Deze papegaai was getuige van een moord. Sindsdien zegt hij deze drie verdachte woorden…

Enkele maanden geleden vond het noodlot Martin Durham. Wat zijn papegaai sindsdien zegt, zou alles wel eens kunnen verklaren.

Martin Durham werd enkele maanden geleden doodgeschoten in z’n eigen huis. Z’n vrouw – ook aanwezig – werd ook onder vuur genomen, maar wist de schietpartij te overleven.

De politie heeft de dader nooit kunnen vinden, en het onderzoek naar de moord is nog in volle gang. Een getuige is er wel, en hij heet Bud. Eén probleem: het is een papegaai, en de ouders van Martin speken de officier van justitie nu om Bud te mogen gebruiken als getuige, iets wat zeker niet gebruikelijk is voor dieren binnen strafzaken.

Don’t f*cking shoot,” dat is alles wat Bud tegenwoordig nog uitbrengt. “Don’t f*cking shoot“:

De belangrijkste verdachte is Martins vrouw Glenna die de hele situatie overleefde. De theorie is dat het ging om een moord-zelfmoord-scenario maar dit laatste mislukte doordat Glenna niet goed op zich zelf richtte. Ze ontkent echter de aantijging. De ouders van Martin willen nu dat papegaai Bud het verlossende woord gaat brengen:

“Die vogel hoort alles en iedereen, en is het meest grofgebekt van iedereen in de buurt”

Een dichtbijwonende vogelkenner voegt daar aan toe:

“Volgens mij is het iets dat hij gehoord heeft, en duidelijk eerder gehoord heeft. En als het vers in z’n geheugen ligt, zegt hij het ook vaker.”

Zijn die drie woorden door de papegaai opgepikt bij de moord zelf? Die kans lijkt heel erg groot.

Laten we dus hopen dat Bud spoedig het verlossende woord mag geven. Iedere moord verdient het om opgelost te worden, en soms moet je daarbij nogal…. onorthodoxe methodes hanteren. Moordenaars zijn helaas creatief; als opsporingsdiensten moet je dat dus ook zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.