Agenten vinden dakloze vrouw die in een schuurtje slaapt. Wat ze vervolgens doen is echt prachtig

Agenten vinden dakloze vrouw die in een schuurtje slaapt. Wat ze vervolgens doen is echt prachtig

De omstandigheden van daklozen zijn erbarmelijk, en wanneer je met de neus op de feiten wordt gedrukt wil je gewoon iets voor ze doen. Deze agenten besloten de daad bij het woord te voegen!

Toen politie-agenten John-Paul Dorais en Jeff Witkin tijdens hun patrouille een dakloze vrouw tegenkwamen, reageerden ze niet zoals wellicht veel andere agenten dat gedaan zouden hebben. Ze werden niet boos, en voerden haar niet af. Integendeel. John-Paul koos meteen haar kant:

"Ik voelde sympathie voor haar. Ze was goed opgeleid en sprak netjes. Ze ging momenteel gewoon door een heel moeielijke tijd heen."

John-Paul en Jeff gingen meteen op zoek naar een daklozenopvang die de vrouw zou kunnen opvangen, maar ze konden er niet zo snel één vinden. De twee waren door al hun opties heen, toen John-Paul ineens tegen z'n partner zei:

"Wat zou het ons kosten als we haar een kamer in een hotel proberen te geven?"

En zogezegd, zogedaan. De twee reden naar een dichtbijgelegen hotel waar John-Paul de receptioniste kende. Hij onderhandelde een prijs met korting voor de vrouw, en betaalde de nacht met zijn eigen creditcard. Jeff maakte deze foto, die hij op Facebook plaatste:

13418577_620689084772838_337014246501411702_oDe foto werd meteen een grote internethit: duizenden mensen gaven de actie van John-Paul en Jeff een 'like', en nog eens honderden deelden het verhaal enthousiast rond. De twee agenten die een dakloze vrouw hielpen, waren daarmee op slag online helden geworden!

Dorais blijft er echter bescheiden onder:

"Politie-agenten doen de hele tijd heel veel mooie dingen, zonder dat mensen daarvan afweten. Ik heb agenten grotere en betere dingen zien doen dan wij. Echt, het was in vergelijking maar klein."

Maar ik denk dat Dorais daar zichzelf een beetje tekort doet!

Lees meer over:
Politie daklozen hotel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties