Laura -- slachtoffer of prostituee? -- is terug in Nederland

Geen categoriejun 16 2016, 15:00
De 22-jarige Laura is eindelijk terug in Nederland. Na maandenlang vast te hebben gezeten in Qatar liep ze vanochtend Schiphol binnen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte dat eerder vandaag bekend.
Natuurlijk zijn wij allemaal ontzettend blij dat Laura weer veilig thuis is. Wat is zij de afgelopen tijd door een hel gegaan. Uiteindelijk werd ze weliswaar veroordeeld wegens "buitenechtelijke seks," maar haar straf werd uiteindelijk voorwaardelijk opgelegd en de boete van 750 euro was betaalbaar. Het had veel erger kunnen aflopen. De man met wie ze seks had is namelijk veroordeeld tot 140 zweepslagen.
Toch is dit verhaal nog niet afgelopen. Hoewel oorspronkelijk bekend werd dat Laura aangifte had gedaan van verkrachting veranderde het plotseling. Volgens haar had de Syrische man haar gedrogeerd en daarna misbruikt. Uit beelden van beveilingscamera's én eerdere verklaringen van Laura zelf kwam echter het beeld naar voren dat de seks wel degelijk vrijwillig was. Sterker nog, Laura zou volgens sommige websites naar Qatar zijn gegaan om daar tegen betaling seks te hebben met rijke mannen. Volgens de Syrische man zelf kreeg hij ruzie met Laura omdat hij haar niet wilde betalen, niet omdat de seks onvrijwillig was.
De vriendin met wie Laura naar Qatar vertrokken was bleek een geregistreerde prostituee te zijn. Ook had Laura vrienden en familie verteld dat ze op weg was naar Frankrijk, niet naar Qatar. Ze deed er zelf dus nogal geheimzinnig over.
Al met al is er genoeg reden om te twijfelen aan haar verhaal -- ook al omdat de familie nu laat weten dat ze er niets meer over kwijt willen, dat impliceert toch het één en ander -- maar zelfs als die twijfel uiteindelijk gerechtvaardigd blijkt is het natuurlijk knettergek dat deze arme jongedame zo heeft geleden in Qatar, een islamistisch, barbaars land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten