21 jaar zagen deze moeder en zoon elkaar niet. Hun hereniging zal was een ontroerende gebeurtenis!

Meer dan twee decennia lang hebben deze moeder en zoon elkaar niet gezien. Je kan je dus wel voorstellen dat hun hereniging een emotionele gebeurtenis is!

Als 1,5-jarige had moeder Maria Mancia (nu 42) haar zoon Steve Hernandez niet meer gezien. Op die leeftijd werd hij door z’n vader meegenomen naar Mexico. Daar is de jongen maar liefst 20 jaar gebleven, en al die tijd heeft z’n moeder niks van Steve vernomen. Ze had slechts één foto: z’n vader had alle foto’s die er van hem waren meegenomen of vernietigd. Zelfs de afdruk van de zwangerschapsecho had hij laten verdwijnen.

Maar nu konden ze elkaar weer in de armen sluiten. Dat werd precies even emotioneel als dat je denkt dat het is:

De omhelzing tussen moeder en zoon duurt lang, waarbij hij voor het eerst sinds hij dat kan herinneren z’n moeder een knuffel geeft. Maria laat de tranen rijkelijk vloeien.

Maar hoe mooi dit moment ook is, de hereniging van de twee was niet eenvoudig. De politie kon 20 jaar geen spoor van Steve’s vader vinden, maar toen de man werd opgegeven als vermist hadden ze een aanwijzing. Ze stuurden een afleidingsmanoeuvre richting Mexico, waar de man met zijn zoon destijds was heengevlucht, en wisten DNA te bemachtigen. Dat werd vervolgens getest aan de hand van genetisch materiaal van z’n moeder, en binnen de kortste keren kwam er goed nieuws uit een lab: er was een match. Deze jongen was écht de lang verloren gewaande Steve Hernandez.

Maria wist niet wat ze hoorde toen de politie haar het goede nieuws kwam vertellen: “Het was eerst alsof ze ons niet wilde geloven. Ze begon te huilen. Ze zei dat ze niet kon geloven dat hij nog altijd in leven was,” aldus één van de politie-agenten betrokken bij het onderzoek.

Na 21 jaar je eigen zoon weer in de armen kunnen sluiten: dat maakt natuurlijk een hoop goed!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.