Sylvana Simons weet het zeker: Mitchel Winters werd onterecht neergeschoten door politie

Geen categoriejun 03 2016, 11:54
Sylvana Simons negeert de feiten zodat ze de politie kan afschilderen als racistisch.
Dat Sylvana Simons een volkomen gestoord wereldbeeld heeft, is inmiddels wel duidelijk. Zwarte Piet is volgens Sylvana erger dan de Armeense genocide, en Nederland is door en door racistisch terwijl Erdogan wordt goedgepraat. Wat kenmerkend is voor types als Sylvana, is dat ze hun wereldbeeld niet baseren op feiten. Ze doen precies het tegenovergestelde: ze passen de feiten aan aan hun eigen wereldbeeld.
Dat wordt pijnlijk duidelijk in Sylvana's mening over de zaak rond Mitchel Winters. De 21-jarige man werd neergeschoten door de politie in Schiedam, waarschijnlijk nadat hij dat zelf uitlokte. Inmiddels is bekend dat Mitchel de politie heeft gebeld met de melding dat hij zojuist was beroofd door een gewapende man. Het signalement dat hij gaf, kwam overeen met zijn eigen uiterlijk. Toen de politie ter plaatse kwam, dachten ze dus dat ze te maken hadden met een gewapende overvaller. Later bleek dat Mitchel ongewapend was, maar toen was het al te laat: hij was neergeschoten door de politie.
Wat er zich toen precies heeft afgespeeld in het park is nog niet bekend, maar de feiten wijzen erop dat Mitchel de overvalmelding in scene heeft gezet met de bedoeling te worden doodgeschoten. In Amerika komt zo'n suicide by cop, oftewel 'zelfmoord via de politie' regelmatig voor, maar in Nederland is het een uitzondering. Mitchel had een afscheidsboodschap achtergelaten op zijn tablet, die hij in het park had neergelegd. Dit bevestigt het scenario dat hij van plan was om zelfmoord te plegen via een agent.
Maar al die feiten maken Sylvana niets uit: zij weet zéker dat Mitchel onterecht is doodgeschoten door de politie. Op Facebook post ze de volgende cryptische bewering:
Schermafbeelding 2016-06-03 om 11.40.50
Sylvana heeft van Wikipedia een aantal voorbeelden van 'suicide by cop' gekopieerd. In deze drie gevallen gaat het om gewapende mannen, terwijl Mitchel niet gewapend was. Sylvana suggereert dus dat het onwaarschijnlijk is dat Mitchel zelf dood wilde – er is iets anders aan de hand! Want in de wereld van Sylvana zijn alle politieagenten racisten, die het voorzien hebben op donkere mannen.
Er zullen best racisten rondlopen bij de politie, maar in het geval van Mitchel is het zo dat alle feiten erop wijzen dat hij dit zelf doelbewust heeft gepland. De suggestie van Sylvana slaat dus helemaal nergens op en zorgt alleen maar voor emotie en verdeeldheid – terwijl Sylvana zelf altijd zo graag beweert dat ze 'verbinding' wil bereiken. Een aantal dagen geleden maande Sylvana nog tot geduld: "Time will tell."
Schermafbeelding 2016-06-03 om 11.46.27
Inmiddels zijn er alleen maar meer feiten bekend geworden die het zelfmoordscenario ondersteunen: zo kwam gisteren het nieuws over de afscheidsboodschap naar buiten. Maar ondanks al die aanwijzingen dat Mitchel doelbewust een alarmmelding deed om uiteindelijk te worden doodgeschoten, komt Sylvana met de suggestie dat het tóch niet kan kloppen, omdat hij geen wapen bij zich had.
Wanneer een donkere man wordt doodgeschoten door een blanke agent, dan móét en zál dat racisme zijn in de wereld van Sylvana. Ze beweert open-minded te zijn, maar heeft in werkelijkheid last van tunnelvisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten