België verijdelt op het nippertje een nieuwe bloederige aanslag

De Belgen zijn dit weekend ontsnapt aan een grote aanslag, nu 12 jihadverdachten zijn aangehouden die in een vergevorderd stadium van het plannen van een aanval zaten.

Belgen kunnen opgelucht ademhalen: België wordt dit weekend niet opnieuw het centrum van alle media-aandacht van de wereld, zoals dat enkele maanden wel gebeurde na een bloederige aanslag in Brussel.

De Belgische politie heeft op het nippertje een terreurplot kunnen verijdelen, waarbij maar liefst 40 stuks jihadistengajes in de boeien werd geslagen:

“”De verdachten waren van plan om aanslagen te plegen, meer bepaald vandaag, de dag waarop onze Rode Duivels een match spelen op het EK”, weet VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.

De twaalf verdachten die aangehouden werden, komen uit de entourage van Najim Laachraoui, de kamikaze die zich opblies op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. “De politie heeft dus vannacht kunnen ingrijpen voor de aanslag kon plaatsvinden”, aldus Özgünes.”

Het EK Voetbal ligt al maanden in het vizier van ISIS, die dit grote toernooi van het plezier (alhoewel niet voor Nederland) wil ombouwen tot één groot bloederig theater, om mensen in Europa extra hard te laten voelen wat het is om ‘nee’ te zeggen tegen de radicale islam. Of zelfs – zoals onder andere Nederland en België doen – via F16’s karrevrachten bommen af te vuren op doelwitten in de ISIS-vrijstaat rondom het Syrische Raqqa en het Irakese Mosul.

Hoe dan ook is het onbestaanbaar dat België de vriendjes van de Brusselse aanslagpleger Najim Laachraoui zoveel maanden gewoon met rust gelaten heeft, en nu pas ingrijpt. Je kan op je klompen aanvoelen dat die gasten niet deugen als ze dikke mik zijn met een zelfmoordterrorist. Waarom hebben deze mensen nog een verblijfsvergunning? Dat is echt onbestaanbaar.

Maar dat is allemaal voor later zorg: voor nu kunnen de Belgen even het zweet van hun voorhoofd vegen. Ze zijn weer veilig. Voorlopig, althans.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/_We_sluiten_de_ogen_voor_moslimgeweld.

  Deze politieagente Tania Kambouri uit Duitsland verwoordt het perfect en zoals het is. Het zijn onze regeringen die zelf zorgen voor toenemende misdaad en haat door hun open deuren beleid. Hoe draai je dit terug? Onmogelijk zoals het nu uitziet.

 2. poldi

  Laten we hier dan nog maar wat meer gaan bezuinigen op politie.
  Of komt de dreiging nu wél akelig dichtbij voor de dames en heren in politiek correct Den Haag?
  Ach nee, hier wonen en leven alleen maar lieve mensen, toch?
  En België ligt gelukkig heel ver weg!
  Extra geld is alleen nog hard nodig voor de linkse hobby: de gelukzoekers- en zieligheidsindustrie met al die handenwrijvende asieladvocaten met hun zoveelste in hoger beroep zaak!
  En hier komen écht alleen maar zielige oorlogsvluchtelingen binnen hoor. Daar zit niet één jihadist tussen.
  Slaap rustig verder politiek correct Den Haag!!

  PS
  Wat is “politiek correct” toch een smerige term geworden !

 3. Wim

  Op zich zelf heb ik al zo iets als het mijn gezin ,familie, kennissen niet overkomt laat het mij koud zo langzamerhand. Zolang het stomme volk als idioten achter Brussel en partijen in Nederland buiten de PVV aanlopen moet men ook maar ook hun billen branden en op de blaren zitten.

 4. Ali Yas

  Het aanhangen van staatsondermijnend gedachtengoed is niet strafbaar; de politie moet dus concreet bewijs hebben voor (het voorbereiden van) een aanslag. Dat is lastig en riskant. Er bestaat op den duur de kans dat de (beoogde) slachtoffers zich tegen de (vermeende) achterban van keert met vergelijkbaar bloedig geweld. De situatie die dan ontstaat noemt men ook wel een burgeroorlog.

 5. poldi

  Een zeer lezenswaardig artikel voor alle moslimknuffelaars en vooral linkse wegkijkers wo @CP.

  Met haar bestseller over geweld door jonge moslims doorbrak politieagente Tania Kambouri in Duitsland een taboe.
  Over de toekomst is ze pessimistisch: ‘Steeds meer burgers bewapenen zich’.

  http://www.ad.nl/home/we-sluiten-de-ogen-voor-moslimgeweld~acaa2598/

 6. Ruud562

  Het verachtelijk en doorgeslagen politiekcorrect beleid van de afgelopen en huidige jaren ondermijnt onze vrijheden, onze democratie, is dus een aantoonbaar gevaar gebleken voor onze veiligheid! Helaas is er ook nu maar e e n partij die dat doorheeft maar door politiekcorrecte waanzin wordt verguisd. Net zoals andere politicy in het verleden dat overkwam. Omdat ook zij de realiteit voorzagen. Een realiteit waarin wij burgers verkeren!

 7. Wachteres

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/-aanwijzingen-voor-terroristische-aanslag-ministers-belgie~a4323058/

  En dit keer niet alleen een dreiging voor ‘Jan met de pet’:

  Het Belgische Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) heeft ook serieuze aanwijzingen dat terreurcellen van gewapende Syriëgangers het hebben voorzien op vier kopstukken van de Belgische regering, meldt Belgische krant Het Nieuwsblad. Volgens het federaal parket hebben de arrestaties niets te maken met deze dreiging.

  Fijn toch, die multiculturele samenleving. Blijkbaar moeten we dit accepteren, want anders ben je een racist, een fascist of een nazi.

 8. Ali Yas

  Wat ik hier nou niet hoor is hoe dit soort problemen op de lange termijn het hoofd moet worden geboden.

  Kunnen we de huidige aanpak wel volhouden? Wat als het aantal jihadisten, zeg, tien keer zo groot wordt? Lukt het dan nog steeds? Het plegen van een aanslag is kinderlijk eenvoudig en het voorkomen daarvan hondsmoeilijk. Het is een ongelijke strijd.

  Zullen we in gedachten eens een ander spoor volgen?

  De aanslagen worden uitsluitend gepleegd door moslims, die zich probleemloos beroepen op oude teksten en tradities. De opvatting dat die oude teksten het navolgen waard zijn is de brandstof waarop de moderne jihadist loopt. Als iemand eenmaal op dit spoor zit, is hij er moeilijk meer vanaf te krijgen en moet hij eigenlijk voortdurend in de gaten worden gehouden om te voorkomen dat hij gekke dingen doet. Dat is het paard achter de wagen spannen. Het lijkt op een arts die een zware roker elke paar maanden door de scanner haalt zonder hem te adviseren met het roken te stoppen.

  Het gebeurt geloof ik nergens ter wereld, maar de oplossing voor dit probleem is zowel effectief als voordelig en hoeft geen mensenleven te kosten.

  Om ziektes als gevolg van roken te voorkomen heeft de overheid de rookreclame beperkt en het roken in openbare gelegenheden en op de werkplek verboden. Aan de andere kant is er veel gedaan aan voorlichting om mensen van het roken af te helpen, waarbij roken het slechte imago heeft gekregen dat het verdient. Al deze maatregelen samen hebben weinig gekost maar hebben er wel toe geleid dat het aantal zieken en doden door roken gestaag afneemt.

  Op dezelfde manier kan worden omgegaan met het gevaar van jihad als gevolg van de islam. Reclame voor de islam moet worden beperkt, het uiten ervan in de openbare ruimte en op het werk verboden. De overheid moet brochures uitgeven waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren van islam, hoe het tot jihadisme en andere nare effecten leidt. Allemaal maatregelen die weinig hoeven te kosten en er op den duur toe zullen leiden dat minder levens door de gevolgen van islam zullen worden verpest.

  Zoals de overheid wel optreedt tegen roken maar niet tegen het blazen van zeepbelletjes zou ik willen voorstellen dat deze ingreep wordt beperkt tot het gedachtengoed van de islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.