Klein meisje ziet moeder levenloos in zwembad liggen. De beveiligingscamera laat zien wat er gebeurt

Een paar ijzingwekkende seconden veranderen deze vijfjarige in één klap in een held.

Één van de mooie dingen aan kind-zijn is dat je weinig verantwoordelijkheden hebt. Waar het volwassen leven volstaat van de verplichtingen, hebben kinderen niets om zich zorgen over te maken. Of toch? Deze kleine meid van vijf jaar oud laat zien dat ze haar verantwoordelijkheid neemt, ondanks haar jonge leeftijd. Wanneer ze haar moeder bewegingloos in het zwembad ziet liggen, aarzelt ze geen seconde: ze springt zelf het water in en trekt haar moeder naar de kant.

De moeder had een beroerte gekregen in het zwembad, waardoor ze bewusteloos was geraakt. Het had nauwelijks gescheeld of het water was haar longen binnengedrongen. Het zuurstofgebrek had onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Gelukkig was haar kleine dochter alert, en gedroeg ze zich als een echte volwassene. Ze redt haar moeder en roept om hulp naar haar tante. De video eindigt op het moment dat ze haar moeder naar de kant heeft gesleept, maar daarna kwam er al snel professionele medische hulp voor de vrouw. Uiteindelijk liep het dus allemaal goed af, dankzij deze dappere vijfjarige!

Eigenlijk kan niemand van zo’n jong kind verwachten dat ze weten wat ze moeten doen in zo’n situatie, maar de kleine meid twijfelt geen moment. Dankzij haar inzet kreeg de nare gebeurtenis een happy end! Chapeau!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.