Geweldig: hackers zetten Twitteraccounts van ISIS vol met regenboogvlaggen

daesh
Foto: CBS / Twitter

De fundamentalistische homohaters van ISIS kregen een hilarische verrassing.

In de nasleep van de gruwelijke terreuraanslag in Orlando wordt duidelijk hoeveel leed ISIS heeft veroorzaakt. Talloze ouders zijn hun kind kwijt, tientallen mensen zijn hun geliefde verloren. ISIS-terrorist Omar Mateen vermoordde 49 mensen op éém avond en verwondde er meer dan 50, puur en alleen omdat ze ervoor kozen om hun vrije avond in een homoclub door te brengen.

Maar nu hebben hackers een humoristisch antwoord op de ISIS-haat: Twitteraccounts die pro-ISIS-propaganda verspreiden, zijn gehackt en vol met regenboogvlaggen gezet. Sommige accounts werden zelfs omgeturnd tot ware pornokanalen met homoseksuele erotiek. De kansloze beheerders van de pro-ISIS-accounts zullen behoorlijk op hun neus hebben gekeken toen ze ‘s morgens inlogden om haat te verspreiden, en zagen dat hun accounts opeens volstonden met pro-homo-berichten.

De hacker ‘@WachulaGhost’ heeft maar liefst 1500 (!) digitale ISIS-sympathisanten op deze manier aangepakt. Volgens Twitter is het verboden om het medium te gebruiken om haat en geweld te verspreiden, maar er zijn duizenden accounts actief die openlijk hun steun voor ISIS uitspreken. Twitter lijkt daar weinig aan te doen, maar deze hacker weet wél van aanpakken.

Geweldig. Is er een mooier eerbetoon denkbaar aan de slachtoffers van Orlando? Natuurlijk moet ISIS niet alleen worden aangepakt op Twitter, maar ook met bommen, kogels en granaten. We moeten niet rusten totdat de laatste ISIS-strijder zich huilend overgeeft. Maar intussen draagt deze hacker ook zijn steentje bij aan de strijd tegen ISIS. Heel mooi!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

3 reacties

 1.   

  Goede zet van die Russen, want die hacken toch alles begreep ik in de media. Dat doet het westen niet hoor.

 2.   

  “We moeten niet rusten totdat de laatste ISIS-strijder zich huilend overgeeft”.

  We vechten in het Midden-Oosten tegen IS en ondertussen worden ze door de EU hier binnengehaald.

  Wil je het nog gekker hebben?

  Groot respect voor de hackers, trouwens!

 3.   

  Een vader van een slachtoffer van de Parijse aanslagen gaat facebook en twitter aanklagen omdat ze al die jaren niet voldoende tegen deze sites hebben opgetreden.
  Hoop dat hem dit lukt en dat deze bedrijven een zeer hoge boete krijgen en nu eens eindelijk dit probleem aan gaan pakken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!