Op deze drie manieren kan je je slome computer weer aan de gang helpen

Niet is zo vervelend als een laptop die niet meegeeft, of een PC waar je uren op zit te wachten. Gelukkig hoef je niet lijdzaam toe te kijken hoe de techniek je dag verruïneert! Hoe dan? Nou, zo..

Voor iedereen die geen handige neef of buurjongen heeft, let maar op. Niemand minder dan de redacteuren van Time Magazine raden je het volgende aan:

1. De vijf minuten fix

Gebruik je desktop niet als opslagplaats, is een belangrijke tip. Door te zorgen dat je niet meteen met een overvol bureaublad begint als je je computer opstart zal je je al direct een heel stuk opgeruimder voelen. Gooi je bureaublad leeg, leeg de map met ‘Downloads’ en sorteer je documenten. Verwijder de rest. Ziezo: dat zorgt op het oog al voor een veel rustigere werkplek.

2. Tijd voor een app-ocalypse

Ken je de 80-20-regel? Je gebruikt 20% van je spullen 80% van de tijd. De andere 80% van je bezittingen gebruik je maar zelden. Je apps zijn echt niet anders, wat dat betreft. En dus wordt het tijd om je voorraad apps grondig onder de loep te nemen, zowel op je computer als je telefoon. Alles wat je meer dan een halfjaar niet hebt gebruikt, is rijp voor de prullenbak. Dat kan al een hoop ruimte vrijmaken en de boel flink wat sneller laten lopen!

Change-Recycle-Bin-Icon-in-Windows-10-picture01.1

3. Vrees je foto’s niet

In dit tijdperk van foto’s, smartphones en selfies zijn zelfschoten plaatjes zo’n beetje de grootste virtuele ruimte-killer. Elk kiekje is zo’n 3,5 tot 5 mb groot, en als je er elke dag een paar neemt loopt dat na een paar maanden snel op. Wees niet bevreesd alle mislukte plaatjes weg te gooien, en probeer je andere foto’s periodiek in een album te stoppen. Aan het einde van elk kalenderjaar een nieuw album voor het hele voorgaande jaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.