Nederland schaft zich af: Hennis bezuinigt nog meer op Defensie

Nederland schaft zich af: Hennis bezuinigt nog meer op Defensie

We kunnen de krijgsmacht onderhand wel opdoeken.

Als minister Hennis dit doorzet, en dat zal ze ongetwijfeld doen, kan Nederland het leger maar beter helemaal afschaffen. Dit heeft namelijk geen enkele zin:

Opnieuw krijgt de krijgsmacht bezuinigingen voor de kiezen. Nieuwe tegenvallers dwingen Defensie tot lapwerk, zo blijkt uit openbare en vertrouwelijke Kamerstukken.

Zo kunnen de operationele commando’s minder oefenen. Vacatures blijven onvervuld omdat er minder personeel kan worden geworven. De schrale voorraden reservedelen worden minder snel aangevuld dan was gepland.

En daarmee is alles natuurlijk nog lang niet mee gezegd. Zo krijgt de marine minder vaardagen, kan de luchtmacht minder vliegen, en moet de landmacht het bijna helemaal zonder oefendagen doen. Want stel je voor dat je je krijgsmacht goed traint én goed materiaal geeft. Dat is maar eng. Stel je voor: je zou dan van jezelf afhankelijk zijn en niet van de goodwill van anderen. Brr. De gedachte alleen al zorgt ervoor dat de rillingen over Hennis' lijf lopen.

Nou noemt Hennis deze bezuinigingen "tijdelijke maatregelen die niettemin merkbaar zullen zijn" en niet... bezuinigingen, maar dat is natuurlijk wel waar het hier om gaat. Ze snijdt nog meer in Defensie, en dat terwijl onze krijgsmacht al op sterven na dood is.

Laten we er maar een einde aan maken en ons voortaan officieel volkomen afhankelijk maken van de landen om ons heen. En als die ons niet beschermen, tsja, misschien dat Nederland het dan gewoon niet verdient om te bestaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties