Hij beschermt zijn autistische vriend en wordt in elkaar geslagen, maar vocht hierom niet terug

Jawel, ze zijn er nog: mensen met principes. En mensen zonder.

Vandaag: een video die toont hoe vreselijk sommige mensen kunnen handelen en hoe altruïstisch anderen dat kunnen. En dat allemaal in één en dezelfde video.

Pesten is van alle tijden, en helaas komt het steeds vaker voor dat dit soort dingen gefilmd worden en op het internet geplaatst worden. Het slachtoffer dat hier te zien is, Jake, kan echter trots op zichzelf zijn. Het begon allemaal toen een vriend met autisme werd gepest door een tweetal puberale meisjes. Jake besloot om voor zijn vriend op te komen, maar dat kwam hem duur te staan toen de twee hem aanvielen en begonnen te slaan en schoppen.

Het is een verrassende video, want Jake, die zich waarschijnlijk wel had kunnen verdedigen, deed dat niet. Hij incasseerde het geweld, en deed geen poging om de meiden een (welverdiend) pak rammel terug te geven. Je zou zeggen dat hij gewoon voor zichzelf had moeten opkomen, en zich niet had moeten laten slaan door dit stel. De reden dat hij dit niet deed lijkt tegenstrijdig, maar is dat niet: hij kwam juist voor zijn normen en waarden op.

Verwarrend, ik geef het toe. Zijn moeder wist het echter wel uit te leggen. Zij en haar man hadden Jake altijd geleerd dat je als man nooit in je leven een vrouw slaat, wat er ook gebeurt. Ze hadden het niet verwacht, maar zelfs in deze situatie hield hij voet bij stuk en verloochende hij zijn principes niet. Opkomen voor een weerloze vriend is al een ware heldendaad, maar deze manier waarop hij dit deed is al helemaal lovenswaardig. Want laten we wel wezen: was hij ook maar een haartje beter geweest dan de meiden als hij ze in elkaar had geslagen? Ik denk het niet. Jake heeft wat mij betreft uitstekend gehandeld.

En wat die meiden betreft: die krijgen hun verdiende loon wel, wanneer deze video van hun walgelijke gedrag de wereld over gaat. Help ook jij daaraan mee?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. C.oitus

    Arme jongen, hij is iets aangeleerd door zijn ouders die uit een andere tijdsgeest denken, als jij je gedraagt als een man krijg je dezelfde behandeling als een man…. zo simpel is het leven nou.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.