Deze schildpad had moeite met lopen. Dan verzint zijn baasje een werkelijk geniale oplossing

De inventiviteit van sommige mensen is ongelooflijk.

We kennen allemaal wel iemand die op één of andere manier gehandicapt is en zo niet meer zonder hulp – of helemaal niet meer – kan lopen. We beseffen ons echter niet altijd dat dit niet alleen mensen, maar ook dieren overkomt. Ook zij kunnen door geweld of een ziekte een been kwijtraken, en zijn dan voor het leven getekend.

Zo ook deze schildpad, die aan een uiterst vervelende spierziekte lijdt. Dit zorgt ervoor dat hij zijn vier poten nog wel kan gebruiken, maar dat ze niet genoeg kracht hebben om hem te dragen. Schildpadden staan al niet bekend als snelle dieren, maar hierdoor kwam hij al helemaal niet meer vooruit.

In het wild was hij waarschijnlijk gewoon gestorven van de honger, maar gelukkig heeft hij een baasje dat wel raad wist met de beperking. Eigenlijk was de oplossing best logisch: want hoe help je mensen die moeilijk kunnen lopen? Precies: je geeft ze een rolstoel. In dit geval was het meer een rolwagentje dan een stoel. Het dier kan gewoon normaal lopen met zijn poten, met het verschil dat die zijn gewicht niet meer hoeven te dragen. En dat ziet er dan zo uit:

Foto: Screenshot video Unilad
Foto: Screenshot video Unilad

Als je goed naar de foto kijkt, zie je echter nog iets opmerkelijks. De wieltjes zijn namelijk gemaakt van niets minder dan… Lego! Inderdaad: het speelgoed waarmee je enorm veel kunt, en dus kennelijk ook schildpadden mobiel mee kunt maken. Het handige aan lego is dat het modulair is, wat wil zeggen dat je de steentjes gewoon los kunt maken. ’s Nachts haalt zijn eigenaar dan ook de wieltjes ervanaf: het enige stuk dat permanent aan hem vastgelijmd zit, is de basis.

Foto: Screenshot video Unilad
Foto: Screenshot video Unilad

Kijkt hij niet ontzettend gelukkig met zijn nieuwe vervoer? Het is prachtig om te zien hoe mensen met zulke simpele ideeën toch een enorme verbetering in levenskwaliteit kunnen bereiken. Slim bedacht, ik kan niet anders zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.