Kamervoorzitter Arib zet Kuzu en Öztürk keihard in de hoek: "video's zijn Kamerlid onwaardig"

Geen categoriejun 28 2016, 21:00
Kuzu en Özturk van DENK krijgen op hun donder van de Kamervoorzitter.
Wie dacht dat de heren van DENK ongestoord hun gang konden gaan in de Tweede Kamer, heeft het mis. Kamervoorzitter Khadija Arib is de twee Erdoganfans in ons parlement helemaal zat. Kuzu en Öztürk wekken bij hun collega's veel irritatie door het aanvragen van hoofdelijke stemmingen. Die worden vervolgens in video's gepresenteerd met als doel islamitische Kamerleden weg te zetten als 'verraders' als zij niet het DENK-standpunt steunen. Voor Arib is de maat vol, en ze zette Kuzu en Öztürk vandaag stevig op hun nummer:

"U vraagt hoofdelijke stemmingen aan en zet collega's met knip- en plakwerk op Youtube. Dat is niet chic en Kamerlid onwaardig"

Het ging om een verzoek van Kuzu om de stemmingen van aanstaande dinsdag te verplaatsen naar woensdag in verband met het Suikerfeest. De rest van de Kamer voelde weinig voor dit voorstel: het Suikerfeest mag niet betekenen dat ons parlement opeens lam ligt. Bovendien zou met deze maatregel alleen het Turkse Suikerfeest worden vrijgehouden, want het Marokkaanse Suikerfeest is juist op woensdag. Het voorstel van DENK zou dus juist extra lullig zijn voor Marokkaanse Kamerleden die het Suikerfeest willen vieren. Hoe dan ook, de meerderheid van de Kamer vindt het prima als Kuzu en Öztürk gezellig thuis het Suikerfeest gaan vieren, maar ziet geen reden om die dag geen stemmingen te houden.
Vervolgens klaagde DENK steen en been en plaatste de partij een boos filmpje op Facebook – met daarin verknipte fragmenten van Arib. Die liet dat niet over haar kant gaan en sloeg vandaag keihard terug:

"U knipt selectief stukjes uit en zet die op Youtube. Dat doet u niet voor het eerst, dat doet u ook bij andere collega's. Daar moet u echt mee ophouden"

Helemaal top! Mooi dat Arib de intimidatie van DENK niet accepteert. Juist islamitische Kamerleden zouden het niet moeten pikken dat DENK hen neerzet als 'verraders'. Arib laat zien dat haar islamitische komaf niet meespeelt in haar beslissing over of er al dan niet stemmingen moeten plaatsvinden tijdens het Suikerfeest – en zo hoort het. Je eigen achtergrond dient niet mee te spelen bij beslissingen die je als Kamervoorzitter maakt. Gelukkig heeft Arib dat begrepen – nu DENK nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten