Deze schildpad had moeite met lopen. Dan verzint zijn baasje een werkelijk geniale oplossing

Deze schildpad had moeite met lopen. Dan verzint zijn baasje een werkelijk geniale oplossing

De inventiviteit van sommige mensen is ongelooflijk.

We kennen allemaal wel iemand die op één of andere manier gehandicapt is en zo niet meer zonder hulp - of helemaal niet meer - kan lopen. We beseffen ons echter niet altijd dat dit niet alleen mensen, maar ook dieren overkomt. Ook zij kunnen door geweld of een ziekte een been kwijtraken, en zijn dan voor het leven getekend.

Zo ook deze schildpad, die aan een uiterst vervelende spierziekte lijdt. Dit zorgt ervoor dat hij zijn vier poten nog wel kan gebruiken, maar dat ze niet genoeg kracht hebben om hem te dragen. Schildpadden staan al niet bekend als snelle dieren, maar hierdoor kwam hij al helemaal niet meer vooruit.

In het wild was hij waarschijnlijk gewoon gestorven van de honger, maar gelukkig heeft hij een baasje dat wel raad wist met de beperking. Eigenlijk was de oplossing best logisch: want hoe help je mensen die moeilijk kunnen lopen? Precies: je geeft ze een rolstoel. In dit geval was het meer een rolwagentje dan een stoel. Het dier kan gewoon normaal lopen met zijn poten, met het verschil dat die zijn gewicht niet meer hoeven te dragen. En dat ziet er dan zo uit:

[caption id="attachment_140610" align="aligncenter" width="528"]Foto: Screenshot video Unilad Foto: Screenshot video Unilad[/caption]

Als je goed naar de foto kijkt, zie je echter nog iets opmerkelijks. De wieltjes zijn namelijk gemaakt van niets minder dan... Lego! Inderdaad: het speelgoed waarmee je enorm veel kunt, en dus kennelijk ook schildpadden mobiel mee kunt maken. Het handige aan lego is dat het modulair is, wat wil zeggen dat je de steentjes gewoon los kunt maken. 's Nachts haalt zijn eigenaar dan ook de wieltjes ervanaf: het enige stuk dat permanent aan hem vastgelijmd zit, is de basis.

[caption id="attachment_140611" align="aligncenter" width="466"]Foto: Screenshot video Unilad Foto: Screenshot video Unilad[/caption]

Kijkt hij niet ontzettend gelukkig met zijn nieuwe vervoer? Het is prachtig om te zien hoe mensen met zulke simpele ideeën toch een enorme verbetering in levenskwaliteit kunnen bereiken. Slim bedacht, ik kan niet anders zeggen.

Lees meer over:
Videos rolstoel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties