Sylvana Simons weet het zeker: Mitchel Winters werd onterecht neergeschoten door politie

Sylvana Simons negeert de feiten zodat ze de politie kan afschilderen als racistisch.

Dat Sylvana Simons een volkomen gestoord wereldbeeld heeft, is inmiddels wel duidelijk. Zwarte Piet is volgens Sylvana erger dan de Armeense genocide, en Nederland is door en door racistisch terwijl Erdogan wordt goedgepraat. Wat kenmerkend is voor types als Sylvana, is dat ze hun wereldbeeld niet baseren op feiten. Ze doen precies het tegenovergestelde: ze passen de feiten aan aan hun eigen wereldbeeld.

Dat wordt pijnlijk duidelijk in Sylvana’s mening over de zaak rond Mitchel Winters. De 21-jarige man werd neergeschoten door de politie in Schiedam, waarschijnlijk nadat hij dat zelf uitlokte. Inmiddels is bekend dat Mitchel de politie heeft gebeld met de melding dat hij zojuist was beroofd door een gewapende man. Het signalement dat hij gaf, kwam overeen met zijn eigen uiterlijk. Toen de politie ter plaatse kwam, dachten ze dus dat ze te maken hadden met een gewapende overvaller. Later bleek dat Mitchel ongewapend was, maar toen was het al te laat: hij was neergeschoten door de politie.

Wat er zich toen precies heeft afgespeeld in het park is nog niet bekend, maar de feiten wijzen erop dat Mitchel de overvalmelding in scene heeft gezet met de bedoeling te worden doodgeschoten. In Amerika komt zo’n suicide by cop, oftewel ‘zelfmoord via de politie’ regelmatig voor, maar in Nederland is het een uitzondering. Mitchel had een afscheidsboodschap achtergelaten op zijn tablet, die hij in het park had neergelegd. Dit bevestigt het scenario dat hij van plan was om zelfmoord te plegen via een agent.

Maar al die feiten maken Sylvana niets uit: zij weet zéker dat Mitchel onterecht is doodgeschoten door de politie. Op Facebook post ze de volgende cryptische bewering:

Schermafbeelding 2016-06-03 om 11.40.50

Sylvana heeft van Wikipedia een aantal voorbeelden van ‘suicide by cop’ gekopieerd. In deze drie gevallen gaat het om gewapende mannen, terwijl Mitchel niet gewapend was. Sylvana suggereert dus dat het onwaarschijnlijk is dat Mitchel zelf dood wilde – er is iets anders aan de hand! Want in de wereld van Sylvana zijn alle politieagenten racisten, die het voorzien hebben op donkere mannen.

Er zullen best racisten rondlopen bij de politie, maar in het geval van Mitchel is het zo dat alle feiten erop wijzen dat hij dit zelf doelbewust heeft gepland. De suggestie van Sylvana slaat dus helemaal nergens op en zorgt alleen maar voor emotie en verdeeldheid – terwijl Sylvana zelf altijd zo graag beweert dat ze ‘verbinding’ wil bereiken. Een aantal dagen geleden maande Sylvana nog tot geduld: “Time will tell.”

Schermafbeelding 2016-06-03 om 11.46.27

Inmiddels zijn er alleen maar meer feiten bekend geworden die het zelfmoordscenario ondersteunen: zo kwam gisteren het nieuws over de afscheidsboodschap naar buiten. Maar ondanks al die aanwijzingen dat Mitchel doelbewust een alarmmelding deed om uiteindelijk te worden doodgeschoten, komt Sylvana met de suggestie dat het tóch niet kan kloppen, omdat hij geen wapen bij zich had.

Wanneer een donkere man wordt doodgeschoten door een blanke agent, dan móét en zál dat racisme zijn in de wereld van Sylvana. Ze beweert open-minded te zijn, maar heeft in werkelijkheid last van tunnelvisie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. josef kuijpers

  Wat mij betreft mag u alle berichtgeving over der negerin staken. Voegt niks positiefs toe aan onze samenleving.

 2. ko vadis

  Mag er een propje wit(!) katoen in haar bakkes?, of is dit te discriminerend?

 3. Viertel

  Iedereen heeft het recht om van alles wat te vinden. Ook SS. Maar er is geen ‘recht’ om over die mening dan ook maar direct een stuk te schrijven. Ofwel DDS: Kappen a.u.b. met de berichtgeving over deze gesjeesde TV- en radioverslaggeefster.

 4. Peter Selie

  Sylvana Simons blijft haar verraderlijke werk doen dat zij is een van de splijtzwammen die Nederland tot op het bot verdeeld. Simons wil een vaste baan in de politiek, zij wil een vast salaris, zij wil Nederland veranderen in een zwart wit film, nou beste Sylvana het gaat in je mooie negroïde smoeltje exploderen dit gevalletje van Mitchel Winters. Niet alleen zal je van een koude kermis thuis komen doordat vele zwarte mensen gewoon niet zitten te wachten op jouw smerige racistische populistische uitspraken die meer kwaad dan goed doen en de verhouding tussen blank en de etnisch zwart op scherp zet. Sylvana je bent een niet goed gestemde etnocentische snaar op een racistische viool, alles is er bij jou aan gelegen om de boel te choqueren, want je bent bezig om je te profileren als een goede Starbucks Marxist betaamd…

  1. nick

   Dank voor deze tekst! @Peter Selie.

 5. sarko

  DE kop dekt wederom niet de lading.

 6. C.oitus

  Dat haar soortgenoot is neergeschoten door een witte klootzak heeft zij van peter r de vries, die heeft daar verstand van ik zie petertje ook binnenkort naar denk gaan.

  1. sarko

   Hep u iets tegen onze P R de Vries ?

   1. C.oitus

    Nee hoor mag hem alleen niet, heb een hekel aan narcisten.

 7. zomaar

  Sylvana Simons , moet eens een keer ophouden met stoken !!, door mensen zoals zij krijg je verdeeldheid en dus racisme binnen de samenleving .

  er is ook nu weer bewijs aangedragen dat het slachtoffer al een afscheidsbrief opgesteld had , klaar gezet op het moment hij 112 gebeld had , dus wat weet Sylvana Simons beter ?.

  niets is gewoon een trol die in de samenleving aan het stoken is , en een grootdeel uit onze samenleving steunen haar hierin .

 8. zomaar

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/gesprek_op_niveau_jan_roos_en_9.html#comments

  maar ach wat wil je met zo vicepremier?, die maar eindeloos blijft door wauwelen over racisme , toch niet wil erkennen dat het woord racisme onterecht gebruikt word , en dit gewauwel onze samenleving doet splijten .

  zwart, bruin, en moslim, mag ons beschuldigen zoveel zij willen , toch als wij zeggen of aangeven dat zij over de streep gaan , dan is elke blanke witte man/vrouw een racist .

  potdomme jullie leven hier !!, keuzen die jullie zelf of jullie ouders (voorouders) gemaakt hebben , pas je eigen aan .

 9. van Urk

  De gekleurde en islamitische medelander krijgt via de termen xenofobie, islamofobie, racisme en discriminatie veel podium van de hier heersende elite en BN,ers. Deze menen, gedreven door misplaatste gevoelens van morele superioriteit, de politie te moeten betuttelen in de uitoefening van hun functie.

 10. Peter Selie

  Vraag mij af wanneer Sylvana Simons zich sterk gaat maken voor een algemene aanvaardbaarheid of tenminste een brede maatschappelijke discussie over halal of shariazwemmen. In plopslaland zijn ze al zover dat de linkse gekkies gerust hun vrouw of dochter kan gaan zwemmen zonder lastig gevallen te worden door opdringerige en handtastelijke lieden die bontkraagjes dragen…

 11. cmsuijkerbuijk

  Deze gekkin is dus zélf racistisch én profilerend bezig! Tijd voor een noodopname, want zij is volslagen maf!

 12. Ali Yas

  Wat zou Simons hebben gezegd als de agenten toevallig negerinnen waren geweest?

  1. Floris

   Niets.

 13. Wachteres

  Tja, jaar in jaar uit bij zwarte piet blijven steken wordt ook vervelend, dan moet je meer ‘bewijzen’ gaan zoeken.

  Precies wat ik zei: Het blijft niet bij zwarte piet.

  Ik snap niet waarom je in een land blijft rondhangen, waar je zo’n hekel aan hebt.

  1. sarko

   Redacteur bij DDS , iets voor An ?
   Het sturende , demoniseren , vals spelen enz ligt je wel ..
   …………………………
   –Ik snap niet waarom je in een land blijft rondhangen, waar je zo’n hekel aan hebt.–
   Zij houdt van Holland 🙂
   ………..
   Ik hou van Friesland en heb niets met Silvana 🙂 🙂

   1. Floris

    Zeg tomaatje, je schijnt te denken dat Wachteres een man is en (elders) onder de nick Andijvie heeft gepost.

    Kan je dat ook aannemelijk maken? Anders zou je er beter aan doen te zwijgen.

 14. Ruud562

  van Urk 2 dagen ago Beantwoorden

  Van Urk: “De gekleurde en islamitische medelander krijgt via de termen xenofobie, islamofobie, racisme en discriminatie veel podium van de hier heersende elite en BN,ers. Deze menen, gedreven door misplaatste gevoelens van morele superioriteit, de politie te moeten betuttelen in de uitoefening van hun functie.”
  Inderdaad Van Urk, inderdaad! En vlak in dat verband ook niet al die Colleges voor de mensenrechten uit, daar zitten lui aan het roer die net zo gesjeesd zijn als dat volkomen op hol geslagen wijf! De politie kan bijna niks meer en de crimineel is de lachende derde! Denk alleen al aan het vervroegd vrijlaten van levenslang gestraften wat nu wet gaat worden!

 15. bjornvanherpen

  ze heeft veel praatjes voor iemand die niet eens school heeft afgemaakt maarja zover ik weer heeft ze niets afgemaakt waar ze aan begonnen is en dan willen mensen haar de politiek in hebben??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.