Laura — slachtoffer of prostituee? — is terug in Nederland

De 22-jarige Laura is eindelijk terug in Nederland. Na maandenlang vast te hebben gezeten in Qatar liep ze vanochtend Schiphol binnen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte dat eerder vandaag bekend.

Natuurlijk zijn wij allemaal ontzettend blij dat Laura weer veilig thuis is. Wat is zij de afgelopen tijd door een hel gegaan. Uiteindelijk werd ze weliswaar veroordeeld wegens “buitenechtelijke seks,” maar haar straf werd uiteindelijk voorwaardelijk opgelegd en de boete van 750 euro was betaalbaar. Het had veel erger kunnen aflopen. De man met wie ze seks had is namelijk veroordeeld tot 140 zweepslagen.

Toch is dit verhaal nog niet afgelopen. Hoewel oorspronkelijk bekend werd dat Laura aangifte had gedaan van verkrachting veranderde het plotseling. Volgens haar had de Syrische man haar gedrogeerd en daarna misbruikt. Uit beelden van beveilingscamera’s én eerdere verklaringen van Laura zelf kwam echter het beeld naar voren dat de seks wel degelijk vrijwillig was. Sterker nog, Laura zou volgens sommige websites naar Qatar zijn gegaan om daar tegen betaling seks te hebben met rijke mannen. Volgens de Syrische man zelf kreeg hij ruzie met Laura omdat hij haar niet wilde betalen, niet omdat de seks onvrijwillig was.

De vriendin met wie Laura naar Qatar vertrokken was bleek een geregistreerde prostituee te zijn. Ook had Laura vrienden en familie verteld dat ze op weg was naar Frankrijk, niet naar Qatar. Ze deed er zelf dus nogal geheimzinnig over.

Al met al is er genoeg reden om te twijfelen aan haar verhaal — ook al omdat de familie nu laat weten dat ze er niets meer over kwijt willen, dat impliceert toch het één en ander — maar zelfs als die twijfel uiteindelijk gerechtvaardigd blijkt is het natuurlijk knettergek dat deze arme jongedame zo heeft geleden in Qatar, een islamistisch, barbaars land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Wim

  maar zelfs als die twijfel uiteindelijk gerechtvaardigd blijkt is het natuurlijk knettergek dat deze arme jongedame zo heeft geleden in Qatar, een islamistisch, barbaars land………….
  Onzin ze wist waar ze aan begon in dat land en wist dat daar goed te verdienen was. Er is niets arms aan. Als je maar de Noordpool gaat moet je ook een winterjas meenemen.

 2. Ni28

  Op een of andere manier moet ik aan Berlusconi denken.

 3. Peter Selie

  De boete van 750 euro was betaalbaar, tja dat is nogal logisch Laura zit immers op een goudmijntje…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.