Voorvechters Brexit vegen de vloer aan met Remain kamp in laatste debat

Het referendum over het Britse lidmaatschap komt eraan… en het is alweer het Brexit-kamp dat een groot debat heeft gewonnen. 

Het Remain-kamp — de mensen die willen dat Groot-Brittannië in de EU blijft — herhaalde dezelfde argumenten die Britse kiezers nu al honderden keren gehoord hebben. Daarbij speelden zij natuurlijk vooral weer in op allerlei angst gevoelens, ook als die nergens op gebaseerd zijn.

Leuk geprobeerd, maar de Britse kijker (en dus kiezer) zag daar moeiteloos doorheen:

De voorstanders van een Brits afscheid van de Europese Unie maakten gisteravond tijdens een groot BBC-debat meer indruk op de kijkers dan de tegenstanders. Die conclusie trok onderzoeksbureau YouGov, dat in opdracht van The Times bijna 1200 mensen naar hun mening vroeg.

39 procent van de mensen vond dat Brexit won, 34 procent was juist het meest onder de indruk van Remain. Dat is een gat van 5 procentpunt terwijl dezelfde peiling zegt dat de twee nek aan nek gaan.

Kortom, gisteren was echt weer een goede dag voor het Brexit-kamp. Misschien dat het in de peilingen virtueel gelijk staat, maar qua uitstraling en argumenten is het Vote Leave-team van Johnson en ook Nigel Farage gewoon veel sterker.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

  1. cmsuijkerbuijk

   Waarschijnlijk heeft CP zelf niet gekeken: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/voorvechters-brexit-winnen-laatste-debat
   (De voorstanders van een Brits afscheid van de Europese Unie maakten gisteravond tijdens een groot BBC-debat meer indruk op de kijkers dan de tegenstanders. Die conclusie trok onderzoeksbureau YouGov, dat in opdracht van The Times bijna 1200 mensen naar hun mening vroeg.

   Van de ondervraagde kijkers wees 39 procent de voorstanders van ‘Brexit’ aan als winnaars van het debat, 34 procent vond dat de tegenstanders het beter deden.
   Boris Johnson het beste:
   Boris Johnson, die het publiek gisteren een ‘onafhankelijkheidsdag’ in het vooruitzicht stelde, werd het vaakst genoemd als beste debater van de avond (23 procent).

   1. cmsuijkerbuijk

    En overigens komt Else4 tot dezelfde conclusie: Boris Johnson heeft het debat gewonnen!

  2. Bromsnor

   @CP

   Khan had geen rationeel weerwoord en verlaagde zich tot ordinaire beschuldigingen van “haat zaaien” aan het adres van Boris.

   Deze islamitische burgemeester had een slechte avond tijdens het debat en veel mensen vonden dat hij een slecht figuur sloeg met zijn niet-rationele beschuldigingen aan het adres van het Brexit kamp.

   ‘Make Thursday our Independence Day!’ Boris Johnson issues rallying cry for Brexit after Sadiq Khan accuses him of ‘big fat LIES’ and running ‘Project Hate’ in bitter end to brutal EU debate
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3653068/Boris-Johnson-leads-Brexiteers-battle-against-Sadiq-Khan-Remain-backers-live-TV-referendum-showdown.html

  3. Floris

   Paardenpis pikt altijd die artikeltjes op die in z’n straatje te pas komen.

   Hij zoekt niet naar waarheid, maar naar bevestiging van z’n vooroordelen.

 1. Wachteres

  Alleen Brexit heeft gefundeerde argumenten. Het enige waartoe Remain in staat is, is de mensen angst aanjagen. En die angstboodschap wordt door hen voortdurend herhaald..

  Jammer dat veel mensen daar nog gevoelig voor zijn. En heel jammer dat het fifty-fifty is, dat geeft de EU aanhang de mogelijkheid om de boel te bezwendelen. Dat zou niet de eerste keer zijn. Vooral poststemmen schijnen die kansen te bieden.

  Ik heb het eerder gezegd: De EU zal ALLES [leugen, bedrog, zwendel] in het werk stellen om te winnen.

  Is het bij de communisten ooit anders geweest?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

 2. Niek

  @Wachteres, mee eens;
  “Ik heb het eerder gezegd: De EU zal ALLES [leugen, bedrog, zwendel] in het werk stellen om te winnen.
  Is het bij de communisten ooit anders geweest?”

  Nee, ook helemaal al niet bij mohamedmoslimsislamisten.
  Dus die Khan kan er ook wat van.
  Zoals gewoonlijk altijd gedreven door die slachtoffersmentaliteit, gepaard gaande met haat en slogans. Mijn bibs heeft nig meer verstand als zo’n haatzaaier; die zegt wat in zijn hart leeft en zonder enig realistisch tegenargument.

 3. poldi

  De voorstanders van een Brexit zijn vol vertrouwen in hun eigen kunnen en hebben de democratie lief.
  De tegenpartij houdt zich alleen bezig met bangmakerij en worden gesteund door de globalisten zoals Goldman Sachs en de eurofiele politici. Daarnaast zijn MSM en staatsomroepen totaal het gevoel kwijt van wat er onder de bevolking leeft. Dit waarschijnlijk ook i.v.m. de financiele steun die zij ontvangen van de staat, EU en globalisten.
  Sociale media daarentegen geeft een goed beeld van wat er leeft.

 4. poldi

  Plagiaat
  =====
  Één van de grootste voordelen van een vertrek uit de EU, en dat geldt ook voor Nederland, is, buiten de jaarlijkse miljardencontributie, ook de miljardengaranties van de netto-betalende EU-lidstaten om zwaar falende lid-staten kosten wat het kost binnen de EU te houden.
  Nederland staat voor vele tientallen miljarden garant.
  Daar wordt uiteraard in alle toonaarden over gezwegen, omdat de voordelen de nadelen terstond laten verdampen en de Eurocraten dan hun projectje moeten staken.
  En wat dacht u van de pensioenen en het plan van Brussel, wat ze pas naar buiten wilde brengen na het Engels referendum (achterbaks), om de pensioenfondsen om te vormen tot financiële instellingen die zich overal mogen vestigen en het geld kunnen verkwanselen aan, wederom, falende EU lid-staten.

  Hou toch op met die EU in zijn huidige vorm.
  Of de EU hervormt drastisch, of het is gedoemd te mislukken.
  Dat staat vast.

 5. Ni28

  Ik ga niet speculeren over wie het gaat winnen. Wie alvast verloren heeft is Brussel die niet in staat is om mensen te overtuigen voor de goede zaak maar altijd met een zak (onze)geld paraat staat om de situatie te redden. Je kunt eenmaal niet alles kopen. Democratie zeker niet.

 6. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=vXuvsShIDjo

  Highlights of BBC’s EU Great Debate – BBC News

 7. poldi

  Ook als er met 55 % TEGEN Brexit wordt gestemd, zijn het nog veel te veel stemmen, 45%, die voor zijn. Dat is een teken dat de EU niet veel goeds brengt. Dit had minstens 90 tegen 10 moeten zijn. Dan had de EU bestaansrecht ! nu zeker niet.

  In elk geval, oh, Heer, geef de Britten de wijsheid om voor Brexit te kiezen en ook voor ons de nachtmerrie waarin we leven te beëindigen, Amen. en dit voor een atheïst,

  1. Wachteres

   Je gebed is verhoord, @Poldi 😀

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.