Duits AZC brandt volledig uit na ruzie over ‘Ramadanontbijt’

Een ruzie tussen Iraniërs en Arabieren is – een tikkeltje – uit de hand gelopen in Düsseldorf.

Wie denkt dat asielzoekers de hele dag op hun achterste zitten en slapen heeft het niet bij het rechte eind: tenminste, in ieder geval tijdens Ramadan. De meeste mensen zouden een moord doen om eens goed te kunnen uitslapen, maar een stel migranten heeft hun accommodatie in Düsseldorf platgebrand nadat ze niet op tijd wakker gemaakt waren. Wat was het probleem dan, denk je? Waren ze daardoor te laat voor het ochtendgebed? Neuh, daar zouden ze zich dan weer niet zo druk om maken.

Hier spraken de magen van de mannen, die tijdens de Ramadan alleen vóór zonsopgang en ná zonsondergang gevuld mogen worden. Toen zij dinsdagochtend wakker werden en de zon hen al tegemoet scheen, waren zij dan ook absoluut niet blij: ze waren veel te laat om hun reserves nog even aan te vullen met het zogenaamde ‘Ramadanontbijt’.

Vervelend, maar als je de berichten mag geloven dan was het niet helemaal hun eigen schuld dat iedereen te laat wakker was geworden. Om één of andere reden bestond de leiding van het centrum niet uit Duitsers, maar voornamelijk uit Iraniërs. En dat gaat niet alleen in het Midden-Oosten fout: ook in de moslimkoloniën in Europa is dat geen al te beste combinatie. De Iraniërs dachten waarschijnlijk een streek uit te halen met de Arabieren door hen hongerig aan de dag te laten beginnen, maar dat is iedereen duur komen te staan.

De migranten werden gehuisvest in een hal van de Düsseldorfer Messe, een expositiecentrum dat vergelijkbaar is met de Jaarsbeurs te Utrecht of Ahoy Rotterdam. Uit woede hebben de hongerige heren hun hele hal in de hens gestoken, die uiteindelijk tot de grond toe is afgebrand. De schade? Minstens 11 miloen euro. De vraag is op wie deze schade verhaald zal worden, maar een deel van het antwoord lijkt me bij voorbaat duidelijk: niet op de daders. Die zitten waarschijnlijk al lang en breed in een ander centrum, zolang ze het heel houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Geah

  Mogen we hopen dat daar alles intern verbrand is…

  1. Svetlana

   Hopelijk jouw familie smerige trut

   1. cmsuijkerbuijk

    Wat onderscheidt dit antwoord van jou van Geah?

    1. Geah

     Dank je cmsuijkerbuijk! Als het aan haar zou liggen dan wil zij met haar moslimbroertjes mijn kinderen uitmoorden….

   2. Anna

    Svetlana. Het zijn toch moslims die elkaar uitmoorden en de boel in brand steken.

   3. LantR.fant

    Svetlana heeft een vriendin in Erfurt en een doosje lucifers in Dusseldorf.

  2. ceteris paribus

   Geah is ons hoogst originele genocide-besje.

   1. van Urk

    Zal een lange ramadan worden zonder ontbijt.

    1. Geah

     Misschien laat Allah hen wel dood neervallen…

   2. Geah

    En wie betaalt de schade? niet die kerels…zij hebben geen geld….zij stichten brand en de Ongelovigen mogen hun brand blussen en de schade betalen……die klerelijers zijn toch een gezwel voor de samenleving…..

 2. WWW

  Sjiieten zullen wel later met de ramadan beginnen denk ik.

 3. Ni28

  Het is uit met de rust, de moslims zijn binnen.

  1. van Urk

   Ni28@ Hadden ze beter goed de tourist info van de smokkelaars moeten gaan door lezen dat ook andersgelovigen en vijanden mee gingen reizen naar Europa.

   1. Ni28

    Beste van Urk, zij gingen van uit dat alles hier klaar stond naar hun wens en dat hier mensen een andere leven leiden dat begrijpen zij in hun eenvoud niet. Wederzijdse respect kennen zij niet. En ja, er zaten ook nog hele slechte mensen tussen en daar zullen samen last van hebben. Het is uit met de rust in Europa.

 4. Floris

  Ik wed dat de heren mohammedanen niet eens gestraft gaan worden.

  Hetgeen de heren mohammedanen dan weer bevestigd in hun waan dat ze superieur zijn en hier alles kunnen maken.

  Het is een hellend vlak waar serviele dwazen als Bukman en Pissebed met alle plezier nog wat groene zeep op smeren.

  1. Beukman

   @Bukman Junior
   Dat is een driedubbele stropop, gebaseerd op een vooroordeel.

 5. toetssteen

  Ze hebben de nieuwste I phones, maar daar zit geen wekkerstand op?

  Schop trouwens dat hele stel weer naar het zand van herkomst. Wat had dat stel zeurkanaries verwacht? Een vijfsterren hotel omdat zij behoren tot de buk en kniel brigade, het Übervolk? De groeten ermee, ga maar op een houtje bijten.

 6. ceteris paribus

  De bron van dit rellerige bericht is de Jihad Watch, een notoir islamofoob blog.
  Even verder googelen geeft ook een iets genuanceerder beeld en blijkt de ramadan er weinig mee te maken te hebben.

  http://www.ad.nl/dossier-nieuws/verandering-drijfveer-voor-brandstichters-dusseldorf~a7fce7d7/

  1. Vigo


   ‘Verandering’ drijfveer voor brandstichters Düsseldorf

   De enorme brand in een opvangcentrum voor asielzoekers in Düsseldorf was nodig om eindelijk iets te veranderen. Dat heeft een van de twee hoofdverdachten van het stichten van de brand, die in het centrum verbleven, verklaard tegenover medebewoners en journalisten.

   De 26-jarige man van Noord-Afrikaanse origine geldt als de leider van een achtkoppige groep ontevreden asielzoekers die in het centrum was ondergebracht en er al eerder herrie schopte.

   Onvrede over eten
   De andere hoofdverdachte is op heterdaad betrapt toen hij in de hal een brandbare vloeistof over een matras uitgoot, lieten politie en justitie vandaag weten. De aanleiding voor hun daad zou hun onvrede over het in hun ogen karige middagmaal zijn geweest.

   De acht opgepakte bewoners hadden zich volgens de politie allen een valse identiteit aangemeten. Ze beweerden dat ze uit Syrië of Irak waren gevlucht.

   http://www.ad.nl/dossier-nieuws/verandering-drijfveer-voor-brandstichters-dusseldorf~a7fce7d7/

   Lekker genuanceerd, paardepoep tracht dit misselijke schurftige islamitische ongedierte weer uit de wind te houden.

  2. Floris

   Of het met de ramadan te maken heeft of niet, Paardenpis, de ondankbare honden hebben de boel in de fik gezet.

   Wat mankeert jou om het steeds maar weer voor tuig op te nemen? Om verkrachtingsgolven te bagatelliseren, om weg te kijken van gebeurtenissen zoals in Keulen waar jouw geliefde rechtsstaat simpelweg niet tegen opgewassen is en om het godbetere op te nemen voor een fascist als Kuzu?

   1. van Urk

    Beste Floris, Ceteris vindt dit waarschijnlijk een doodgewoon normaal fenomeen dat vluchtelingen een gebouw in de fik te gaan steken waar zij te gast zijn. Daarom mogen wij er geen schande van uitspreken.

   2. ceteris paribus

    Ik noteerde slechts dat de stemmingmakerij over de ramadan niet op feiten berustte. Ook het feit dat DDS zich voor haar informatie baseert op Jaihad Watch is een verontrustend feit.

    1. van Urk

     Okke, De brand is veroorzaakt door een kortsluiting. U ook weer blij.

     1. van Urk

      Beste Ceteris, Als u de Jihad Watch gelezen hebt dan heeft u het onderste stukje van het verhaal ook gelezen . De artikel die u bij de AD opgezocht hebt was een eerdere aangestoken brand in datzelfde complex.

     2. ceteris paribus

      Ik lees Jihad Watch niet, van Urk, en dat zou u ook niet moeten doen.

     3. van Urk

      Normaal lees ik dat ook niet beste Ceteris maar dit keer zat u er naast.

     1. ceteris paribus

      De heer Toetssteen vond bewijs in de dailymail, een flutblog dat slechts kolder van andere flutblogs overschrijft.

      Ik zal het maar eerlijk zeggen, u bent te licht voor de inhoudelijke discussie.

     2. toetssteen

      @CP
      Wat is er mis met the Dailymail behalve dan dat de boodschap u niet aanstaat?
      U bent door het ijs gezakt, zo simpel. Wiki who wiki wie, wiki waaat? Hou toch op CP, Deze mafdozen meenden dat ze al bovenvolk op de wenkjes werden bediend, nou u gaat maar knieschuifelen, ik pas.

     3. Wachteres

      Ik vraag me af wat Simon nog doet op deze site.

      Hij is de enige die in staat is een inhoudelijke discussie aan te gaan en helaas neemt niemand hem serieus.

      Werpt Simon zijn paarlen niet voor de zwijnen?

      En kan hij geen lijstje maken van kranten/blogs die wel aan zijn hoge eisen voldoen?

      Dat scheelt hem heel wat energie en wij kunnen daar dan rekening mee houden. [NOT!]

      Trouwens, nog een reden voor hem om zich van DDS te distantiëren.

      Die maakt gebruik van alle blogs die hij verfoeit.

      Als ik hem was zou ik maar een blog opzoeken dat voldoet aan zijn niveau.

      Joop, misschien of Anja M?

     4. Beukman

      @Resje
      Wat Simon op deze site komt doen? Jullie leugenverhalen doorprikken, wat dacht je dan? Tevens komt hij jullie wat medemenselijkheid brengen, want jullie mogen je onderhand schamen over hoe jullie over andere mensen schrijven.
      Ik citeer Geah:

      “Mogen we hopen dat daar alles intern verbrand is…”

      Had je al gevraagd wat Geah op deze site komt doen, @Resje?

      Deze ramp is hoe dan ook een tragedie voor alle betrokkenen. Mocht ie al zijn aangestoken, dan heeft de overgrote meerderheid daar geen deel aan gehad. Toch krijgen ze hier de wind van voren.

      http://www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/nach-feuer-an-der-messe-duesseldorf-aufnahmestopp-fuer-fluechtlinge-aid-1.6032215

     5. ceteris paribus

      Mevrouw Wachteres nam ook geen afstand toen hier bij herhaling werd gepleit om alle moslims in Nederland in concentratiekampen op te sluiten. Veel mensen zijn hier elk rechtstatelijk en moreel kompas totaal kwijt.

     6. cmsuijkerbuijk

      @Toetssteen
      Dit is de gebruikelijke truc van CP. Als hij geen argumenten meer heeft, of zijn gelijk niet kan halen, dan verklaart hij doodeenvoudig de opponent “te licht” voor het inhoudelijk debat. Klaar! Debat gewonnen! (Denk CP dan hé!) Let maar eens op, hoe vaak hij dit kulargument gebruikt om een door hem verloren discussie dood te slaan!

     7. Wachteres

      De medemenselijkheid van Simon is de medemenselijkheid van politiek correct @Beukie en daar walg ik alleen maar van, zoals ik dat hieronder heb beschreven. Politiek correct is het meest hypocriete volk dat er bestaat.

      In Zweden wordt ook al geprotesteerd tegen de ‘elite’ die het volk door de instroom met veel ellende opzadelt en zelf buitenaf gaat wonen in gebieden waar zij er geen last van hebben.

      En eh ….. hoeveel vluchtelingen vangen zijzelf op?

      En Simon zou onze leugens doorprikken? Laat me niet lachen!

      Met zijn eigen leugens, zeker.

     8. Beukman

      Ja @Resje, Simon prikt jouw leugens en die van anderen door alsof het puistjes zijn. Noem jij het doorprikken van leugens “politiek correct”? Het is dan extra interessant dat de fascistoïde geweldswensen van een paar anderen alhier jou koud laten.
      Dan toch liever politiek correct.

     9. Floris

      Beukman schreef:

      “Ja @Resje, Simon prikt jouw leugens en die van anderen door alsof het puistjes zijn.”
      ———————————————–
      Dit is nu waarom je Bukman wordt genoemd, lachwekkende trol.

     10. Floris

      Suijkerbuijk schreef:

      “Dit is de gebruikelijke truc van CP. Als hij geen argumenten meer heeft, of zijn gelijk niet kan halen, dan verklaart hij doodeenvoudig de opponent “te licht” voor het inhoudelijk debat. Klaar! Debat gewonnen! (Denk CP dan hé!) Let maar eens op, hoe vaak hij dit kulargument gebruikt om een door hem verloren discussie dood te slaan!”
      ————————————————————————
      Goed opgemerkt. Ten eerste is het meestal precies omgekeerd (in dit geval betreft het Toetssteen die veel sterker is dan Paribus) maar ten tweede is dit zo’n vreselijk denigrerende opmerking dat degene die hem maakt absoluut niet de beschaving heeft die hij zegt te hebben. Dit is typerend voor de gemene psychopaat Paribus die ik al jaren meemaak. Het patroon en zelfs de bewoordingen zijn al die tijd onveranderd gebleven, alleen de slachtoffers van z’n getrol verschillen.

  3. Wachteres

   ‘De andere hoofdverdachte is op heterdaad betrapt toen hij in de hal een brandbare vloeistof over een matras uitgoot, lieten politie en justitie vandaag weten. De aanleiding voor hun daad zou hun onvrede over het in hun ogen karige middagmaal zijn geweest.

   De acht opgepakte bewoners hadden zich volgens de politie allen een valse identiteit aangemeten. Ze beweerden dat ze uit Syrië of Irak waren gevlucht’.

   Ja hoor, echt genuanceerd. Nu begrijpen we dat dit schorriemorrie alle reden had om de boel in brand te steken.

   Tamelijk rellerig bericht in AD. We wachten nu nog totdat Simon een krant heeft gevonden waaruit blijkt dat ze het volle recht hadden om een fikkie te maken.

   Meer dan 11 miljoen aan schade. Gelukkig neemt Simon de onkosten voor zijn rekening, dan hoeft de belastingbetaler dat niet te doen.

   Politiek correct: KNETTERGEK!

   1. Floris

    Bukman schreef reeds de politiek correcte dooddoener der dooddoeners:

    “Deze ramp is hoe dan ook een tragedie voor alle betrokkenen. Mocht ie al zijn aangestoken, dan heeft de overgrote meerderheid daar geen deel aan gehad.”
    ——————————————————————————-
    Met andere woorden: het ligt weer niet aan de waardeloze mentaliteit van de overgrote meerderheid van de mohammedanen, nee, daar mogen we het niet over hebben, het zijn slechts “enkele onverlaten” die dit op hun geweten hebben.

    En zo proberen linkse wegkijkers als Bukman de discussie over de diverse kankergezwellen in onze samenleving kapot te slaan.

    Daarbij ziet deze blinde vink er geen been in om het op te nemen voor een islamofascist als Kuzu.

    Bukman, de ellende is te danken aan mensen zoals jij en ik hoop dat jij je straf niet zal ontlopen. En dat meen ik.

    1. Beukman

     Jij wil dat ik word gestraft voor wat ik zeg en denk, @Bukman Junior. Hiermee ontpop je je als een lid van de Gedachtenpolitie. Ik zal je nog geen fascist noemen, maar laten we wel wezen: repressie tegen burgers omwille van wat ze denken is een totalitair trekje.

     Het valt me verder op dat je met een grote boog heenloopt om mijn opmerking dat het overgrote deel van deze asielzoekers part noch deel heeft gehad aan die brand. Zij zijn dus slachtoffers. Wat doet Bukman Junior het liefst met slachtoffers? Hij trapt ze met zijn grote laarzen het liefst nog wat dieper in de grond.

     1. Floris

      Bukman schreef:

      “ij wil dat ik word gestraft voor wat ik zeg en denk, @Bukman Junior. Hiermee ontpop je je als een lid van de Gedachtenpolitie.”
      ——————————————————–
      Ik vermoedde dit antwoord al en onder normale omstandigheden zou ik je gelijk hebben gegeven.

      We leven echter niet meer in normale omstandigheden. De islam heeft het westen de oorlog verklaard. Degenen die nu nog steeds de islam blijven verdedigen, na alles wat er is gebeurd, beschouw ik als landverraders en die verdienen te worden gestraft, net als na de oorlog met NSBers gebeurde.

    2. ceteris paribus

     “Met andere woorden: het ligt weer niet aan de waardeloze mentaliteit van de overgrote meerderheid van de mohammedanen, nee, daar mogen we het niet over hebben, het zijn slechts “enkele onverlaten” die dit op hun geweten hebben.”

     Deze redenering is toch logisch, Floris? We gaan christenen in het algemeen toch ook niet verwijten dat een aantal onverlaten onder hen gruwelijke oorlogen begonnen en genocides pleegden, zelfs in veel ernstiger mate dan de onverlaten onder de moslims?

    3. Wachteres

     Floris, politiek correcte figuren als Beukie en Simon weigeren de wekelijkheid te zien. Dit soort berichten lezen ze gewoon niet.

     Ze hebben het al jaren over: “Het zijn er maar en paar”, terwijl dagelijks de kranten vol staan van overlast en geweld. Van vrouwen, meisjes en oude mensen die worden lastig gevallen en op brommers rijdende booslims die tassen stelen tot geweld in bussen en treinen vooral tegen conducteurs enz, enz, enz

     En van honderden no-go areas door heel Europa hebben ze nog nooit gehoord.
     Ik zeg het al jaren: Het credo van politiek correct/links voor wat de islam betreft is:

     “Niet willen horen, niet willen zien en zwijgen”

     http://www.elsevier.nl/buitenland/article/2015/10/verontrustende-cijfers-over-geweld-in-duitse-opvangcentra-2697397W/

     1. Floris

      @ Wachteres:

      Ik heb lang gedacht dat het naïviteit was. Dom idealisme en maakbaarheidsstreven van hippy-achtige dromers en hun nazaten die weigeren op hun schreden terug te keren en koppig doorgaan de mislukte multicul in stand te houden.

      Dat punt ben ik nu gepasseerd. Er zijn alleen al het laatste jaar zo ontzettend veel dingen gebeurd rond de islam en de ondemocratische EU dat degenen die dat blijven verdedigen méér dan dom idealisme te verwijten valt. Het begint kwaadaardige en landverraderlijke vormen aan te nemen.

      Mijn ogen hadden al open moeten gaan toen een gewezen politiechef het had over “Wilders mollen en zijn kiezers het land uit gooien”. Want die “passen niet in de nieuwe samenleving die we met z’n allen aan het maken zijn”.

      Dat zijn niet de woorden van een gewone idealist, maar van een zuivere fascist die over lijken gaat.

      En gisteren sloeg ik dus steil achterover van de woorden van die Schauble:

      “Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt. Schauen Sie sich doch mal die dritte Generation der Türken an, gerade auch die Frauen! Das ist doch ein enormes innovatorisches Potenzial!”

      En in Brussel zitten er nog veel meer van dit soort gevaarlijke gekken. Het is 5 voor 12.

 7. zomaar

  citaat “‘De andere hoofdverdachte is op heterdaad betrapt toen hij in de hal een brandbare vloeistof over een matras uitgoot, lieten politie en justitie vandaag weten. De aanleiding voor hun daad zou hun onvrede over het in hun ogen karige middagmaal zijn geweest.”.

  en met deze woorden geeft @CP toe dat hij selectief nieuws vergaart om zijn mede gelovigen schoon te praten , van hun wandaden.

  @CP ik weet niet veel , toch weet ik dat tijdens de ramadan , er geen spraken is van een middag maaltijd !!. ook niet van een karige middag maaltijd , gewoon helemaal niets!!!.

  je bent een lul hoer .

 8. Geah

  Maak je niet druk om hetgeen wat zij elkaar zelf aandoen……voor mijn part weet ik veel….ik maak mij eerder druk om de Zwijgende Meerderheid die via de belastingen de rekening van die brand op hun conto krijgt…

 9. Wachteres

  Ik begrijp trouwens niet waarom er zoveel vluchtelingen zo lang in opvangcentra moeten zitten. Daar zou je toch ook gefrustreerd raken.

  Er zijn nog zoveel politiek correcten – gezien de partijen waarop nog wordt gestemd – dat het mij niet meer dan logisch en redelijk lijkt dat zij een aantal vluchtelingen in huis nemen. Al is het er maar één.

  Of zijn dit allemaal mensen die wel voor de instroom zijn, maar dan liever niet bij hen op de stoep?

  Schijnheilige figuren, die in ‘witte’ wijken wonen, hun kinderen naar ‘witte’ scholen laten gaan en de gevolgen van de instroom overlaten aan het ‘klootjesvolk’, maar natuurlijk wel hevig verontwaardigd zijn als dat volk protesteert.

 10. zomaar

  @beuk een citaat uit jou schrijven “Beukman 16 minuten ago

  @Resje
  Wat Simon op deze site komt doen? Jullie leugenverhalen doorprikken, wat dacht je dan? Tevens komt hij jullie wat medemenselijkheid brengen, want jullie mogen je onderhand schamen over hoe jullie over andere mensen schrijven.”

  dus Simon @CP , komt met zijn leugens een ander hier de les lezen ?.

  zie citaat uit Simon zijn schrijven en de link waarheen hij verwijst “Onvrede over eten
  De andere hoofdverdachte is op heterdaad betrapt toen hij in de hal een brandbare vloeistof over een matras uitgoot, lieten politie en justitie vandaag weten. De aanleiding voor hun daad zou hun onvrede over het in hun ogen karige middagmaal zijn geweest.”.

  zoals wij alle als ongelovige honden onderhand weten , is er tijdens de ramadan geen spraken van een middagmaattijd .

  dus tracht @cp met zijn leugens anderen hier de les te lezen .

 11. Anna

  Stel dat de christenen dat zouden doen in een van de islamitische landen. Hier in Europa kunnen moslims alles in brand steken en voor miljoenen schade aanrichten.

 12. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2729996/2016/06/10/Directeur-Kinderen-van-9-10-of-11-jaar-die-al-meedoen-aan-de-ramadan-Ik-vind-dat-misdadig.dhtml

  Directeur: “Kinderen van 9, 10 of 11 jaar die al meedoen aan de ramadan. Ik vind dat misdadig”

  “Nu doen ook elfjarigen mee aan de vasten”, waarschuwt Jacky Goris, algemeen directeur van de scholengroep Brussel van het GO!. Zwemles weigeren de jonge leerlingen te volgen omdat ze vrezen een slok water binnen te krijgen en zelfs muzieklessen worden gemeden. “Nog nooit eerder gezien”, benadrukt Goris.

  “Het gaat slechts over enkele scholen in Anderlecht, Molenbeek en Schaarbeek. Toch is het nieuw dat kinderen van 9, 10, 11 jaar al meedoen aan de ramadan. Ik vind dat misdadig. Je kan die kinderen toch niet opleggen om te vasten”, reageert Jacky Goris. “Die kinderen horen van alles in schimmige koranschooltjes, vzw’s waarvan niemand weet wat er gepredikt wordt. Ze worden er blijkbaar geïndoctrineerd.”

 13. Geah

  Ze moeten die 15 jarige moslimschavuiten ook niet mee laten doen aan de ramadan….die crimineeltjes lopen zich te vervelen en met een hongerige maag zijn zij een gevaar voor ons soort mensen……

 14. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/06/11/dusseldorf-linkse-politici-verdedigen-protege-brandstichter-hamza/

  Düsseldorf: Linkse politici verdedigen “protegé” brandstichter Hamza

  Wie er nog aan getwijfeld heeft, moet toch uiterlijk nu de bevestiging hebben gekregen dat gezond mensenverstand, gereflecteerd en verantwoordelijkheidsbewust denken eigenschappen zijn waarvan je je moet ontdoen voordat je lid wordt van een linkse partij. Of je moet deze eigenschappen in de eerste plaats al helemaal niet ontwikkeld hebben. In Düsseldorf zorgde de Marokkaanse asielbedrieger (onderste kleine foto) Hamza ervoor, omdat hij geen pudding had gekregen, dat een onderkomen voor illegalen tot aan de grond toe afbrandde (zie hier). De gast van de bondskanselier veroorzaakte niet alleen een schade van € 10 miljoen, maar bracht ook opzettelijk mensenlevens in gevaar.

  Olaf Lehne, de voorzitter van het Duitse Rode Kruis (DRK) district Düsseldorf riep er daarna toe op dat de misdadiger uitgezet zou moeten worden. Politici van Die Linke, de Groenen en de SPD vallen de chef van het DRK nu aan en stellen zich beschermend voor de brandstichter op. Die Linke eist zelfs het aftreden van Lehne.

  Ach ja, in Duitsland zien we hetzelfde gebeuren wat we hier op de site zien.

  Politiek correct/links dat opkomt voor moslim criminelen.

  Zou je er niet ziek van worden?

 15. Bes Tolen

  ”We gaan christenen in het algemeen .. verwijten .. enzovoort”. Nee, niet dat iemand als christen hier nu in Europa persoonlijk aan een gruwelijke oorlog of een genocide namens het christendom zal hebben meegedaan. Maar wel verwijten in die zin waar het christendom voor stond en dat de christen daar over ernstig moet nadenken. Of hij/zij wel achter de club mag staan. Gerekend hoe de islam fundamenteel in elkaar steekt, vroeger en tegenwoordig nog, is elke moslim zedelijk verplicht er over na te denken of hij/zij wel achter de islam mag staan. Verwijten zijn daarom op hun plaats. Iedereen verdient trouwens aangesproken te worden als hij/zij tot een waarneembaar foute club behoort. Dat menen politiek correcte en dat zijn tegenwoordig linkse lieden, evenwel al te gauw (gebrek aan realiteitszin, dogma’s en taboes, kuddegedrag, domheid, persoonlijke naargeestigheid enz. het kan allemaal een rol van betekenis spelen) te moeten doen waar ze zelf geheel of grotendeels fout zitten en taboes hebben gecreëerd en nog meer willen creëren. Je kunt dus onderscheid maken tussen terechte en onterechte verwijten. Duidelijk moet wel altijd zijn dat zware misdaden als bijvoorbeeld moord en massamoord volledig moeten worden afgekeurd. Momenteel, nou ja de laatste dertig jaar, heeft politiek correct de opzet de omvangrijke massamoorden en andere misdaden door het communisme te verdonkeremanen. Dat lukt ”aardig”. Dat de strijd van de VS tegen IS en voorgaande dergelijke strijdorganisaties steeds halfbakken wordt resp. is gevoerd, wordt ook onvoldoende erkend. [In Joego Slavië was Amerika zelfs bondgenoot van de moslims met medestrijders vanuit Azië.]. Ondanks 9/11 hoewel men wel zo ongeveer ten halve is gekeerd. Merkwaardig dat de VS zoveel links politiek correct kent, dat ze daarmee voor de wereld een gevaar is en vooral voor Europa. Zeker zolang de EU disfunctioneert, zolang figuren als Merkel enz. de lakens in Europa uitdelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.