Heel goed: UEFA geeft Rusland voorwaardelijke diskwalificatie op EK

Toen Russische hooligans na de wedstrijd tegen Engeland fans van de tegenstander te lijf gingen dachten ze ongetwijfeld dat zij — en zeker hun land — daar wel even mee weg zouden komen. Nou, dat blijkt toch een beetje anders te liggen.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de Russen namelijk veroordeeld tot het betalen van een boete van 150.000 euro voor het gepleegde geweld én daarnaast ook nog eens opgezadeld met een voorwaardelijke diskwalificatie. Dit betekent dat de Russen nu nog deel uitmaken van het EK, maar dat ze de volgende keer dat hun fans zich misdragen linea recta uit het toernooi worden gezet.

Al voor de wedstrijd tegen Engeland ging het mis in Marseille, waar de pot gespeeld zou worden. Russische hooligans gedroegen zich drie dagen lang op volstrekt onacceptabele wijze en zochten bewust naar Engelse voetbalfans zodat ze die eens goed in elkaar konden slaan. Vervolgens staken ze tijdens de wedstrijd vuurwerk af wat ze op de Engelse fans richtten, en klommen ze na de wedstrijd meteen over de hekken. Het gevolg: veel bloederige Engelse fans en enorme paniek in hun supportersvak.

Dat is al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat onze Russische vrienden woensdag hun tweede EK-wedstrijd spelen in Lille. Een dag later moet Engeland aan de bak in Lens, wat dichtbij Lille ligt. De UEFA maakt zich dan ook ernstig zorgen dat de Russische hooligans na afloop van hun wedstrijd snel doorreizen naar Lens om Engelse fans weer flink in elkaar te rossen. Heel gek, maar daar is de voetbalbond niet blij mee.

Het is natuurlijk heel goed van de UEFA dat het Rusland nu voor het blok zet. Maak maar duidelijk aan het Russische volk dat hun ‘fans’ deze situatie helemaal aan zichzelf te danken hebben. Als Poetin en co. niet willen dat hun team vroegtijdig naar huis wordt gestuurd moeten ze er maar voor zorgen dat de ‘fans’ zich leren te gedragen. Want: ik twijfel er geen moment aan dat dit tuig zich wél gedraagt als de Russische president hen vertelt dat ze bij terugkomst in Rusland meteen worden vastgezet. Laten we wel wezen, Siberië is heel mooi om een keer te bezoeken, maar niet als gevangene.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Wim

  Ja die Engelsen dat zijn lieverdjes het zijn natuurlijk alleen de Russen die het doen. Hebben ze al volgens traditie van Nederland fonteinen gesloopt. Maar jij we hebben gen Siberië in Nederland. Met de Russen wordt duidelijk weer één maat gemeten. Het zou mij niet verbazen als er andere krachten achter zitten.

  1. Wim

   Zo heb ik gekeken naar de NOS na de wedstrijd Engeland -Rusland het was één schandalig Putin ,verhaal wat niets met sport te maken had.

   1. Wim

    Zo heb ik gekeken naar de NOS na de wedstrijd Engeland -Rusland het was één schandalig anti Putin verhaal, wat niets met sport te maken had.

   2. Anna

    Wim.NOS is er niet vies van om Poetin en de Russen flink te demoniseren.

  2. Beukman

   @Wim
   De Engelsen waren inderdaad veel en veel erger. Die gedroegen zich als beesten, terwijl de arme vredelievende Russische supporters, hele gezinnen waren het, in elkaar werden gehakt door de bloeddorstige Britten.
   Maar ja, de UEFA heeft nu eenmaal nog een appeltje te schillen met Putin. Wie niet, zou ik zeggen.

   1. ceteris paribus

    De Geliefde Grote Leider Putin krijgt hier van linksche landverraders veel onterechte kritiek.

    1. Wim

     Maar ja, de UEFA heeft nu eenmaal nog een appeltje te schillen met Putin. Wie niet, zou ik zeggen………..
     Ik niet.

     1. Beukman

      Dat is nogal een open deur, @Wim.

   2. Anna

    Beukman. Noem eens van alle landen goede, sportieve, vredelievende voetbalhooligans op.

    1. Beukman

     @Anna
     Er bestaat niet zoiets als vredelievende voetbalhooligans. Deze keer was ht Russisch tuig dat Engelse supporters kwam aftuigen.

     http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/06/russische-hooligans-engelsen-zijn-meisjes

     De 150 Russen waren naar Marseille gekomen om „te laten zien dat de Engelsen meisjes zijn”, vertelt Vladimir, één van de Russische hooligans, volgens The Telegraph. Getuigen vertelden zaterdag al dat Russen uitschuifbare knuppels en ploertendoders bij zich hadden. Sommigen hadden ook gebitsbeschermers in. De aanklager verklaart dan ook dat de Russische hooligans waren voorbereid op een „zeer snelle, gewelddadige actie”.

     GROOTSTE HOOLIGANS
     De Russen kwamen op donderdag, de dag voor wedstrijd Engeland-Rusland, speciaal naar Frankrijk om te knokken met de Britten. De Russen zouden zich aan de Engelsen ergeren omdat zij bekend staan als de ‘grootste hooligans’. „Het doel is om te bewijzen dat Engelse fans geen hooligans zijn, ze weten niet hoe ze moeten vechten”, aldus Vladimir.

 2. Ni28

  Voorwaardelijk had onvoorwaardelijk moeten zijn als je bewust een getrainde knokploeg stuurt. Slap van UEFA maar wij zijn gewend aan slap handelen in al die jaren.

 3. Beukman

  Ik heb begrepen dat terwijl de Engelse hooligans voor een groot deel bestaan uit dikke dronkelappen, de Russen voor het merendeel afgetrainde jongemannen zijn die weinig of geen alcohol drinken. Dat was trouwens ook op de tv-beelden te zien.
  De Engelsen moeten tot in de zoveelste generatie worden gestraft voor hun hooligangedrag uit het verleden, schijnt de gedachte te zijn om altijd maar weer de Engelsen te pakken.

  De Russen gaan zich morgen vast wel koest houden. Maar hoe zullen ze zich gedragen op het moment dat hun land het toernooi uit wordt geknikkerd, terwijl ze nog een wedstrijd te spelen hebben? Dit kan een interesaant geval worden voor de UEFA, met verstrekkende gevolgen.

  1. Anna

   Beukman. Heeft alleen Poetin belang en voordelen bij grote gevechten door voetbalhooligans. Van alle andere landen hebben alle leiders slechts nadelen. NAVO en EU willen via sport de Russen nog meer pakken. Sport is verworden tot politiek. Schandelijk om de Russen alleen te straffen.

   1. Beukman

    @Anna
    Je maakt de vergissing te denken dat hooligans worden aangestuurd door de leiders van hun respectievelijke landen.
    De Russen hebben het deze keer toch echt te bont gemaakt: ze hebben tientallen voornamelijk Engelse supporters toegetakeld, om de reden die ik hierboven heb gegeven. sommigen liggen nog in het ziekenhuis. Het is dus echt onzin om de UEFA te betichten van het bedrijven van politiek.

 4. Wim

  Dit was en georganiseerde knokploeg om de zaak te verhabbezakken. Kan iemand mij uit leggen wat het voordeel voor Rusland zou zijn. Gezien de hetze tegen Rusland denk ik wel dat er andere belangen bij hebben. Het is te mooi gestroomlijnd allemaal ook in de media.

 5. Hendrik Groen

  Waarom toch rellen, daar zit meer achter.

  1. Anna

   Wim. Alles lijkt erop dat de UEFA ook in handen is van de Amerikanen. Rusland en Poetin ook pakken via de sport. Het is een groot politiek spel met medewerking van de media. Dit zouden ze eens moeten doen bij de Amerikanen. Dan vliegen de sancties om je oren. Al die smerige voetbalhooligans zijn mafkezen die ze flink zouden moeten straffen. Allemaal. Die lui zijn niet goed snik.

 6. Anna

  Absurd om de Russen als enige te straffen. Schandalig van de media om te doen alsof Poetin er belang bij zou hebben als mafkezen als hooligans de boel verzieken. Zitten hier weer de Amerikanen te stoken om de Russen uit te sluiten voor het WK in 2018. NAVO en EU willen niks anders dan Rusland en Poetin in de vernieling. Zou me niks verwonderen als de Amerikanen hier weer achter zitten.

 7. Koos_Koets

  Ze zijn gewoon jaloers dat de Russische supporters nog echte kerels zijn, en geen gedegenereerde zuiplappen.
  https://www.facebook.com/events/1565534347078184/

 8. Anna

  De CORRUPTIE is bij UEFA nog niet verdwenen anders hadden ze de Engelse voetbalhooligans ook wel dezelfde straf gegeven. Typisch om zo luidruchtig op de Russen te trappen.

  1. Vigo

   Ik kijk er in het geheel niet vreemd van op als de Ukraine achter deze rellen zit i.s.m. de VS en de EU.

   1. ceteris paribus

    Vigo heeft ook al een politieke verklaring: de stoere hooligans zijn eigenlijk stoottroepen van Oekraïne.

 9. ceteris paribus

  Zoals te verwachtten viel bestaat hier opvallend veel symphatie voor de Russische hooligans. Als hier kritische opmerkingen worden gemaakt over de Grote Leider Putin en de Russen springt men in subiet de houding.

  Opmerkelijk, zullen we maar zeggen.

  1. Beukman

   Het wachten is nu op een stuk op Xandershit, waarin wordt onthuld dat het allemaal één groot complot is om die lieve meneer Putin in diskrediet te brengen. Dat de Russische hooligans bekend staan als afgetrainde vechtmachines, is een fabeltje dat via de MSM de wereld in is gebracht.

   1. ceteris paribus

    Of dat het wel degelijk afgetrainde vechtmachines zijn die worden aangestuurd door Porosjenko.

    1. Vigo

     De twee supertrollen paardepoep en Bukboy doen nu net voorkomen alsof hooliganisme een typisch Russisch verschijnsel is en de Engelsen lelieblank zijn in dit opzicht.

     1. Beukman

      Lees even mijn eerdere berichtjes, @paardevijg. Ik heb al eerder geschreven dat de Engelsen bepaald niet lelieblank zijn. Maar deze keer zijn het toch echt de Russen die niet deugen.

      http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/06/russische-hooligans-engelsen-zijn-meisjes

      “De 150 Russen waren naar Marseille gekomen om „te laten zien dat de Engelsen meisjes zijn”, vertelt Vladimir, één van de Russische hooligans, volgens The Telegraph. Getuigen vertelden zaterdag al dat Russen uitschuifbare knuppels en ploertendoders bij zich hadden. Sommigen hadden ook gebitsbeschermers in. De aanklager verklaart dan ook dat de Russische hooligans waren voorbereid op een „zeer snelle, gewelddadige actie.
      De Russen kwamen op donderdag, de dag voor wedstrijd Engeland-Rusland, speciaal naar Frankrijk om te knokken met de Britten. De Russen zouden zich aan de Engelsen ergeren omdat zij bekend staan als de ‘grootste hooligans’. „Het doel is om te bewijzen dat Engelse fans geen hooligans zijn, ze weten niet hoe ze moeten vechten”, aldus Vladimir.”

     2. ceteris paribus

      Nee hoor, voetbalhooligans zijn per definitie tuig.
      Ik ben wel nieuwsgierig hoe je tot de gedachte kwam dat deze hooligans worden aangestuurd door Oekraïne.

     3. Vigo

      Het past mij allemaal veel te mooi in de strategie van de EU en de VS om de Russen en Putin verder in de stront te trappen, wie zegt mij dat die afgetrainde en niet drinkende Russische “hooligans” (dit alleen al), waar Bukboy zo over rept in werkelijkheid geen dienst uitmaken van de Oekraïense geheime dienst?

      Maar mochten het Russen zijn dan zou ik niet graag in hun schoenen staan bij terugkomst in Rusland, Putin is namelijk de enige regeringsleider met ruggengraat samen met Orban van Hongarije.

     4. Beukman

      Volgens mij ben jij gewoon niet paranoïde genoeg om te denken dat onderstaand berichtje doorgestoken kaart is, @paardevijg, en dat het in werkelijkheid gaat om leden van de geheime dienst van Oekraïne. Ik vermoed dat zelfs Wim inmiddels aan het twijfleen is geslagen.

 10. Beukman

  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/67627/worden_de_russische_hooligans_gestuurd_

  Wie nu nog gelooft dat het één groot complot is om dat arme Rusland in diskrediet te brengen…

  1. Vigo

   Ik vind de NPO en eenvandaag in het bijzonder niet echt vertrouwenwekkend in de berichtgeving omtrent Rusland, maar goed we zullen het verloop eens afwachten, iets zegt mij dat dit allemaal wel heel erg toevallig is in de tijd van de sancties tegen de Russen.

   Ik vertrouw de EU en de VS onder Odrama totaal niet in deze.

   1. Beukman

    Oh, maar je vindt er niet alleen info over bij de NPO en zo hoor. Deze is ook zeer informatief, het zijn gewoon een stelletje commando’s, naar een trainingskamp gaan zie ik de Britse hooligans nog niet doen:

    http://www.hln.be/hln/nl/8356/EK-Voetbal/article/detail/2738785/2016/06/14/Zo-trainen-Russische-hooligans-in-bossen-en-zo-casten-ze-jonge-relschoppers.dhtml

    Dat zal wat worden over 2 jaar, als het WK op het bordes van ome Putin wordt gehouden.

    1. Vigo

     Ook die link is zo anti Rusland als het maar zijn kan, maar we wachten e.e.a. gewoon even af, maar nogmaals ik vertrouw de boel niet, het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Russen zich aan het voorbereiden zijn op een door de EU en de VS uitgelokte oorlog, die ‘wij’ grandioos gaan verliezen met de mentaliteit van o.a. jij en je buddy paardepoep.

     Want je kunt een hoop beweren van de Russen maar zulke gedegenereerde schijtbakken zoals de meerderheid van de pro EU bevolking zijn zij niet. Dat blijkt wel.

     1. Beukman

      Ik kan je ook nog wel een link naar een stuk in de Telegraaf geven, maar het is mooi zo.
      Wat de Russen betreft: de gemiddelde man wordt nog maar 64, en dat komt omdat ie te veel zuipt. Zie

      http://www.z24.nl/bijzaken/verrassend-wodka-verantwoordelijk-voor-lage-levensverwachting-russische-man-430301

      Bij Putin verbaas ik me nergens over, misschien heeft ie toch iets met die hooligans te maken en gaat ie straks de diskwalificatie van Rusland vanwege de rellen die zodadelijk uit gaan breken gebruiken als casus belli om Europa binnen te vallen. Dan heb jij eindelijk je eindstrijd waar je zo hevig naar verlangt. Ik hoop voor je dat de moslims aan onze kant staan.

     2. Vigo

      ” Wat de Russen betreft: de gemiddelde man wordt nog maar 64, en dat komt omdat ie te veel zuipt. ”

      Oh, en zojuist beweerde je nog dat die Russische hooligans niet dronken en zo afgetraind waren…..

      Jij lult ook maar een eind weg ……

   2. Beukman

    Het zijn trouwens extreem-rechtse gastjes. Hou ze dus maar te vriend, ze zullen ongetwijfeld een pesthekel hebben aan moslims.

    1. ceteris paribus

     Ik denk dat ze bij Vigo inmiddels behoorlijk in de achting zijn gestegen: extreem-rechts, agressief en de pest aan moslims, echte kerels dus.

     1. Vigo

      Zo is het maar net paardepoep, die moet je te vriend houden voor het moslimrein maken van west Europa wanneer de tijd ervoor rijp is, en dat duurt niet lang, mark my words.

     2. ceteris paribus

      Vigo verheugt zich op de bruine horden die straks de razzia’s gaan uitvoeren om alle moslims in zijn concentratiekampen opgesloten te krijgen. Daarvoor zijn echte kerels nodig die bereid zijn door te pakken. Zoals de SS-ers de moed hadden leiding te geven aan de deportatie van de Joden.

    2. zomaar

     en beuk , zit nu hier de zaak weer te verzieken , met je onzin ?.
     Het zijn trouwens extreem-rechtse gastjes

     extreem rechtse gastjes op reis , uit een communistische samenleving , vreemd heel vreemd .

     of de anders denkende binnen een communistische samenleving , of een linkse dictatuur zomaar geld genoeg heeft om uit reizen te gaan .

     dit is gezien de aantallen roebels die dit kosten moet voor extreem (links) communisten , betaalbaar .

     1. Beukman

      Die gastjes zijn extreem-rechts, @zomaar, je moet wel naief zijn om anders te denken. Het hoofd van de “supporters”-vereniging heeft onlangs notabene de Hitlergroet gebracht,

      http://nos.nl/ek2016/artikel/2111046-extreem-rechtse-activist-in-aangehouden-russische-bus.html

      “Volgens correspondent Geert Groot Koerkamp staat Sjprygin in Rusland bekend als rechts-radicaal. “Hij is het hoofd van de Russische supportersunie. Een aantal jaar geleden heeft de Russische voetbalbond een nauwe band aangeknoopt met de supportersverenigingen van grote clubs als Zenit St. Petersburg, CSKA Moskou en Dinamo Moskou. Ze dachten: als we die bonden pappen en nathouden, zullen ze niet te veel radicaliseren. Sjprygin reist met hen mee en dreigt dus nu ook uitgezet te worden.”

     2. zomaar

      Beukman 5 minuten ago

      Die gastjes zijn extreem-rechts, @zomaar, je moet wel naief zijn om anders te denken. Het hoofd van de “supporters”-vereniging heeft onlangs notabene de Hitlergroet gebracht,

      http://nos.nl/ek2016/artikel/2111046-extreem-rechtse-activist-in-aangehouden-russische-bus.html

      “Volgens correspondent Geert Groot Koerkamp staat Sjprygin in Rusland bekend als rechts-radicaal. “Hij is het hoofd van de Russische supportersunie. Een aantal jaar geleden heeft de Russische voetbalbond een nauwe band aangeknoopt met de supportersverenigingen van grote clubs als Zenit St. Petersburg, CSKA Moskou en Dinamo Moskou. Ze dachten: als we die bonden pappen en nathouden, zullen ze niet te veel radicaliseren. Sjprygin reist met hen mee en dreigt dus nu ook uitgezet te worden.”

      ach ja @beuk , was ik toch de NOS vergeten !, alles wat er verkeerd is , is in hun ogen extreem rechts of rechts , zeggen deze linkse fascisten.

     3. Beukman

      Nogal goedkoop van je @zomaar, om de pers af te branden zonder te kijken wat er dan eigenlijk niet klopt.
      Is de Limburger óók extreem-links? Hier, interessant stuk over Russisch hooliganisme, stadions waar vlaggen met hakenkruizen hangen, en je maar beter niet zwart kan zijn:

      http://www.limburger.nl/cnt/dmf20160613_00021114/knokken-voor-het-kremlin

      “Na het uiteenvallen van de Sovjet- Unie werd het er niet veel beter op. Het neonazisme greep in het ideologisch vacuüm getrokken Rusland sterk om zich heen en bleek al gauw een magneet voor de fan-scharen van clubs als Spartak Moskou en CSKA.
      En dus wapperen er openlijk vlaggen met hakenkruizen en gutst het racisme wekelijks van de tribunes. Zwarte voetballers zijn in Rusland vaak het mikpunt van spot.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.