Ahmed Aboutaleb moet kleur bekennen: burgemeester van Rotterdam of PvdA-leider?

Leefbaar Rotterdam eist dat Ahmed Aboutaleb, de huidige burgemeester van de stad, duidelijk maakt wat hij nu echt wil: Diederik Samsom opvolgen als leider van de PvdA of burgemeester van Rotterdam blijven.

Vorig jaar werd Aboutaleb herbenoemd als burgemeester. Dat betekent dat zijn tweede termijn in principe pas in 2021 ten einde komt. Het lijkt erop dat hij daar geen zin in heeft: hij heeft openlijk laten weten dat hij het weliswaar niet direct wil opnemen tegen Diederik Samsom, maar dat hij wel meedoet als Lodewijk Asscher ook een gooi doet naar het lijsttrekkerschap van de landelijke PvdA.

Ronald Buijt, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, is daar terecht niet blij mee:

“Hij laat deze kwestie te veel boven de markt hangen. Dat zorgt voor onduidelijkheid en ondermijnt ook zijn geloofwaardigheid. Ik zeg niet dat hij er nu de kantjes van afloopt in Rotterdam, maar wie in de politiek een bepaalde functie ‘niet uitsluit’, zegt in feite dat hij graag wil. Dat is zijn goed recht, maar beken dan kleur. Deze onduidelijkheid is niet fair richting stad en bewoners.”

Het is lastig om het daarmee oneens te zijn. Sterker nog, Buijt heeft overduidelijk gewoon gelijk. Het mag tegenwoordig dan normaal zijn in de politiek om stiekem op twee paarden te wedden, maar dat maakt het natuurlijk niet minder wenselijk. Als Aboutaleb zijn partij graag wil leiden in de Tweede Kamer en volgend jaar een gooi wil doen naar het premierschap is dat prima, maar dan dient hij zijn huidige functie neer te leggen. Rotterdam heeft namelijk recht op een burgemeester die zich voor de volle honderd procent inzet voor die mooie stad.

Als Aboutabel achter de schermen bezig is met het leiderschap van de PvdA weet je dat dit niet zo is.

Vandaar dus: beken kleur Ahmed! Wat wil je? Burgemeester van Rotterdam zijn of Diederik Samsom opvolgen? Wees een vent en maak bekend wat je toekomstplannen zijn. Dat ben je niet alleen de PvdA schuldig (die partij laat hij nu in het ongewisse), maar Rotterdam óók.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bromsnor

  Aboutaleb is een man met twee gezichten. Een belijdend moslims die liever niet heeft dat zijn dochter met een niet-moslim thuiskomt zoals hij zelf heeft gezegd.

  Op dit moment word hij gepromoot door de media als redder van de PvdA. Immers veel journalisten zijn PvdA stemmers.

  Typisch is altijd als Geert Wilders iest zegt word hij afgebrand in de media maar als Aboutaleb hetzelfde zegt word hij geprezen in de media.

  Neem nu de uitspraken van de Jihadisten die naar Syrie willen reizen. Wilders zei dat men die Jihadisten moest laten gaan en de paspoorten moest afnemen. Daarop werd hij door de politiek en media zwaar bekritiseerd.

  Aboutaleb zie precies hetzelfde een aantal weken daarna en hij werd geprezen door de media over zijn uitspraken.

  De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb
  http://www.npo.nl/de-twee-gezichten-van-ahmed-aboutaleb/30-12-2015/KN_1674707

  Aboutaleb zelf is in het bezit van twee paspoorten: de Nederlandse en de Marokkaanse. In 2002 probeerde de praktiserende moslim bij de LPF van Pim Fortuyn (“Tegen de islamisering van ons land”) een politieke functie in de wacht te slepen. Toen dat niet lukte, sloot hij zich in 2003 aan bij de PvdA (!) waarvoor hij in 2004 (!) wethouder in Amsterdam werd.

  Op 25 juni 2009 haalde Aboutaleb, inmiddels burgemeester van Rotterdam, zich de woede van onze veteranen op de hals. Hij verkoos een beleefdheidsbezoek aan zijn geboorteland Marokko en schitterde door afwezigheid op de tweede Rotterdamse Veteranendag.

  Een ereronde in zijn geboorteland Marokko voor zijn prestatie burgemeester te worden in Nederland kreeg voorrang boven de ereronde van Nederlandse veteranen door Rotterdam.

  1. sarko

   De druiven zijn zuur …………….

  2. Ali Yas

   “Aboutaleb zie precies hetzelfde een aantal weken daarna en hij werd geprezen door de media over zijn uitspraken.”

   Tja, is dat niet ironisch? We doen źo ons best niet voor racist te kunnen worden uitgemaakt dat we van de weeromstuit racistisch gaan doen. Gelukkig, de enigen die daar wat van zeggen zijn de lui waarvan we aan het begin al hadden besloten dat dat racisten waren.

  3. Mar

   Bromsnor, u vergeet nog te vertellen dat hij thuis achter de voordeur in een jurk loopt.

   1. zomaar

    @mar , kan je zien (nagaan) hoe hypocriet jullie linkse zijn .

    vroeger moest de katholiek buigen voor jullie voorkeuren , de nonnen, de paters en fraters , ect, moesten vanuit jullie linkse beweging hun habijt aan de kapstok laten hangen .

    en dat praat ik over de jaren 60-65 , nu mag elke anders gelovigen dragen wat hij/zij wil , mits hij/zij niet in de blootte reed de straat op gaat , (wat ik ook weer niet begrijp als dit zijn/haar wil of cultuur is ) , mag je als linkse socialist ook hen niet dwingen hiervan af te zien .

    dan ben je immers een racist en fascist, die zij wil en ideeën de samenleving oplegt, (dus een linkse fascist zoals Castro (Cuba) dit was na de linkse revolutie ).
    afin nu mag vanuit links iedere moslim verkleed gaan zoals hij/zij dit wil , om de samenleving die zij uitverkozen hebben , om in te leven te jennen .

    ik weet jij hebt wat moeite met het geen ik schrijf begrijpend te lezen , toch probeer maar eens , (p.s langzaam lezen kind).

    en dan lees jij dat de racisten en fascisten niet rechts van de lijn staan , maar juist LINKS van de lijn binnen onze westerse samenleving .

    1. Mar

     @zomaar

     U ziet ze nu toch echt vliegen.

     Lastig voor u, maar in de jaren ’60 liep ik al rond. Ik ben niet zo jong als u denkt.

     Uw bewering dat katholieken werden afgeknepen in die jaren, komt uit uw grote duim.
     Toen en nog steeds gelden er geen kledingvoorschriften vanuit de overheid in het openbaar in Nederland (naakt is alleen toegestaan op daartoe aangewezen plekken). Maakt niet uit wat je bent, je mag dragen wat je wil.

     Het is nu juist rechts die die vrijheid wil gaan afpakken en dan niet eens in het algemeen maar alleen bij een specifieke bevolkingsgroep.
     Alleen een verbod op religieuze uitingen van islam, maar niet voor christendom en jodendom. In de wet staat toch echt vrijheid van godsdienst, maar zoals gebruikelijk bij rechts mag die de prullenbak in omdat het niet uitkomt. Men eist respect voor de wet, maar wil eruit kieperen wat in de weg staat onder het mom: wetten zijn er om veranderd te worden.

     En leer het nu eens, je hebt de Europese westerse wereld en de westerse wereld aan de andere kant van de oceaan. Die kunt u niet gelijkstellen en alleen spreken over de westerse wereld.

     1. zomaar

      @mar jammer dat je niet leest!!, wat ik schrijf .

      ik heb niet!! , geschreven dat de kledingvoorschriften voor katholieken vanuit de overheid kwam , of gekomen is !!.

      nee @mar , de linkse sociale meute vond dat dit toen der tijd niet meer kon !, zoals de linkse sociale meute vond dat er meer vrijheid zijn moest .

      dus nader beschouwd was het de linkse vrije stroming , binnen onze samenleving die uit maakte wat wel en niet kon , zo had je toen (de zo genoemde rode vrouwen , Anja.Meulenbelt was er een van ), die vonden dat de vrouwen baas in eigen buik moesten zijn en meer van dat .

      nu lees ik van deze rode vrouwen het tegenover gestelde , en ja @mar de eerste jaren van mij lagere schooltijd , stond de frater in zijn habijt voor de klas , later (de laatste jaren van mijn schooltijd ), in een grijs licht grijs kostuum , de zusters eveneens in mantelpakjes , met rok tot iets boven de enkel .

      dit alles door de linkse hervormingsdrift , hoe zij het zagen moest gebeuren .

      en weer denk ik waar blijft de tijd , nu hervormen wij onze samenleving naar islamitisch model , weer dankzij LINKS SOCIAAL !!.

 2. Wim

  Wie stapt er nu op aan bakboord zinkend schip vol met ratten.

  1. sarko

   Slim of gewoon toeval -bakboord 🙂 🙂
   Als de PVDA zich weer gaar profileren als “arbeiderspartij” dan komt het weer goed.
   Dat gejammer ten spijt hier op het forum , PVDA zit ook na 2017 in de regering .
   Steeds duidelijker wordt het –door de opstelling van Geert wordt het een 4 of 5 partijen coalitie. ..
   Zoveel kans en je verknalt het

 3. Ni28

  Toen ik in mijn jeugd boeken van Karl May las is daar uit gebleken dat Arabieren anders dan de Indianen niet te vertrouwen waren. Ik heb sindsdien niet kunnen ontdekken dat het niet zo zou zijn.

 4. ceteris paribus

  De PvdA laat zien hoe moderne politiek vorm er uit moet zien: een levendige verkiezing van top-kandidaten die strijden op het scherp van de snede.
  Mooi.

  1. ceteris paribus

   zin moet luiden: hoe moderne politiek er uit moet zien

  2. J.C.

   @ceteris paribus

   Als de PvdA op die manier de maatstaf is, heb ik liever minder moderne politiek, die wel het eerlijke verhaal verteld! De PVV bijvoorbeeld.

 5. Wachteres

  “een levendige verkiezing van top-kandidaten die strijden op het scherp van de snede”.

  Waar? Wie? Hoe? Weet Simon eigenlijk wel wat ‘op het scherp van de snede’ betekent?

  IK heb nog geen discussie of strijd meegemaakt. Hoe kan hij daar nu al over oordelen?

  Aboutaleb twijfelt nog steeds….

 6. zomaar

  bij de PvdA hebben zij Obama als voorbeeld genomen , 8 jaar lang kreeg hij de kans om Amerika te verzieken , wat hen gelukt is .

  afin Obama bruin !, mogelijk (gaat van meet af aan in de ronde) moslim , dus denken onze links sociale flikkers bij de PvdA , dat moet hier ook lukken.

  een moslim als minister president, nemen wij Aboutaleb.

  een prakkiserende moslim en racist !!, eigen woorden van LEB , hij wil (ziet) liever zijn dochters niet huwen of verkeren met een NIET MOSLIM .

  tja linkse sociale vrinden racistischer kan je het niet hebben , er zijn meer dan genoeg niet blanke jongen en oude kerels die GEEN MOSLIM zijn .

  knoop dit effe in de oren BEUK CP, ECT, dit geeft aan dat jullie als moslim racisten zijn .

  1. Marieke

   Wat fijn, zomaar, dat je meent dat de PvdA met Aboutaleb de grootste wordt.

   1. zomaar

    @marieke , dat meen ik niet , god verhoede ons , toch als ik het media circus volg voor de verkiezingen , (denk hierbij aan Samsom, voor de laatste verkiezing ) , dan krijgt de media het merendeel van ons zo gek , dat zij op die partij gaan stemmen die de media naar voren geschoven heeft .

    daarna klaagt het volk wel , toch dan is het voor vier jaar weer te laat, tot het volgende optreden vanuit de media .

    of en ik schrijf of!!, er is bij de laatste verkiezing grandioos gefraudeerd , om een kabinet te vormen op uiterst links , PvdA en VVD .

 7. H.Vaes

  Als Aboutaleb zij uitspraken wil omzetten in daden…dan zou hij een coalitie met de PVV niet uit de weg moeten gaan. Alleen als hij met de Pvv regeert kan hij zijn woorden waar maken…en anders zijn het net zo loze woorden als hetgeen Rutte altijd uitkraamde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.