Volkskrant publiceert antisemitisch verhaal van boze Turkse ‘cultureel antropoloog’

Daar gaan we weer: Turken worden erop gewezen dat ze zich wel erg afhankelijk opstellen van Ankara en wat doen zij? Juist: we wijzen meteen met het beschuldigende vingertje in de richting van ‘de joden.’

Sinan Çankaya is cultureel antropoloog en is als postdoc onderzoeker verbonden aan de VU. Daarom vindt deze Nederturkse meneer zichzelf erg belangrijk. Op zich doet hij daar niemand kwaad mee, maar het is wel een beetje jammer dat de Volkrant zijn mening over zichzelf blijkbaar deelt. Die krant publiceerde vandaag namelijk een lulkoekverhaal van zijn hand dat eerst en vooral een aanval is op Israël en Nederlandse joden.

Hij schrijft:

Het is een politieke realiteit dat buitenlandse lobby’s invloed uitoefenen op interne kwesties. Met andere woorden, de lange Israëlische en Turkse arm bestaat. Het verschil is dat verwijzingen naar de Israëlische lange arm onmiddellijk het verwijt van antisemitisme oproepen, van antisemitische samenzweringstheorieën, terwijl fantasieën over een vijfde colonne, het islamitische Trojaanse paard, cliëntelisme en dubbele loyaliteiten vanzelfsprekend samengaan bij de Turkse lange arm.

Weet je wat het verschil is, beste Sinan? Er leven maar 40.000 tot 50.000 joden in Nederland. Daar komt bij dat de overgrote meerderheid van deze joden helemaal geen Israëlisch paspoort hebben. Zelfs als het waar is wat jij stelt, dat Israël Nederlandse joden zou gebruiken om haar belangen te dienen, zal hun impact dus veel kleiner zijn. Als we naar Nederturken kijken zijn die aantallen namelijk veel hoger: 312.080 Nederlanders hebben een Nederlands én een Turks paspoort, terwijl er in totaal 396.414 mensen van Turkse afkomst in ons land wonen. Dat zijn er bijna tien keer zoveel als het aantal joden.

En wat te zeggen van deze idioterie?

In de volksmond spreekt men over de kwestie als ‘meten met twee maten’ en de ‘lange arm van Israël.’ Wie rustige termen wil gebruiken, grijpt eerder naar ‘rechtsongelijkheid’ en een ‘buitenlandse lobby’. Dat de Nederlandse overheid druk voelt vanuit de pro-Israël lobby is onmiskenbaar, dat zijn niet mijn woorden, maar die van toenmalige minister-president Balkenende. ‘Van Israël bleef je af,’ stelt een betrokkene van SVB. Het idee van beheerste technocraten die rationele kosten en baten-overwegingen maken, kan daarbij overboord. Timmermans zat er heel emotioneel in. Asscher is ontstemd, en roept om politieke sensitiviteit.

Let wel, er zijn heel veel christelijke en niet-christelijke autochtone Nederlanders die Israël verdedigen omdat zij beseffen dat dit land onze enige echt bondgenoot is in het Midden-Oosten, en omdat het land ook nog eens omringd is door vijanden die haar willen afslachten. De enige reden dat Israël nog bestaat is dat het land nucleaire wapens heeft. Anders was de joodse natiestaat al lang van de kaart geveegd. Dat is met Turkije wel even anders. Ten eerste gedraagt Turkije zich onder Erdogan’s leiderschap niet als een bondgenoot van het Westen, en ten tweede is Turkije een regionaal powerhouse, zowel qua macht als qua bevolkingsaantal.

En trouwens, wat is dat gezeur eigenlijk over ‘invloed’ van Israël op de Nederlandse politiek? Heeft dit weer betrekking op de antisemitische plannen om Israëlische producten uit bepaalde gebieden te labelen? Oh ja, wat zouden Sinan en zijn maatjes ervan vinden als wij zouden voorstellen dat ook maar even te doen met Turkse producten uit het oosten en zuiden van het land waar veel Koerden wonen? Volgens veel Koerden (ik ben het daar niet mee eens, maar dat is een ander verhaal) is dat immers ook “bezet gebied.”

Vervolgens schrijft de Nederturkse wetenschapper:

Waarom zijn de permanente verdachtmakingen en insinuaties richting moslims en migranten acceptabel? Waarom zien we etniciteit en religie bij de een, en niet bij de ander? Is het nu een jij-bak om te vragen hoe het precies zit met Marokkaanse uitkeringsgerechtigden? Is het een jij-bak om je af te vragen waarom de lange arm van Israël, Turkije en Marokko niet even zwaar wegen?

Misschien dat meneer de wetenschapper wat minder vaak louche websites moet lezen die beweren dat ‘de joden’ erop uit zijn om de hele wereld te veroveren en zich wat meer moet bezighouden met de werkelijkheid. Zomaar een tip.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Seneca

  VK spreekbuis van de anti joodse gevoelens die in dit land steeds meer de boventoon gaan voeren. VK die de meest rabiate joden haters/haatsters een podium geeft. Dat is toch logisch? VK heeft de reputatie de krant van ‘intellectueel Nederland’ te zijn. ‘Intellectueel Nedrland’ heeft onderwijs gevolgd na invoering van de Mammoetwet…

 2. Floris

  Deze man is duidelijk niet objectief. Turkije en Marokko trachten nog steeds grip te houden op turken en marokkanen in Europa en Europa laat dat ook toe (hoe stom kan je zijn?).

  Doet Israël iets dergelijks? Ik dacht het niet.

  Israël kan zelfs niet verhinderen dat moslims overal in Europa joden aan het wegpesten zijn. Daar hoor ik deze turk niet over. Weten we meteen wat voor vlees we in de kuip hebben met deze nep-wetenschapper.

  1. Arachne

   De joden in Europa die weggepest worden, hebben een vluchtweg: Israël.
   De etnische Europeanen hebben die niet.

   Opvallend is wel dat de PvdA, een partij met een lange historie van joodse leden en politici, keer op keer VOOR immigratie – gezinshereniging – vluchtelingen – heeft gekozen.

   Onderstaande links roepen enige vragen op:

   http://newobserveronline.com/world-jewish-congress-and-official-german-jewry-welcomes-nonwhite-invasion/

   http://nationalvanguard.org/2016/03/jewish-ejc-boss-worried-white-patriots-are-winning/

 3. Wim

  Hij vertolkt gewoon het SP goed.

  1. sarko

   Niet te veel zeiken tegen de SP, bij de grote zuivering ben je aan de beurt 🙂

 4. sarko

  Er gaan geruchten dat Israel en Amerikaanse joden onze grote Geert sponsoren .
  PVV ontkent het niet …

  1. Wim

   Beter natuurlijk dat dan teren op geld van Mao.

   1. sarko

    Hahahahah we hebben miljoenen in kas, door de jaren heen opgebracht door de leden,
    Kijk wie betaalt, bepaalt ……

    1. Wim

     En ik maar denken door het verplicht innen van de halve salarissen met het bijbehorende belastingvoordeel.

     1. sarko

      Sorry hoor maar de SP’ér met bestuursfunctie is geen lid.., LoL
      Belastingvoordeel kun je niet omheen, SP heeft gevraagd om wetswijziging maar helaas :)_

  2. toetssteen

   @Sarko
   Jaren en jaren zingt dit rond, bewijs zero! Hou even op met beschuldigen, kom met bewijs!
   En heus hoor als men het zou hebben, stond het gisteren nog in chocoladeletter op de Joop!
   Net zo dwaas als dat verhaal inzake koffertjes met geld. Enig idee dat zulks goed gaat met die snuffelhonden? Bullshit alzo.

 5. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/06/26/jumbo-filiaal-komt-met-speciale-israel-hoek-en-hangt-vlag-op/#comment-474230

  Er zijn ook positieve berichten [net op de site ven Bron]:

  Jumbo-filiaal komt met speciale ‘Israël-hoek’ en hangt vlag op

  “De eigenaar van een Jumbo in Krimpen aan den IJssel heeft zich de woede op zijn hals gehaald door Israëlische producten te promoten. Jumbo verkoopt normaal honderden producten uit Israël maar de eigenaar van Jumbo De Korf in Krimpen aan den IJssel gaat twee stapjes verder door er een politieke boodschap aan te hangen. Hij besloot een statement te maken tegen alle boycots tegen de zionistische schurkenstaat. Zo kwam er een tafel met producten van het Israëlisch Producten Centrum, inclusief vlag van Israël”.

  https://www.youtube.com/watch?v=6r2M8ply_l0

  The National Anthem of Israel – Hatikvah Shalom Israël!

 6. Bromsnor

  Het is altijd hetzelfde liedje met veel moslims. Schelden en kritiek leveren op het Westen en Israël.

  Bij veel moslims is het zelfs gewoonte om “Jood” als scheldwoord te gebruiken.

  Dat geeft goed aan hoe groot de haat voor Israël en het Westen is bij veel moslims. En deze mensen leven onder ons. En het maakt niet uit of het nieuwkomers zijn of de tweede en derde generatie.

  Onderstaande video laat zien hoe groot de haat voor Joden is bij moslims die in Nederland zijn opgegroeid. Dus jonge moslims.

  Schokkende beelden. GingerTurk wil nieuwe Shoa
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat.html

 7. Likoednl

  En producten uit door Turkije bezet Koerdistan en Cyprus krijgen geen label, dat gebeurt alleen bij Israel.

  1. sarko

   Nog sterker, producten uit Friesland krijgen soms het label -made in Holland.

   1. Wim

    Enige wat daar vandaan (komt) kwam is het kievitsei.

 8. ceteris paribus

  Kan iemand me uitleggen we deze bewering in hemelsnaam met antisemitisme te maken hebben?

  1. ceteris paribus

   bewering = beweringen

  2. Ali Yas

   Dat moet je aan Sinan Çankaya vragen. Die begon erover.

  3. Arachne

   Goede vraag. Antisemitisme is een term die een discussie dood kan slaan.

 9. F. Stavast

  DDS kent niet het verschil tussen anti-semitisme en anti-zionisme. Misschien wilt u het verschil ook niet weten?

  PVV_financiering anti-islam-club: http://www.dutchnews.nl/news/archives/2015/10/david-horowitz-centre-gave-geert-wilders-e18000-in-2014/

 10. Arachne

  Weet je wat het verschil is, beste Sinan? Er leven maar 40.000 tot 50.000 joden in Nederland. Daar komt bij dat de overgrote meerderheid van deze joden helemaal geen Israëlisch paspoort hebben. Zelfs als het waar is wat jij stelt, dat Israël Nederlandse joden zou gebruiken om haar belangen te dienen, zal hun impact dus veel kleiner zijn.
  —————————————————————————————————-
  1e bewering: Joden hebben geen Israëlisch paspoort nodig. Ze zijn automatisch Israëlisch staatsburger.Stel: Rob Oudkerk begaat een strafbaar feit en vlucht naar Israël. Hij zal nooit worden uitgeleverd.

  2e bewering: Joden zijn het schoolvoorbeeld van integreren met behoud van eigen identiteit. Ze zijn, over het algemeen, goed opgeleid, financieel comfortabel en goed ingevoerd in de samenleving. Ze organiseren zich in eigen kring en treden toe tot organisaties (verenigingen, clubs, etc.). Dan kun je met minder poppetjes meer invloed uitoefenen.

 11. Seneca

  @Stavast
  wat wilt u eigenlijk vaststellen met de link naar het artikel over het feit dat GW € 18.000,00 ontvangen zou hebben? is dat een misdaad tegen de mensheid dat Joden proberen om via politieke partijen (in dit geval PVV) een dam te bouwen tegen de zo langzamerhand verschrikkelijke anti joodse gevoelens in dit land? of acht u het normaal dat een Joodse familie t.g.v. het slagen van de zoon, de Israëlische vlag uithangt, waardoor die dan onmiddellijk het mikpunt van agressie wordt? u heeft zeker ook zoveel Joodse ‘vrienden’ evenals sommige trollen op dit forum. waarom reageert u niet op het feit dat de Postcode Loterij tot de 6 grootste sponsors van de familie Clinton behoort? Hun ‘liefdadigheidsfonds’ heeft inmiddels € 25.080.000,00 ontvangen
  van deze loterij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.