Dieptriest: Oranje op laagste plek ooit op wereldranglijst

En het is nog terecht ook.

Oranje heeft er de afgelopen twee jaar zo’n enorme puinhoop van gemaakt dat ons nationale elftal nu niet eens meer in de wereldwijde top 20 staat:

Het Nederlands elftal heeft op de nieuwe FIFA-wereldranglijst een historisch dieptepunt bereikt. Oranje zakte van de 14de naar de 26ste plaats. Nog nooit stond Nederland zo laag op de mondiale ladder.

Door het missen van het EK in Frankrijk liet Oranje, de nummer drie van het WK in 2014, veel punten liggen.

Nou hebben we bij DDS dagelijks behoorlijk wat lezers uit België, maar ik zal ze toch even tegen me in het harnas moeten jagen: het is niet te bevatten dat de Rode Duivels op de tweede plek staan, achter Argentinië. De Belgen hebben weliswaar goede spelers, maar als team vallen ze elke keer weer tegen. Dat ze in de top 10 staan, oké. De top 8 begrijp ik ook nog. Maar hoger dan dat verdienen ze niet.

Maar goed, ik kan hetzelfde zeggen over Oranje, en dat is pas echt triest want wij staan niet eens in de top 20. Zo ongelooflijk slecht is het Nederlands elftal op dit moment. De rest van de wereld lacht om ons. En dat is nog terecht ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. cmsuijkerbuijk

    Het is en blijft slechts een overgewaardeerd spelletje, dat belangrijker wordt gemaakt dan is, van zwaar overbetaalde en over het paard getilde snotneuzen, die zo nodig op hun 20e al miljonair moeten/willen zijn!
    Daarbij komt nog, dat voetbaltalent niet aan de bomen groeit, dus als er mindere jaren komen, is dat volkomen normaal! Zeker voor een klein land als het onze!

  2. hans-e-pans

    De terugloop in plaatsen op de ranglijst zal de komende tijd nog wel verder gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.