Ze mocht het schoolgala niet bijwonen omdat ze een pak droeg. Toen kwam een andere school in actie

Het schoolgala, dat volgt aan het einde van je onderwijs aan de middelbare school, is voor scholieren één van de belangrijkste feesten van hun (nog jonge) leven. 

Je kunt je er dus iets bij voorstellen dat het werkelijk een vreselijke ervaring was voor Aniya Wolf toen ze weggestuurd werd bij háár gala. De reden? Ze droeg geen jurk, maar een pak. Daar voelt ze zich namelijk prettiger in. Helaas vonden haar docenten van haar katholieke middelbare school dat een minder goed idee. En dus kwam ze er niet in.

Ja, je leest dat goed: ze werd letterlijk weggestuurd bij de deur van haar eigen schoolfeest. Dieptriest.

Haar ouders werden daar natuurlijk bijzonder verdrietig van, zeker omdat zij het pak juist voor haar gekocht hadden. Zij gaf aan dat ze graag in pak wilden, haar ouders gingen akkoord. Daarom regelden ze een schitterend pak voor d’r, zoals je hier boven op de foto kunt zien.

Haar moeder, Carolyn, legt uit:

“Dit is wie Aniya is, al vanaf heel jonge leeftijd. Ze zou er gewoon niet natuurlijk en op haar gemak uitzien in een jurk. In een pak ziet ze er daarentegen geweldig uit.”

Aniya is het daarmee eens:

“Ik ben altijd al zo geweest, al toen ik nog heel klein was.”

Gelukkig loopt dit verhaal goed af. Een andere lokale middelbare school nodigde Aniya namelijk uit om naar hun gala te gaan: in pak. Aniya accepteerde de uitnodiging en had afgelopen zaterdag één van de mooiste avonden van haar leven.

Eind goed, al goed.

Wel een vraag voor onze lezers: vinden jullie dat de katholieke school in kwestie gelijk heeft en dat je, als je naar zo’n school gaat, weet wat voor normen en waarden en regels er zijn, of vind je dat de docenten flexibeler hadden moeten zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. cmsuijkerbuijk

    Als je dit van tevoren weet, dan is het minste wat je kunt doen, de school om toestemming vragen of overleggen. Het is tenslotte niet voor niets een schoolregel. Wijst de school het af, dan kun je twee dingen doen: Wegblijven, of alsnog in de vereiste kleding komen. Een beetje te vergelijken met mensen die naast een vliegveld gaan wonen en dan gaan klagen over het lawaai!
    Overigens vind ik de regel onzinnig. Zolang het maar nette kleding betreft, heb ik er geen moeite mee.

  2. Ali Yas

    Misschien waren er wel meer jongens en meisjes die zich prettiger voelen in andere kleding. Maar wie echt om aandacht verlegen zit kan daar natuurlijk een enorm punt van maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.