Dit lijken gewoon ouderwetse floppy drives, maar als je hoort wat voor geluid ze maken sla je stijl achterover

Voordat mensen elkaar gigabytes aan informatie stuurden via Dropbox, WhatsApp en Bluetooth, had je 3,5 inch floppy-diskettes. Nu heb je die nog steeds, maar deze man heeft hun doel geüpdate voor gebruik in de 21e eeuw…

Voor gigabytes aan informatie draaien we anno 2016 onze hand niet meer om, maar zo’n 20 jaar geleden was het vervoeren van slechts 1 megabyte aan informatie al een hele opgave. Mensen zochten hun toevlucht tot deze zogeheten floppies, die tegenwoordig hun functie totaal hebben verloren. Al schijnt Theodor Holman nog z’n columns aan het Parool in te leveren op die dingen, maar dat is een ander verhaal. En een uitzondering op de regel.

Hoe dan ook, wat moet je met die krengen in het moderne tijdperk? Nou, een genie naamd Paweł Zadrożniak weet het wel: je kan er met een beetje duwen, wringen en verbouwen gewoon muziek uit krijgen! Hoezo gitaren, drumstellen en de rouwe rockstem van Kurt Kobain? Een hele batterij floppy stations is alles wat je nodig hebt om Nirvana’s magnum opus ‘Smells Like Teen Spirit‘ ten gehore te brengen! Dit is… de Floppotron.

Of hoor je liever het thema van de tv-serie Hawaii Five-O? ‘Handige Harry’ Paweł is je man! Wie wil swingen met Darude’s Sandstorm (dududududu) kan ook terecht bij z’n fameuze Floppotron. Dit apparaat is bizar en geweldig tegelijkertijd.

Welk oud apparaat zou jij wel eens in een muziekinstrument willen veranderen? Als je het Paweł laat weten, kan hij misschien zelfs wel wat voor je betekenen


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.