Sterk Engeland schiet zichzelf in de voet met gelijkspel tegen Rusland

Onze Engelse vrienden zijn niet goed aan het EK begonnen. Nou ja, wel qua speelwijze en inzet, maar niet qua resultaat.

Engeland was gisteravond veel beter dan Rusland. Qua spelbeeld was het duidelijk dat Engeland wel zou winnen. De enige vraag was: wanneer viel het (eerste en verlossende) doelpunt. Uiteindelijk was het de jonge Dier van Tottenham Hotspur die een vrije trap er op schitterende wijze inschoot.

1-0 voor Engeland. Geen wolkje aan de hemel, dit zou wel goed komen. De Britten hadden meer energie dan de Russen, waren fel, en lieten af en toe zien dat ze echt geweldig kunnen voetballen. Om voor mij totaal onverklaarbare redenen haalde de bondscoach na de 1-0 echter Raheem Sterling en Wayne Rooney eraf. Het doel daarvan was mij niet helemaal duidelijk. Engeland speelde prima, deze twee spelers voegden allebei iets toe. Zeker in aanvallend opzicht.

Na die twee wissels kreeg Engeland wat minder kansen. Maar goed: de Russen geloofden er duidelijk niet in. Het enige wat zij konden doen was de bal in het penaltygebied van Engeland pompen en op een wonder hopen.

En dat wonder kwam er. In de blessuretijd maakten ze zowaar gelijk. Vasili Berezutski kopte een voorzet in het doel, en dat was het dan. 1-1.

Engeland deed zichzelf daar ernstig tekort mee. Hoewel ik op Twitter commentaren voorbij zag komen van mensen die beweerden dat Engeland niet ver kon komen denk ik daar echt heel anders over. Dit is gewoon een prima team. Er zijn weinig teams die mee kunnen komen met het tempo van Engeland en voetballend zit het team ook prima in elkaar. Voor het eerst in jaren heeft Engeland spelers die het verschil kunnen maken in de Premier League, één van de beste competities ter wereld. Die spelers moeten ook kunnen presteren op een Europees podium.

Topfavoriet Frankrijk won zijn eerste wedstrijd weliswaar, maar ik vond het spel van de Fransen tegenvallen. Eerlijk gezegd denk ik dat de Fransen het lastig krijgen tegen een team als Engeland: een team dat snel speelt en dat onvermoeibaar is. En onthoud: Engelands bondscoach liet een ander topper, Jamie Vardy, op de bank zitten. Ongelooflijk eigenlijk. Die jongen is ook een absolute topper die ook nog eens een geweldig seizoen achter de rug heeft. Zet hem erin en Engeland is in offensief opzicht één van de sterkste landen op het EK.

Hoewel we Spanje en Duitsland nog in actie moeten zien heb ik daarom nu vier favorieten: Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Misschien dat er nog een ander team opstaat, maar normaal gesproken moet de nieuwe Europees kampioen één van deze vier landen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ni28

    Wordt er dan ook nog gevoetbald? De scores van gewonden zijn veel hoger dan van doelpunten.

  2. toetssteen

    Oww, voebaal. Ik word wel weer wakker als in volgend jaar april de schermkampioenschappen zijn.
    Nou ja, niet jokken toets, je gaat ook duimen draaien bij Verstappen ;).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.