Basisschool leert blanke kinderen dat ze ‘geboren racisten’ zijn

Hoe je van het oplossen van een probleem direct doorgaat naar het scheppen van een nog veel groter probleem.

Over het algemeen kan je stellen: racisme is slecht, tegen racisme vechten is goed. Maar je moet daarin wel redelijk blijven: sla je te ver door in het bestrijden van racisme, dan lijk je zelf eerder op een racist. Case in point is de Bank Street School voor Kinderen, gevestigd in een goede buurt in het New Yorkse Manhattan. Daar wordt jonge kinderen aangeleerd dat het slecht is te discrimineren. So far so good, maar wacht tot je het lesprogramma ziet.

Blanke kinderen en zwarte kinderen krijgen daar een ander discours. Dat zie je inderdaad goed: rassensegregatie in het onderwijs is terug van weggeweest:

page13image256

Blanke kinderen moeten leren dat ze “white privilege” hebben en begrijpen dat zij zich moeten aanpassen. Ook de bullshit-term ‘Whiteness’ wordt geïntroduceerd, wat vrij vertaald zoiets betekent als ‘alles is de schuld van de blanken’.

Bij het programma voor zwarte kinderen wordt dat 180 graden omgedraaid. Die worden doodgeknuffeld in een zogeheten ‘safe space‘, waar ze de ruimte krijgen om hun onzekerheden en gevoelens te uiten. Ook krijgen ze eindelijk de kans om eens een meerderheid te vormen zonder al die gemene blankies erbij.

Het effect op de jonge kinderen is groot:

The program, these parents say, deliberately instills in white children a strong sense of guilt about their race. Some kids come home in tears, saying, “I’m a bad person.”

They say white kids are being brainwashed into thinking any success they achieve is unearned. Indeed, a young white girl is seen confessing on a Bank Street video: “I feel guilty for having a privilege I don’t deserve.”

Parents, moreover, say the classroom segregation only breeds resentment. Younger children, for instance, feel left out when the “kids of color” come back to the main classroom munching on cupcakes they were given in their “affinity group.”

Laten we hopen dat dit soort absurde programma’s snel worden opgeheven. Ze doen meer kwaad dan goed. Het doel is racisme bestrijden, maar in plaats daarvan loopt deze naar ras gescheiden cursus juist uit op het instellen van een omgekeerd racisme. Dat kan en mag natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. van Urk

  Kan mijn broek nog verder af gaan zakken? En kunnen die witte Gutmensch nog dieper buigen naar de gekleurde mensen toe? Ik weet het niet meer..

  1. Ni28

   Let op die broek, van Urk, straks maken zij u voor een blanke pedofiel uit.

 2. Ni28

  “…sla je te ver door in het bestrijden van racisme, dan lijk je zelf eerder op een racist”
  Mooi en eenvoudig verwoord.

 3. ceteris paribus

  Er is weinig reden dit bericht enige geloofwaardigheid toe te kennen. Als je zoekt in het artikel zelf of naar bevestiging zoekt in andere bronnen vang je bot.

  De bron zelf is ook uiterst onbetrouwbaar.

  Wikipedia:”Toen de oplage in de naoorlogse jaren steeds meer daalde, begon het blad zoveel verlies te maken dat men hem aan Murdoch verkocht.

  Murdoch veranderde de politieke richting van de krant in rechts, conservatief en populistisch, en veranderde de opzet, (schrijf)stijl en inhoud volledig. Het formaat veranderde in het tabloidformaat en er werd zeer veel aandacht besteed aan sport, roddel, schandalen en de “sterren”. De krant kreeg een uitbundiger opmaak en ging meer op het Britse boulevardblad The Sun lijken, de krant die Murdoch eind jaren zestig had gecreëerd. De oplage steeg onmiddellijk en de krant is sinds 2006 de op tien na grootste krant van de VS.”

  Kortom een leugen- en roddelblad.

  1. toetssteen

   @CP
   En zelfs de link ín het artikel missen, maar meteen naar de wiki babbelbox surfen. Het gaat om dit instituut:

   http://www.carleinstitute.com/

   Succes ermee.

  2. LantR.fant

   U gooit dan wel met modder, maar uw berichtgeving blijkt erg onjuist te zijn. Dat komt uw geloofwaardigheid niet ten goede.

 4. LantR.fant

  Ik begrijp niet, dat je als blanke ouders je kinderen naar dit Zimbabwe-instituut stuurt. Er zijn toch ook wel echte scholen?
  En in Zimbabwe eten ze gras en boombladeren, omdat de zwarten geen land kunnen managen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.