Dakloze tiener bood man aan om zijn boodschappen naar huis te brengen. Nu is hij 150.000 euro rijker

Een tiener vroeg een man die hij niet kende bij de supermarkt of die man een beetje eten en drinken wilde betalen voor hem en zijn moeder. Hij legde uit dat ze dakloos waren en gewoon geld hadden voor boodschappen. In ruil, zei de jongen, wilde hij de boodschappen van de man graag naar zijn huis brengen. Zo hoefde hij niets te tillen.

Dit vriendelijke gebaar leverde de jongen in korte tijd meer dan 160.000 dollar op.

Na zijn verzoek leerden de man en de jongen elkaar beter kennen. Al snel vormde er zich een vriendschap. Na twee weken besloot de man om zijn jonge vriend te helpen door een geldinzamelingsactie te houden op het Internet. Daar was hij nog maar kort mee bezig toen hij de tiener en diens gehandicapte moeder kon vertellen dat ze zich geen zorgen meer hoefden te maken over hun financiële situatie. Op het moment dat ik dit artikel schreef had hij al meer dan 160.000 dollar opgehaald voor het gezin, wat neerkomt op 145.000 euro.

De bijzonder vrijgevige man heet Matt White. Hij zegt nu dat hij het geld gebruikt heeft om een huis te regelen voor Chauncy Black en zijn moeder. Hij legt uit:

“Toen Chauncy me benaderde brak mijn hart. Hier kwam Chauncy aan, zijn enige doel was om wat eten te regelen voor hemzelf en zijn arme moeder. Daarbij hoopte hij op de goedheid van andere mensen. Ik keek hem aan en zei tegen hem: ‘Jij bent mijn held’.”

Daar zette Matt een GoFundMe-pagina op voor Chauncy en zijn moeder. Het resultaat mag er zijn: de actie begon op 13 juni. Vandaag is het 25 juni. En kijk eens:

Screen Shot 2016-06-25 at 09.55.44

Hoewel Chauncy tot nu toe een ongelooflijk zwaar leven gehad heeft doet hij het geweldig op school. Er staan alleen maar negens en tienen op zijn rapport. Met de hulp van Matt kan hij zich nu nóg beter concentreren op zijn onderwijs. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij uiteindelijk een prima leven zal creëren voor zichzelf, en dat alles met een beetje hulp van een totale vreemde die vervolgens andere vreemden zover kreeg om rijkelijk geld te doneren aan hem en zijn moeder.

Geweldig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.