Ramadan in België: twee moslims opgepakt omdat ze aanslagen wilden plegen rond het EK Voetbal

De Belgische autoriteiten hebben gisteren twee radicale moslims opgepakt omdat ze van plan waren om zelfmoordaanslagen te plegen in een fanzone van Euro 2016, het EK Voetbal in Frankrijk.

Volgens de Daily Mail werd een man uit Verviers opgepakt omdat hij een aanslag wilde plegen tijdens of voor de wedstrijd van België tegen Hongarije die vandaag gespeeld wordt.

Eric van der Sypt, woordvoerder van de ministerie van Justitie, zegt dat “een man uit Verviers en een andere man uit Tournai” opgepakt zijn, maar dat er geen wapens of explosieven gevonden werden. Opmerkelijk genoeg voegt hij daar aan toe dat het nog te vroeg is om over een terroristische aanslag te spreken omdat de heren eerst maar eens moeten uitleggen wat ze precies van plan waren.

Met andere woorden, de radicale moslims werden opgepakt omdat ze terroristen zijn, maar meneer Van der Sypt vindt dat niet betekent dat ze… terroristen zijn.

Wat?

Knettergek natuurlijk, maar blijkbaar domineert de politiekecorrectheid niet alleen in Nederland, maar ook in België. Daardoor krijg je dus dit soort onzinnige uitspraken van woordvoerders die eerst en vooral bang zijn om mensen voor het hoofd te stoten. Want stel je voor dat je het terroristische beestje bij zijn naam noemt.

Hoe dan ook, het belangrijkste is natuurlijk dat deze radicalen aantonen dat het terrorismegevaar nog lang niet geweken is in Europa, en al helemaal niet in België. De autoriteiten hoeven maar één keer iets over het hoofd te zien en voor je het weet is er weer een aanslag met tientallen of zelfs honderden doden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Wachteres

  Helaas domineert politiek correct in heel Europa.

  Daarom wordt het tijd dat we a.s.a.p. uit de EU gaan, Omdat de EU elite ook met dit gif is doordrenkt.

  Niemand heeft er iets op tegen om intensief met de andere Europese landen samen te werken. Maar wij laten ons geen multiculturele samenleving opdringen, waar de islam het in de toekomst – alleen al door de immense instroom die niet ophoudt – voor het zeggen krijgt.

  Hoe dat uitwerkt zien we in het Midden-Oosten.

  Anders dan politiek-correct zijn wij nog troits op onze cultuur en op onze verschillende landen. Daar willen zij één-pot-nat van maken.

  Stellen jullie je alleen al voor dat er geen onderscheid meer tussen de Groningers en de Friezen zou zijn.

  Dat zou toch vreselijk wezen?

  1. ceteris paribus

   “Helaas domineert politiek correct in heel Europa.

   Als politiek correct (wat dat ook precies moge zijn) domineert in Europa moet dat toch iets te maken hebben met de stemkeuze van de kiezers in alle lidstaten?

 2. Wachteres

  “We importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, en bovendien een bevolking met een ander begrip van samenleven en wetten.” — Uit een gelekt Duits inlichtingen-document.

  Het resultaat van politiek correct denken, Simon:

  Islamitisch geweld heeft niets met de islam te maken, dus kunnen we rustig doorgaan met importeren.

  En als het er wel is mag je het niet benoemen, zoals in het artikel wordt aangegeven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.