CIA: 'Opgelet, ISIS zal meer aanslagen plegen in de hele wereld!'

Geen categoriejun 16 2016, 16:00
Het kon weleens een buitengewoon onrustige en bloederige zomer worden.
Volgens het hoofd van de Amerikaanse CIA is ISIS namelijk van plan om op grote schaal aanslagen te plegen in het Westen. Dus zowel in Europa als in Amerika.
CIA-directeur John Brennan zegt dat ISIS nu zo gericht is op het plegen van aanslagen omdat de terreurorganisatie steeds meer terrein verliest in Irak en Syrië. Dat is natuurlijk nogal slecht voor het imago van de groep, zelfs onder radicale moslims. Die krijgen daardoor de indruk dat ISIS over zijn hoogtepunt heen is en steeds zwakker en minder belangrijk zal worden.
Dat willen de jihadisten van ISIS natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom zullen we de komende tijd geconfronteerd worden met meer aanslagen dan ooit -- of in ieder geval pogingen daartoe.
En dat is niet alles. Niet alleen richt ISIS zich op Westerse doelwitten, maar de organisatie van, voor en door radical-islamitische slachters is ook bewust bezig om meer invloed te vergaren in Libië en Afrika.
Tenslotte zegt Brennan dat het goede nieuws over geslaagde drone-aanvallen op ISIS-leiders ons niet de indruk moet geven dat de organisatie op instorten staat. Dat is, helaas, lang niet het geval. Volgens hem is ISIS nog steeds een "formidabele tegenstander" die ons (het Westen en onze bondgenoten) ontzettend veel pijn kan doen:

Het vermogen van IS om geld in te zamelen is ook ingeperkt, al haalt de groep nog altijd tientallen miljoenen dollars per maand binnen, voornamelijk door belastingen en de verkoop van ruwe olie. Maar ondanks alle vorderingen tegen IS op het slagveld en op financieel terrein, ,,hebben onze inspanningen het terroristisch vermogen en de mondiale reikwijdte van de groep niet verminderd', aldus Brennan.

Veel zorgwekkender dat dit wordt het natuurlijk niet. De CIA waarschuwt dat ISIS op grote schaal aanslagen zal proberen te plegen én dat de organisatie daar het netwerk en de financiën voor heeft. Zoals we al vaker gezegd hebben zit er maar één ding op: ISIS moet compleet en totaal van de aardbodem geveegd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten