Tegenslag voor Poetin: Russische 'atleten' definitief niet welkom bij de Olympische Spelen

Geen categoriejun 17 2016, 19:00
Russische atleten kunnen de aanstaande Olympische Spelen - en misschien ook wel de komende - op hun buik schrijven.
De kogel is door de kerk: Rusland is definitief niet meer welkom in Rio de Janeiro, waar deze zomer de Olympische Zomerspelen gehouden zullen worden. Dat heeft de internationale atletiekfederatie, de IAFF, vrijdag bekend gemaakt.
Met deze uitspraak wordt bevestigd wat iedereen allang dacht. Tijdens de Winterspelen in Sochi is op grote schaal doping gebruikt door de Russen. Alsof dit al niet erg genoeg was, bleek uiteindelijk dat Vladimir Poetin hierbij zijn vinger in de pap had. Het werd de Russen van overheidswege toegestaan zich met allerlei middeltjes lichamelijk superieur te maken, in de hoop dat Rusland zo een enorm aantal medailles bij de Spelen in eigen land zou binnenslepen. Dopingtests werden wel afgenomen, maar werden vervolgens weggegooid, of de resultaten werden verdraaid. Wat er ook precies gebeurd is, het was in ieder geval geen zuivere koffie.
Het belangrijkste principe van de Spelen, sportiviteit, is hiermee dan ook keihard geschonden. Sport kan mij weinig schelen, maar zelfs bij mij gaan mijn haren rechtop staan van dit soort berichten.
Verrassend kan het allemaal echter niet genoemd worden. Het is ook naïef om te denken dat het land alleen bij de Spelen in eigen land dit uitgehaald zou hebben. Hopelijk leidt dit tot een groter onderzoek, waarbij ook Russische topsporters bij andere evenementen, zoals het huidige EK, eens goed onder de loep genomen zullen worden. Toch zal het niet eens van dit soort controles hoeven af te hangen of de Russen aan het EK kunnen blijven meedoen. Het gewelddadige gedrag van hun fans is zo walgelijk, dat ik het me goed kan voorstellen als dat reden genoeg wordt voor een stevige schorsing.
Het lijkt er wel op alsof deze bruten getraind zijn om zoveel mogelijk wanorde aan te richten in Frankrijk, zo agressief komen ze op me over. Dat laatste blijft echter een vermoeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten