Nederland schaft zich af: Hennis bezuinigt nog meer op Defensie

Geen categoriejun 08 2016, 8:00
We kunnen de krijgsmacht onderhand wel opdoeken.
Als minister Hennis dit doorzet, en dat zal ze ongetwijfeld doen, kan Nederland het leger maar beter helemaal afschaffen. Dit heeft namelijk geen enkele zin:

Opnieuw krijgt de krijgsmacht bezuinigingen voor de kiezen. Nieuwe tegenvallers dwingen Defensie tot lapwerk, zo blijkt uit openbare en vertrouwelijke Kamerstukken.

Zo kunnen de operationele commando’s minder oefenen. Vacatures blijven onvervuld omdat er minder personeel kan worden geworven. De schrale voorraden reservedelen worden minder snel aangevuld dan was gepland.

En daarmee is alles natuurlijk nog lang niet mee gezegd. Zo krijgt de marine minder vaardagen, kan de luchtmacht minder vliegen, en moet de landmacht het bijna helemaal zonder oefendagen doen. Want stel je voor dat je je krijgsmacht goed traint én goed materiaal geeft. Dat is maar eng. Stel je voor: je zou dan van jezelf afhankelijk zijn en niet van de goodwill van anderen. Brr. De gedachte alleen al zorgt ervoor dat de rillingen over Hennis' lijf lopen.
Nou noemt Hennis deze bezuinigingen "tijdelijke maatregelen die niettemin merkbaar zullen zijn" en niet... bezuinigingen, maar dat is natuurlijk wel waar het hier om gaat. Ze snijdt nog meer in Defensie, en dat terwijl onze krijgsmacht al op sterven na dood is.
Laten we er maar een einde aan maken en ons voortaan officieel volkomen afhankelijk maken van de landen om ons heen. En als die ons niet beschermen, tsja, misschien dat Nederland het dan gewoon niet verdient om te bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten