maar als je de mosterd haalt bij Xandernieuws en Zerohedge plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.

      http://rationalwiki.org/wiki/Zero_Hedge

     4. toetssteen

      Hoppa en daar gaat ie weer uit de bocht! Man weet u wel wie Seymour Hersh is? Nee natuurlijk niet!!! Dat is jodocus een zeer gerespecteerd schrijver op de Huffington post. Ja ik weet het is verdoemde lastig om het bij te benen. Maar als u niet tegen de hitte in de keuken kunt, duvel dan op!
      U gezever inzake bronnen hebben u keer op keer, op keer enzovoort in de smiley hoek geplaatst. Op het laatst was zelfs ‘Spiegel’ abject, want tja, het past niet in het straatje van de übertroll.
      Wat denkt u nu eigenlijk CP, dat u vanuit uw achtertuin meer weet van de wereld dan mensen die op de Zuidpool na zo’n beetje alles wel hebben gezien? Weet u wie er wereldvreemd is? U CP.
      U heeft niet eens een begin van een idee, u blebbert de waanzin van alle dag na en meent een mening te hebben die goed is onderbouwd.

     5. toetssteen

      Aaarggghhh, schopt zichzelf de kamer rond, ik moet stoppen tien dingen tegelijk te doen.
      Verbeter mezelf, het is de huffington post die alle moeite doet deze Seymour Hersh belachelijk te maken lees te mondklemmen. Zoek dat beroemde Soros lijstje na en hoppa!
      Ow en indien toch aan het snuffelen, skip dan even naar Wesley Clark, ook al zo’n domme man. Echt.

      http://hereandnow.wbur.org/2016/04/04/foreign-policy-wesley-clark

      Ik zou toch maar de oogjes openen.

     6. ceteris paribus

      @ Toetssteen, Seymour Hersh is me bekend. Hij begon als serieus te nemen journalist maar toen hij de dood van Bin Laden ging ontkennen raaakte hij van het pad. Een gevalletje Niemöller zullen we maar zeggen.

  2. Arachne

   Dat soort politici opportunisten zijn er velen en ze zijn vals en aartsconservatief….

   Nee Bess, ze zijn behoudend in de zin dat zij de macht en wat daarmee samenhangt voor zichzelf willen houden. Het establishment van de republikeinen is niet conservatief of behoudend, het zit er voor zichzelf en de daaruit voortvloeiende belangen. Voor de democraten, die het progressieve label voeren, geldt precies hetzelfde.

   Echte conservatieven hebben meer gemeen met Trump dan met Cruz.

 14. Bes Tolen

  Arachne. Ik kan het met u eens zijn als u bedoeld dat er conservatieven zijn die bewust (politieke) normen en waarden willen behouden, die hun deugdelijkheid en nut in de dagelijkse praktijk over lange periode bewijzen.
  Ik heb wat toe te voegen aan mijn verhaal. Neem bijvoorbeeld de maffia van Midden Zuid en Zuid Italië. Deze stamt al uit tijden van ver voor Christus, kwam voort uit het grootgrondbezit. De macht van Rome, een aristocratie, heeft dezelfde herkomst. Rome heeft zich anders ontwikkeld maar is vanouds wel een roofstaat.
  [Een beperkt inkijkje. Een tamelijk zichtbare organisatie is die van de Malthezer ridders, die vooral Rooms katholieke oude hoogadellijke families in Europa omvat. De verdienste in de middeleeuwen was dat deze club de islam tegen hield. (Van het Nederlandse koninklijk huis is er altijd iemand dispensatielid.).].
  Waarom noem ik een bepaald soort politici-opportunisten vals en aartsconservatief?
  Omdat ze foute ingesleten normen, gedragingen hanteren als al vanuit de Romeinse tijd en middeleeuwen zijn doorgegeven. Als voorbeeld van een bepaald soort noem ik Timmermans, die ik (eer)gisteren bekritiseerde. Die normen worden in de eerste plaats doorgegeven door het Rooms katholieke geloof (en daardoor ook wel door parallelle, bijvoorbeeld zogeheten protestantse); wel het meest indringend aan specifiek opgeleiden.
  Het bepaalde soort politici-opportunisten vind je in vrijwel de hele westerse wereld. Met ingesleten bedoel ik ook dat dergelijke normen in de maatschappij min of meer worden geaccepteerd. Aanpassing door mensen met als basis variërend van gemakzucht tot dwang en vaak uit dubieuze solidariteit. Verhullend de bedoeling macht over anderen uit te oefenen ten bate van de vaste groep, die de controleurs op pad sturen. Ik spreek over een bepaald soort. Een soort; onbetrouwbare lieden met overeenkomstige valsheid (als ook al in oude tijden werd gehanteerd ten behoeve van nu nog bestaande macht), die in de eerste plaats de westerse mens bedreigt maar ook voor de hele wereld een groot kwaad vormt.

 15. H.Vaes

  Trump is Trump en Wilders is Wilders.

  Dus…Trump is niet Wilders en Wilders is niet Trump….simpel he…….toch?????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.