Frankrijk en Duitsland plannen machtsovername na Brexit: EU-leger en EU-belastingen

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland en Frankrijk zijn vastbesloten om Brussel nóg machtiger te maken. 

Wie dacht dat de EU verzwakt zou worden na de Brexit, heeft het mis. Althans, als het aan de ministers van Buitenlandse Zaken Ayrault (Frankrijk) en Steinmeier (Duitsland) ligt. Zij zien in de Brexit aanleiding om de EU nóg meer invloed te geven dan voorheen. In een gezamenlijk document zetten de ministers een aantal maatregelen uiteen die volgens hen moeten worden genomen. Een overzicht:

“The EU should be able to plan and conduct civil and military operations more effectively, with the support of a per- manent civil-military chain of command. The EU should be able to rely on employable high-readiness forces and provide common financing for its operations.”

Met andere woorden: er moet een EU-leger komen. Zo’n leger zou de Europese Superstaat compleet maken. Het zou weer een stap in de richting van een federale Eurostaat zijn, en de soevereiniteit van de lidstaten nog verder uithollen. Maar wat zeggen de heren Ayrault en Steinmeier over de vluchtelingencrisis?

“the Dublin system has to be improved to deal with exceptional circumstances by means of a permanent and binding mechanism which foresees burden sharing among all member states.”

De Dublinovereenkomst stelt dat asielaanvragen moeten worden behandeld door het land van aankomst van de asielzoeker. Volgens Frankrijk en Duitsland is dat niet realistisch meer: er moet een permanent en bindend systeem komen om de lasten te verdelen over de lidstaten. In de praktijk betekent dit dat een land als Nederland gedwongen zal worden om vluchtelingen op te nemen die in Griekenland arriveren.

De Euro is natuurlijk één van de meest belangrijke onderwerpen op de agenda van Brussel. Wat moet er worden gedaan om de gezamenlijke munt te redden? Daarvoor zijn verregaande maatregelen nodig:

“To overcome the crisis, the euro area has to enter into a renewed phase of economic convergence. (…) Surplus and deficit countries will have to move, as a one-sided alignment is politically unfeasible.”

De verschillende economieën moeten meer op elkaar gaan lijken (convergeren). Dat betekent dat zowel ‘surplus countries’ (Nederland, Duitsland) als ‘deficit countries’ (Griekenland, Portugal) hun economische beleid moeten aanpassen, menen ministers Ayrault en Steinmeier. Hoe worden de verschillen tussen landen weggenomen? Onder andere door geld van de rijkere landen richting de armere landen te sluizen.

“we should develop the European Stability Mechanism (ESM) into a fully-fledged European Monetary Fund”

Het bestaande ESM moet worden omgevormd tot een volledig Europees Monetair Fonds – een onafhankelijke institutie die boven de lidstaten staat en naar eigen inzicht geld kan uitlenen aan lidstaten. Hoe wordt dat fonds betaald? Daarvoor moeten er EU-belastingen komen. Belastingen op burgers die direct naar Brussel gaan.

“any step to further deepen the EMU should be accompanied by progress in the field of common taxation, in particular with regard to transnational corporations, as well as the development of a social union underpinned by common social minimum standards.”

Elke stap die de Europese Monetaire Unie machtiger maakt, moet gepaard gaan met vooruitgang op het gebied van gezamenlijke belastingen, met name als het gaat om bedrijven. Bovendien moet er een sociale unie komen met een gezamenlijk sociaal minimum. Dit zal in feite betekenen dat landen met een ontwikkelde verzorgingsstaat, zoals Nederland, moeten gaan betalen voor sociale uitkeringen in Griekenland en Portugal. Het is een bizar plan om één gezamenlijk sociaal minimum te ontwikkelen voor landen die economisch zo van elkaar verschillen. Maar dat maakt de heren Ayrault en Steinmeier niets uit: zij doen alles wat nodig is om de macht van Brussel te versterken.

Als de maatregelen van Frankrijk en Duitsland realiteit worden, is dat het definitieve einde van Nederlandse soevereiniteit. De macht wordt overgedragen aan Brussel, en Nederland zal alleen nog voortbestaan als een provincie van het Europese project. Maatregelen als gezamenlijke belastingen en een EU-leger moeten dan ook koste wat het kost worden gestopt – voordat het te laat is!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Vigo

  Ja zij krijgen lef nu de nucleaire macht GB afscheid gaat nemen van die EU nazi’s.

  Zijn zij er al over uit wie de ‘sleutels’ van de nucleaire wapens van Frankrijk gaat beheren?

 2. Wim

  Het lijkt wel op die foto of ze voor het vuurpeloton staan.

  1. Vigo

   Dat komt nog wel als het een beetje meezit!

 3. poldi

  Dit schreeuwt om een NEXIT !

  1. sarko

   Hijg hijg, rode konen 🙂

 4. Ni28

  Heeft Duitsland en Frankrijk Europa soms veroverd, iets wat Hitler en Napoleon niet gelukt was? Deze ministers kiezen voor een vlucht naar voren, iets waardoor de Britten hebben bedankt. Als zij deze plannen in VK horen zal de remain kamp nog de leave kamp dankbaar zijn. En wij zitten hier met de gebakken peren, onze pensioenen en spaarpotten worden leeggeroofd door Brusselse frans en duits blaffende honden. Tijd voor Nexit!

 5. Lieftinck

  Aan Rutte zal het niet liggen. Die jast dat voor de volgende verkiezingen er doorheen en zal dan de geschiedenis ingaan als de premier die Nederland heeft uitgegomd.

 6. sarko

  “”onze pensioen potten worden leeggeroofd door Brusselse frans en duits blaffende honden””

  Snap ik niet, graag ff uitleg in jip en janneke taal.

  1. Wim

   Vraag het maar aan je partij leden.

   1. sarko

    Haha je weet het zelf niet ………………………..

    1. Wim

     Dat is jouw conclusie ,neem zelf eens de moeite om het uit te zoeken.
     Dat is wat anders dan dat stalinistische voor gekauwde door je partij.

     Trouwens een slechte dag vandaag.
     Rutte flikkert het referendum Oekraïne in de prullenbak.
     Pensioenen verkwanseld.
     Dronken neger valt door de mand nu we ons zelf eindelijk racistisch begonnen te voelen.
     CP flikkert zijn glazenbol in de glasbak want de beurzen vliegen omhoog.
     En met dat klote weer worden de tomaten maar niet rijp.

 7. Ali Yas

  Hier krijgt een mens toch hartkloppingen van?

  En we weten nu al wat er gaat gebeuren met die overhevelingen van geld, omdat dat in eigen land ook al gebeurt: het leger van inactieven groeit en komt te rusten op een steeds smallere pilaar van werkenden – die dus steeds harder moeten werken voor steeds minder loon. Er is weinig fantasie nodig om in te schatten waar dat heen gaat: wie het kan betalen en wat kan, emigreert. De brain drain zal verschrikkelijk zijn.

 8. hans-e-pans

  De almachtige EU, nou ja bijna, is te vergelijken met een stijle glijbaan, als je je daar eenmaal op begeeft gaat het steeds sneller en sneller en is er geen stoppen meer aan. Zonder ongelukken dan.

 9. Ni28

  Sarko@ Helaas begrijpt je vaker dingen niet(geen verwijt overigens).

 10. Ni28

  Rutte zal straks in “Zomergasten” zijn ultieme Ik lieg-show geven met verklaring van wat hem echt drijft om Nederland in de uitverkoop te doen.

 11. Anna

  Het allerergste is dat nationale politici hier volledig in mee gaan.Wanneer gaan ze in de parlementen de expansiedrift van een klein groepje EU elite eens stoppen.
  Zie de Kamer in Nederland over de nieuwe EU pensioenwet. VVD,PvdA,D66.GL,CU en SGP allemaal achter deze wet. Het voorzitterschap van Rutte werd door voorzitter Europese Commissie Juncker als “voorbeeldig” bestempeld. Probleem is dat nationale politici buigen als een knipmes voor Schulz, Draghi, Juncker Tusk en loopjonge Timmermans loopt zich uit de naad voor zijn baas Juncker. Lachende Jette Klijnsma doet vrolijk mee met de geheime smerige streken.
  Kiezers stemmen verkeert. Zien ze niet wat hun partij allemaal uithaalt in het parlement.

 12. Anna

  Toekomst EU, onze pensioenen worden leeggeroofd. Bestaande pensioenen niet meer geindexeerd en jongeren mogen straks in hun handen klappen als ze nog 50% van hun salaris ontvangen. Denk na voor je gaat stemmen over partijen die dit allemaal samen met klein groepje rijke EU elite aanrichten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.