Onder vuur haalt Diederik Samsom keihard uit naar critici

Het korte lontje van Diederik Samsom begint onderhand een beetje te irriteren.

Bij een bijeenkomst over het asielbeleid van het kabinet is Diederik Samsom behoorlijk uit zijn slof geschoten tegen mensen die de euvele moed hadden om hem te bekritiseren. Hoewel hij inhoudelijk wellicht gelijk had sprak de toon van zijn reactie boekdelen over zijn karakter en de manier waarop hij met andere mensen omgaat.

Zoals De Telegraaf bericht:

Samsom ontstak in woede na een reeks verwijten vanuit het publiek. „Bouw dan een brug tussen Turkije en Europa. Dat wil ik doen, maar daarvoor is het nodig om afspraken te maken met dat vreselijke land. Want het begin van die brug ligt in Turkije”, foeterde de PvdA-leider. Hij doelde met ’dat vreselijke land’ op uitspraken over Turkije die eerder uit het publiek kwamen.

 

Vervolgens haalde hij ook nog even uit naar Griekenland dat hij de schuld geeft van de minder dan plezante manier waarop de vluchtelingendeal met Turkije wordt uitgevoerd. Want ja, die Turken praten terug terwijl de Grieken er niets van zeggen als je ze  door het slijk haalt. Dan is het natuurlijk veel gemakkelijker om je pijlen op die laatsten te richten. En dus doet Samsom dat.

Overigens is het natuurlijk best mooi om te zien dat Samsom eerst en vooral onder vuur wordt genomen vanaf links. De PvdA-leider is zelf een activist die linkse mensen jarenlang verteld heeft dat ze zich moeten misdragen als ze het één en ander voor elkaar willen krijgen. Nu doen ze dat dus… maar niet alleen tegen ‘rechts,’ maar ook tegen hém.

Iets met boontje komt om zijn loontje enzo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. C.oitus

  Ik ben blij dat wij dit geval hebben in plaats van een Trump, je moet er niet aan denken de rillingen lopen over mijn rug.

 2. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/06/21/asielzoekers-soort-mensen-op-ijburg-vervolg/

  Asielzoekers tussen Ons Soort Mensen op IJburg: het vervolg

  UPDATE, ANP: “Er komen voorlopig geen asielzoekers naar IJburg. Amsterdam wilde daar ongeveer 160 woningen voor statushouders laten bouwen, maar ziet daar alsnog van af, meldt Het Parool. PvdA, VVD en CDA zeggen dat er geen draagvlak in de buurt is. Bovendien hebben de bewoners van IJburg niet genoeg mogelijkheden gehad om bezwaar te maken, zeggen de partijen. Er komen wel statushouders naar Oost, de Riekerhaven en het terrein van Zeeburgia.”

  Ah jammer. Einde van de soap. Het was zulk kostelijk vermaak. Maar de dramNIMBY’s hebben hun zin en kunnen weer gerust in hun cryptoVinex tut-tut-tutten over al die racistische gewone mensen die geen trek hebben in statushouders in hun wijk.

  Voor de zoveelste keer een schittenrend stukje over politike correct.

  Wel vluchtelingen, zo ‘zielug’ toch, maar niet in mijn achtertuin.

 3. ceteris paribus

  Samsom nam eenvoudig stevig stelling in een discussie. Er viel geen onvertogen woord.
  Hoe zou het staan met karakter van Wilders die in een permanente staat van woede verkeert?

 4. rob@teamband.nl

  Samsom was niet boos. Onzin. Ik was bij die bijeenkomst. Hij verdedigde een moedige en werkbare oplossing. Waar Turkije, een virtueel buurland mensen, laten we wel zijn, NATO lid, een sleutelrol in speelt. En dan kan je beter praten met landen waarin niet alles je welgevallig is wellicht, en die meewerken, dan íedereen ongecontroleerd binnen te laten. Tussen die twee werkelijkheden moeten we kiezen.

 5. Seneca

  @cp
  het artikel beschrijft Samson en GW wordt niet genoemd. Als je niets te melden hebt, vervuil dit forum dan niet.
  Overigens was een der deelnemers aan de bijeenkomst, van mening dat de brug waarover Samson sprak, dat die brug letterlijk gebouwd kon worden…
  Over stupide socialisten gesproken cp…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.