ISIS verklaart Al Qaeda de oorlog: 'Het zijn de joden van de jihad!'

Geen categoriejun 08 2016, 9:00
De radicale moslims van ISIS hebben het helemaal gehad met hun radicaal-islamitische collega's van ISIS.
Dat ISIS-terroristen niet helemaal goed snik zijn wisten we natuurlijk al, maar ze gaan nu wel erg ver, zelfs in de ogen van andere extremistische moslims. Ze beschuldigen Al Qaeda er namelijk van "de joden van de Jihad" te zijn. Hoewel het niet helemaal duidelijk is wat ze daarmee bedoelen zal het niets goeds zijn. Dit radicale tuig wil de joden immers van de aardbodem vegen. Het enige probleem met Hitler is, aldus de islamitische slachters, dat hij te soft was.

Supporters of the Islamic State have continued to refer to arch rival terrorist organization Al-Qaida as the “Jews of Jihad” on Twitter, The Middle East Media Research Institute reported Monday, using the hashtag as a derogatory term based on the claim that the two share the same negative qualities.

De hashtag #JodenVanDeJihad werd voor het eerst gebruikt in januari van dit jaar door Abu Maysara Al-Shami, een prominent aanhanger van ISIS. In zijn artikel haalde Al-Shami hard uit naar Al Qaeda omdat die organisatie ISIS zou infiltreren met het doel om de organisatie van binnen uit op te blazen. Al Qaeda vindt het namelijk niet plezant dat ISIS groter en 'succesvoller' is. En met 'succesvoller' bedoel ik dat de organisatie niet alleen rijker is, maar ook dat ISIS meer "ongelovigen" over de kling heeft gejaagd, waardoor de hele wereld nu bezig is met die organisatie in plaats van met Al Qaeda.
Als je je afvraagt wat dit te maken heeft met joden: extremistische soennieten geloven dat joden de sjiitische sekte in de islam hebben opgezet met het doel om de islamitische gemeenschap eerst te verdelen en vervolgens op te blazen. Dat is natuurlijk je reinste idioterie, maar ja, niemand die moslim-extremisten er ooit van beschuldigd heeft rationeel te zijn.
Met een beetje mazzel neemt de haat tussen ISIS en het door Ayman al-Zawahiri geleide Al Qaeda steeds verder toe, waardoor ze elkaar uiteindelijk de tent uit jagen en zo ernstig verzwakken dat het een koud kunstje is voor de anti-ISIS coalitie om die organisatie verslaan en vervolgens Al Qaeda uit te schakelen. Maar dan moet het Westen deze oorlog wel eindelijk serieus nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten