Ouders laten hun zoon voor straf achter in het bos. Dan krijgen ze een keiharde les

Ouders laten hun zoon voor straf achter in het bos. Dan krijgen ze een keiharde les

"We zijn te ver gegaan," aldus de huilende vader.

Af en toe moet je als ouder streng zijn voor je kinderen, maar deze ouders gingen wel heel erg ver. Veel te ver, zelfs. Een Japans echtpaar was het zat dat hun zoon tijdens een uitje steeds steentjes naar passerende auto's gooide, en besloot dat hij eens goed zijn lesje moest leren. Ze zetten hem uit de auto aan de rand van een bos, en reden weg. Toen ze een paar minuten later weer terugkwamen, was hun zoon plotseling verdwenen...

Dat was absoluut niet de bedoeling – ze wilden hun zoontje wat schrik aanjagen, maar nu was hij vermist! De ouders snapten gelukkig direct dat ze veel te ver waren gegaan, en alarmeerden de politie. Wat het nog griezeliger maakte, is dat het bos bekendstaat om de vele beren die er rondlopen. Gelukkig kwam er al snel een nationale reddingsactie op gang in Japan, maar na vijf dagen was de jongen nog steeds niet gevonden. Iedereen vreesde het ergste....

Zes dagen later kregen de ouders van Yamato – want zo heet de jongen – de mooiste verrassing van hun leven. Hun zoon was gevonden op een militair oefenterrein, en had daar een hut gevonden. Daar was hij gewoon gaan zitten, beschut tegen het weer. Vrijdagochtend maakte een soldaat een oefenrondje over het terrein, en besloot eens te kijken in de hut. En ja hoor! Daar zat kleine Yamato!

Hij had was uitdrogingsverschijnselen, maar verder was de jongen prima in orde. Gelukkig maar! De vader van Yamato moest huilen van geluk toen hij zijn zoon terugzag:

"We hebben hem altijd met liefde opgevoed. Ik dacht echt niet dat hij opeens zou verdwijnen, we zijn veel te ver gegaan. Ik dacht dat het voor zijn eigen bestwil was..."

De uit de hand gelopen straf heeft in Japan een debat aangejaagd over de correcte manier om kinderen te straffen. Het is in ieder geval duidelijk dat dít niet de juiste methode is. Toen hem gevraagd werd wat hij als eerste had gezegd tegen zijn zoon toen hij hem weer zag, antwoordde de vader met tranen in zijn ogen:

"Ik heb hem verteld dat het me spijt dat ik hem zo heb pijngedaan."

Die kijken voortaan wel uit voordat ze hun zoon straffen....

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
kinderen ouders straf zoon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties