Kan België vandaag Ierland bedwingen? De Bruyne en Carrasco staan in de basis

Het lijkt erop dat de Belgische bondscoach Marc Wilmots het één en ander geleerd heeft van de afgrijselijke wedstrijd tegen Italië.

Hoewel onze zuiderburen die wedstrijd ingingen als de favoriet bleken ze uiteindelijk kansloos. De Italianen veegden hen met 2-0 van de mat. En dat was alles behalve een onverdiende uitslag. België bakte er gewoon niets van.

Dat kwam voor een groot deel door de achterlijke strategie van Wilmots, die het verstandig achtte om zijn beste man, Kevin de Bruyne, op rechts te zetten in plaats van in het as van het veld waar hij normaal gesproken speelt bij zijn club, Manchester City. Topspelers als Moussa Dembele en Yannick Carrasco mochten zelfs niet eens meedoen. Behalve Wilmots begreep verder niemand die beslissing.

Goed nieuws voor supporters van België (en daarvan zijn er nogal wat in ons land tegenwoordig, eerst en vooral omdat we zelf niet meedoen natuurlijk). Carrasco kan dan namelijk op rechts spelen terwijl De Bruyne dan op zijn eigen plek in het midden kan spelen: als een soort van traditionele nummer 10. In die positie komt hij het meest tot zijn recht. Hij is zowel vast als creatief: de ideale combinatie voor een man op die positie.

Daarnaast zal Carrasco ongetwijfeld voor de broodnodige aanvallende impulsen op rechts zorgen, waar hij juist wel goed uit de voeten kan.

Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de Belgen vandaag met gemak van Ierland winnen. Dat mag ook wel, want als ze weer falen is het gewoon game over, en dat zou doodzonde zijn. België is voor mijn weliswaar namelijk geen titelfavoriet, maar wel degelijk een gevaarlijke outsider die ook nog eens schitterend kunnen spelen.

Nu mijn tweede thuisland, Turkije, eruit is wil ik de Belgen maar wat graag omarmen als mijn nieuwe team. Nu hopen dat ze vandaag even laten zien dat inderdaad ver kunnen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.