België verijdelt op het nippertje een nieuwe bloederige aanslag

Geen categoriejun 18 2016, 11:00
De Belgen zijn dit weekend ontsnapt aan een grote aanslag, nu 12 jihadverdachten zijn aangehouden die in een vergevorderd stadium van het plannen van een aanval zaten.
Belgen kunnen opgelucht ademhalen: België wordt dit weekend niet opnieuw het centrum van alle media-aandacht van de wereld, zoals dat enkele maanden wel gebeurde na een bloederige aanslag in Brussel.
De Belgische politie heeft op het nippertje een terreurplot kunnen verijdelen, waarbij maar liefst 40 stuks jihadistengajes in de boeien werd geslagen:

""De verdachten waren van plan om aanslagen te plegen, meer bepaald vandaag, de dag waarop onze Rode Duivels een match spelen op het EK", weet VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.

De twaalf verdachten die aangehouden werden, komen uit de entourage van Najim Laachraoui, de kamikaze die zich opblies op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. "De politie heeft dus vannacht kunnen ingrijpen voor de aanslag kon plaatsvinden", aldus Özgünes."

Het EK Voetbal ligt al maanden in het vizier van ISIS, die dit grote toernooi van het plezier (alhoewel niet voor Nederland) wil ombouwen tot één groot bloederig theater, om mensen in Europa extra hard te laten voelen wat het is om 'nee' te zeggen tegen de radicale islam. Of zelfs - zoals onder andere Nederland en België doen - via F16's karrevrachten bommen af te vuren op doelwitten in de ISIS-vrijstaat rondom het Syrische Raqqa en het Irakese Mosul.
Hoe dan ook is het onbestaanbaar dat België de vriendjes van de Brusselse aanslagpleger Najim Laachraoui zoveel maanden gewoon met rust gelaten heeft, en nu pas ingrijpt. Je kan op je klompen aanvoelen dat die gasten niet deugen als ze dikke mik zijn met een zelfmoordterrorist. Waarom hebben deze mensen nog een verblijfsvergunning? Dat is echt onbestaanbaar.
Maar dat is allemaal voor later zorg: voor nu kunnen de Belgen even het zweet van hun voorhoofd vegen. Ze zijn weer veilig. Voorlopig, althans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten