DENK wil niet dat je deze foto van Tunahan Kuzu ziet en dit is waarom

Een adviseur probeerde te voorkomen dat de foto gemaakt werd, want hij is behoorlijk gênant voor Kuzu.

Op bovenstaande foto poseert Tunahan Kuzu met een jonge Nederturkse Erdogan-fanboy. In de nasleep van de mislukte staatsgreep in Turkije gingen honderden Nederlands-Turkse fans van Erdogan de straten op om zijn overwinning te vieren en hun held een hart onder de riem te steken. Natuurlijk konden de heren van DENK niet ontbreken bij het spontane pro-Erdogan-straatfeest: Kuzu en Öztürk zijn immers Erdogans vertegenwoordigers in het Nederlandse parlement. Zonder Erdogan aan de macht had DENK kunnen fluiten naar hun positie als “lange arm van Ankara”.

Kuzu liet dus zijn gezicht zien tijdens de pro-Erdogan-demonstratie en ging met een aantal demonstranten op de foto. Een ‘leuke’ pr-mogelijkheid in de Turkse gemeenschap, zal hij gedacht hebben. Maar deze foto was níét de bedoeling. De jongen met wie Kuzu op de foto staat, maakt namelijk het teken van de Grijze Wolven. Deze fascistische Turkse beweging staat bekend om haar radicaal anti-Koerdische en anti-Armeense standpunten, die niet zelden gepaard gaan met gewelddadige acties. Niet bepaald een groepering waar de “verdraagzame” en “verbindende” Kuzu openlijk mee wil worden geassocieerd.

Links op de foto is te zien hoe een in net colbert gestoken arm de jongen probeert te manen om zijn Grijze Wolvengroet te staken. Waarschijnlijk een adviseur van Kuzu of een andere betrokkene bij DENK die snapt dat zulke foto’s niet goed zijn voor het imago van de partij. Maar het was al te laat, en het kwaad was al geschied. Kuzu en andere Nederlandse aanhangers van Erdogan worden hier pijnlijk ontmaskerd: achter het verhaal over “verdraagzaamheid”, “meer tolerantie” en “strijden tegen racisme” schuilt een Turks-nationalistische inborst. De heren van DENK hebben meer met ultra-nationalistische en islamistische denkbeelden dan met democratie, en dienen de belangen van Erdogan in plaats van Nederland. Deze foto zegt meer dan duizend woorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Marieke

  Tjonge Paul, wat plak je er toch een lading suggestieve fantasieeen aan vast. Bij iedere populistische beweging zijn er mensen die extreem zijn. Deze jongen is bovendien waarschijnlijk minderjarig. En omdat deze jongen dit gebaar maakt ga je ervan uit dat DENK stiekem een extremistische is?

  1. van Urk

   Een teken dat het ook hier in Nederland al vanaf de jeugd wordt ingeprent om een hekel aan Koerden en Armeniers te krijgen. Dat vind ik veel zorgelijker dan dat Tunahan Kuzu op die foto erbij stond. Maar ja, Henry Ford en Prins Bernhard waren ook op de foto gespot met nazi,s.

  2. Peter Selie

   Tja net zoals de poppenstront “fijne” socialist SP’er Harry van Bommel die al lang van het padje gezongen is en laat suggestief niets te wensen over…

   https://youtu.be/23bM58hhFk8

  3. ceteris paribus

   Het is inderdaad wat vergezocht.

 2. Viertel

  Hier ook een foto van Kuzu in de Kocatepemoskee in Rotterdam. Deze moskee volgt 100% de lijn van Erdogan en noemt Gulen een terrorist.

  http://kocatepecamii.nl/programlar/item/244-kocatepe-camii-iftar-programi

  De Kocatepemoskee weigerde in te gaan op de uitnodiging van burgemeester Aboutaleb om te komen praten over de gebeurtenissen in Rotterdam na de coup (onaangekondigde demonstratie, zwaaien met Turkse vlaggen, intimideren en bedreigen journalisten). Kuzu is dus een van de oproerkraaiers. Grote vraag: Gaan Aboutaleb (hoofd politie), Van der Steur (minister Justitie) of Arib (voorzitter Tweede Kamer) ingrijpen tegen Kamerlid Kuzu. U weet de uitkomst al: Nee !

  PS. Op een der foto’s ook Aboutaleb in de Kocatepemoskee, toen alles tussen hen nog ‘koek en ei’ was.

 3. Svetlana

  So what! Wilders heeft zich vaak genoeg ook niet gedistancieerd van demonstrerende neonazi’s en volgens mij zit hij nog steeds in het parlement

  1. van Urk

   Zwetslana@ Inderdaad So what! Dus wat is nou het probleem met Wilders als jouw idool ook tussen neo-Ottomanen met facistische ideeen mag kruipen? Allemaal een pot nat dus!

  2. Bromsnor

   Geert Wilders heeft zich vele malen gedistantieerd van geweld en “demonstrerende neonazi’s ”

   Geert Wilders heeft niets met “neonazi’s” en “neonazi’s” hebben niets met Geert Wilders vanwege zijn steun aan Israël.

 4. Bromsnor

  De bewondering voor Hitler onder Turkse jongeren is groot. Natuurlijk horen deze jongeren deze bewondering van oudere Turken en nemen dat over.

  Schokkende beelden. GingerTurk wil nieuwe Shoa
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat.html

 5. Beukman

  “Deze foto zegt meer dan duizend woorden.”

  Nee hoor. Het is immers vrij duidelijk dat Kuzu niet doorheeft wat de jongen met zijn hand doet.
  De foto heeft veel weg van burgemeester Deetman, die gearmd met een ADO-supporter staat van wie de lul niet netjes is opgeborgen:

  http://www.doordebenen.nl/wp-content/uploads/2009/02/bieslog-foto-deetman-adojpeg.jpg

  1. Siemien

   @Beukman ja het allemaal heel onschuldig, vraag rijst hoe hij in zo’n situatie terecht komt!! waar je hart vol van is daar kom je ook mee in aanraking..

 6. Ni28

  Mooi, hoe gaan wij dit goedpraten? Jeugdige onbezonnenheid bijvoorbeeld. Bij geloofsfanatici worden denkbeelden natuurlijk al vroeg binnen gestampt.

 7. CheikhRedo

  Wat een hoop gelul en slap gezwets allemaal! Ga achter alles maar iets zoeken! Pfffff zwetsnek ,peter selie, Urk en consorten worden echt met de regel radicaler en dommer. Wat een niveau weer allemaal en blijlbaar zijn ze te dom om niet te ziem dat deze jongen minderjarig is en dat Kuzu een andere kant opkijkt op het moment dat deze foto genomen werd. CHAPEAU! heren.

 8. Siemien

  Maar we weten toch allang uit wat voor hout DENK is gesneden, het zijn staatsondermijnende fascistische Kamerleden met hun warme hart in Turkije..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.