Ben jij vertragingen bij de NS ook spuugzat? Deze man maakte er op ludieke wijze gebruik van

Wacht tot je ziet hoe deze man handig gebruik maakte van de vertragingen bij de Spoorwegen.

Er zijn weinig dingen zo irritant als treinen die niet op tijd rijden. Vaak rijden ze veel te laat weg, maar helaas zijn ze ook wel eens zo flauw om iets eerder weg te rijden: allebei heel frustrerend.

Één Rotterdammer besloot om een statement te maken tegenover de Nederlandse Spoorwegen, op een manier dat hij er ook nog wat aan overhield. Marco Schravesande ergert zich al tijden aan het feit dat hij nooit eens op tijd thuis is door dagelijkse vertragingen, en daardoor nooit eens gezellig kan dineren met zijn vrouw. Op een normaal tijdstip dan, in ieder geval. Daarom besloot hij een potje opzij te zetten. Wat hij daar dan in deed? Geld: heel veel geld. Marco houdt namelijk sinds begin dit jaar bij wanneer en hoeveel vertraging hij heeft. Bij de NS geldt namelijk: heb je meer dan 30 minuten vertraging (en voldoet het aan deze waslijst aan voorwaarden), dan krijg je (een deel) van je geld terug.

Je voelt hem al aankomen: uiteindelijk had de pientere Rotterdammer meer geld aan declaraties binnen dan hij ooit had verwacht. Het oorspronkelijke plan was om aan het einde van het jaar eens uit eten te gaan van dat geld, maar de vertragingen liepen zó op dat hij nu al genoeg geld binnen had. En het werd ook niet het minste restaurant waar het door de NS gesponsorde diner plaatsvond. Marco en zijn vrouw genoten deze week van een uitgebreid 7-gangenmenu in het luxe restaurant Parkheuvel te Rotterdam. Dat kon zelfs nog aangevuld worden met twee glazen van de beste wijn die daar geschonken werd, waardoor een toost niet uit kon blijven:

Ondanks deze geweldige ervaring (waarvoor dank) hebben wij toch een glas dure wijn geheven op een verbetering voor de 2e helft van het jaar zodat wij elkaar iets vaker bij het diner thuis aantreffen!

De NS kon de lol van dit verhaal ook wel van inzien, maar beloofde helaas geen verbetering:

Fijn dat je wat leuks hebt kunnen doen van het geld dat je hebt ontvangen. Zo zie je maar dat vertragingen uiteindelijk best goed kunnen zijn voor je relatie. Maar toch hoop ik van harte dat je in de toekomst toch wat vaker samen kunt genieten van het ‘normale’ avonddiner.

Tsja: ik denk dat de vrouw van Marco het toch meer op prijs zou stellen als hij gewoon op tijd thuis zou zijn, maar goed. Dat gaat waarschijnlijk nog een tijdje duren. Het hele ludieke bericht kun je hieronder lezen:

Beste NS,Begin dit jaar heb ik met mijn vrouw afgesproken dat ik het geld wat ik ontvang bij het declareren van…

Geplaatst door Marco Schravesande op Maandag 4 juli 2016


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.