De heroïsche agent die een zelfmoordterrorist neerschoot terwijl hem dat zelf het leven kon kosten

Geen categoriejun 29 2016, 9:00
Deze man is een held. Helaas weten we niet of hij op tijd wegrende om de aanslag te overleven.
Er zijn natuurlijk talloze verschrikkelijke verhalen te schrijven over de aanslagen van gisteravond op het grootste vliegveld van Istanbul, een stad met zo'n 15 miljoen inwoners. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven, zo'n 150 mensen raakten gewond.
Elke dode staat voor een verhaal: een verhaal dat veel te vroeg beëindigd werd door een stel radicaal-islamitische haatbaarden.
Toch zijn er ook verhalen te delen over echte helden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de videobeelden in de tweet hieronder:
Op de beelden zie je een ISIS-terrorist op Atatürk Airport. Hij heeft, zoals we allemaal weten, een bomgordel om. Een politieagent staat om een hoekje en ziet de terrorist naar zich toekomen. In plaats van te vluchten, wat logisch gedrag zou zijn aangezien de terrorist zijn bom op elk moment kon laten afgaan, wachtte de agent rustig af... en schoot hij de jihadist neer toen die dichtbij hem was. De jihadist had op dat moment een wapen in zijn handen.
Toen de terrorist neergeschoten werd liet hij zijn wapen los. Natuurlijk had hij zijn bomgordel nog wel om. De agent zag dat de terrorist nog leefde, zag ook dat de man een bom bij zich had en die wilde laten afgaan. Pas toen: toen hij ervoor gezorgd had dat de terrorist niet nog meer mensen kon neerschieten en alleen nog maar zijn bom had rende de agent weg. Een seconde of tien later liet de terrorist zijn bom daadwerkelijk afgaan.
De explosie was immens. De agent wist ongetwijfeld dat dit het geval zou zijn, maar toch bleef hij rustig staan wachten op de terrorist om die neer te kunnen schieten.
Het is nog onduidelijk of de agent de aanslag overleefde. De explosie was zo groot dat ik het ergste vrees.
Of hij het nou wel of niet overleefd heeft, één ding moge duidelijk zijn: deze man is een echte held. Wat hij gisteravond deed is ongelooflijk. Hij zette zijn leven letterlijk op het spel om anderen -- volstrekt vreemden! -- te beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten