Wilders steelt campagneslogan van hufterige Donald Trump

Geen categoriemei 08 2016, 15:00
Je zult ze herkennen aan hun vruchten.
Het is een Bijbelse wijsheid for the ages. En als deze wijsheid klopt (en ja, dat is zo) dan moeten we grote vraagtekens zetten bij Geert Wilders' ethiek:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/729218148117909504
Wilders liet eerder al weten dat hij de Republikeinse Nationale Conventie, waar Trump officieel de Republikeinse presidentskandidaat zal worden, gaat bijwonen. Hij vindt Trump blijkbaar een geweldige vent, een voorbeeld voor hem en zijn partij.
Helaas is dat een tikje problematisch. Trump is namelijk niet conservatief of zelfs maar klassiek liberaal, maar een populistische nationalist. Zijn fans in de media roepen dat al maanden en zijn er ongelooflijk trots op. Volgens hen heeft de roep om een kleine overheid namelijk afgedaan. Wat nou kleine overheid, deze mensen willen een 'sterke leider' die de hele natie bij de hand neemt.
Echte conservatieven en klassiekliberalen worden daar natuurlijk onpasselijk van, wat dan ook de reden is dat het Republikeinse verzet tegen Trump de afgelopen dagen alleen maar is toegenomen. Veel bekende (en minder bekende) conservatieven eisen nu dat er een derde partij wordt opgericht; een partij die ook mee moet doen aan de verkiezingen en ervoor moet zorgen dat het conservatisme en het klassiek-liberalisme niet vervuild worden door Trump.
Want ja, dat is Trump wel van plan. Deze man is voor een verhoging van het minimumloon, hij zegt achter gesloten deuren dat hij helemaal niet van plan is om een muur te bouwen bij de grens, hij is pro-abortus, pleit nu voor belastingverhogingen in plaats van -verlagingen en zegt zijn pijlen vanaf nu eerst en vooral te richten op supporters van Bernie Sanders, de socialistische senator die verloren heeft van Hillary Clinton (hoewel hij nog niet bereid is om dat toe te geven).
Daarnaast is Trump een vulgaire man die anderen stelselmatig beledigt, voortdurend vrouwonvriendelijke opmerkingen maakt, en grappen maakt over gehandicapten. Want ach, dat zijn toch maar untermenschen waar de maatschappij niets aan heeft. Oh, en dan is er nog zijn geflirt met neo-nazi's van de KKK die in hem hun Grote Glorieuze Leider zien.
En om het allemaal nog erger te maken beschuldigde hij Rafaël Cruz, de vader van Ted Cruz, er onlangs van betrokken te zijn geweest bij de aanslag op John F. Kennedy. Triester dan dat wordt het niet.
Het is fantastisch voor Wilders dat zijn partij het geweldig blijft doen in de peilingen, maar laat die man alsjeblieft ophouden met het flirten met Donald Trump, onder meer door diens campagneslogan te stelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten