Z'n vrouw overleed vijf jaar geleden bij de bevalling. Hij heeft gelukkig nog één mooie herinnering gemaakt

Geen categoriejun 21 2016, 18:00
Het was een trieste dag, toen zijn vrouw Sarah Cunningham overleed na een desastreus verlopen zwangerschap. Gelukkig heeft hij nog één laatste afscheid waar hij zich aan kan vastklampen.
De gelukkigste dag in het leven van Steve Elsby was de dag dat zijn dochter Sam geboren werd. Helaas was de vreugde van korte duur, want kort daarop volgde ook de meest verdrietige dag van zijn leven: zijn vrouw Sarah Cunningham had tijdens de zwangerschap pre-eclampsie opgelopen.
Pre-eclampsie, ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging is een combinatie van een te grote afscheiding van afvalstoffen (waardoor ook behulpzame zaken als eiwitten verloren gaan) en een te hoge bloeddruk. Tezamen zijn die zaken levensgevaarlijk, en voor de 37-jarige Sarah Cunningham was dat zeker geen uitzondering. Na de bevalling raakte de vrouw al spoedig in kritieke toestand. Ze heeft nog enkele uren geleefd nadat Sam het levenslicht zag. Eén foto heeft Steve kunnen maken, waarop de twee vrouwen van zijn leven samen vereeuwigd waren:
Schermafbeelding-2016-06-21-om-10.25.00-2-e1466500132159
Vlak daarna stond Steve alleen voor, maar dankzij de liefde voor Sam heeft de man het overleefd en is hij sterk gebleven. Deze foto koestert hij dan ook met z'n hele hart: zo zal zij altijd een herinnering houden aan de moeder die ze nooit gekend heeft. Het ziekenhuisplaatje is een grote steun:

“De foto helpt haar de moeilijke dagen door te komen, zoals Moederdag.”

Dat is toch wel ontroerend. Hopelijk is Sarah vanaf een wolk heel erg trots op haar gezinnetje daar beneden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten