Ramadan in België: twee moslims opgepakt omdat ze aanslagen wilden plegen rond het EK Voetbal

Geen categoriejun 26 2016, 12:00
De Belgische autoriteiten hebben gisteren twee radicale moslims opgepakt omdat ze van plan waren om zelfmoordaanslagen te plegen in een fanzone van Euro 2016, het EK Voetbal in Frankrijk.
Volgens de Daily Mail werd een man uit Verviers opgepakt omdat hij een aanslag wilde plegen tijdens of voor de wedstrijd van België tegen Hongarije die vandaag gespeeld wordt.
Eric van der Sypt, woordvoerder van de ministerie van Justitie, zegt dat "een man uit Verviers en een andere man uit Tournai" opgepakt zijn, maar dat er geen wapens of explosieven gevonden werden. Opmerkelijk genoeg voegt hij daar aan toe dat het nog te vroeg is om over een terroristische aanslag te spreken omdat de heren eerst maar eens moeten uitleggen wat ze precies van plan waren.
Met andere woorden, de radicale moslims werden opgepakt omdat ze terroristen zijn, maar meneer Van der Sypt vindt dat niet betekent dat ze... terroristen zijn.
Wat?
Knettergek natuurlijk, maar blijkbaar domineert de politiekecorrectheid niet alleen in Nederland, maar ook in België. Daardoor krijg je dus dit soort onzinnige uitspraken van woordvoerders die eerst en vooral bang zijn om mensen voor het hoofd te stoten. Want stel je voor dat je het terroristische beestje bij zijn naam noemt.
Hoe dan ook, het belangrijkste is natuurlijk dat deze radicalen aantonen dat het terrorismegevaar nog lang niet geweken is in Europa, en al helemaal niet in België. De autoriteiten hoeven maar één keer iets over het hoofd te zien en voor je het weet is er weer een aanslag met tientallen of zelfs honderden doden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten