Heb jij laatst een telefoonoplader aangeschaft? Kijk hier dan heel erg voor uit!

Je denkt een goede koop te hebben gedaan, maar dat kan alsnog heel erg duur uitpakken.

Het zijn van die dingen waar je liever niet al te veel geld aan uitgeeft: een telefoonoplader. Op zich ook best logisch, want stroom is stroom toch? Of er nou een appeltje of een Chinese namaakappel die meer op een peer lijkt op staat, de elektriciteit die er uiteindelijk doorheen gaat is dezelfde.

Nou, niet dus! Daar komen helaas steeds meer mensen op een zeer vervelende manier achter, die er meteen voor zorgt dat die oplader van vijf euro je toch nog klauwen met geld kan gaan kosten. Het kan niet als een totale verrassing komen, maar de kwaliteit van deze goedkopere opladers laat, zwakjes uitgedrukt, te wensen over. Werken doen ze meestal wel, maar de vraag is hoe lang. Er komen namelijk steeds meer berichten dat deze apparaatjes vaak een rooklucht afgeven of, erger, in brand vliegen of zelfs ontploffen. En dat wil je natuurlijk niet! Dit soort kwaliteitsloze opladers zou inmiddels één van de frequentste oorzaken van brand zijn, aldus experts.

Je denkt dat je een goede koop hebt gedaan, maar uiteindelijk breng je jezelf onnodig in gevaar. En dat gebeurt helaas niet enkel met dingen van een euro, waarvan je wel zou verwachten dat er iets mis moet zijn. Als je tien euro betaalt, weet je inmiddels ook niet meer of je wel een garantie hebt op veiligheid thuis, of dat je op een dag een heel nare verrassing krijgt.

Het advies is dan ook duidelijk: ga voor veiligheid, en koop alleen bij merken waarvan je weet dat ze te vertrouwen zijn. Dat hoeft echt niet meteen de duurste oplader te zijn van het bedrijf dat ook je telefoon gemaakt heeft, maar ga in ieder geval niet voor iets waarbij de naam al voorspelt dat je weinig kunt verwachten. Het is sowieso aan te raden om je oplader niet altijd in het stopcontact te laten zitten: haal hem er gewoon uit wanneer je telefoon er toch niet aan hangt. En als je dan toch iets verdachts ruikt of ziet, trek het ding dan meteen uit het stopcontact, of zet de stroom uit. Je kunt immers nooit voorzichtig genoeg zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. ceteris paribus

    “Dit soort kwaliteitsloze opladers zou inmiddels één van de frequentste oorzaken van brand zijn, aldus experts.”

    De artikelen van Sybren blijken, op z’n zachtst gezegd, in de regel niet goed onderbouwd dus een verwijzing naar de bron waarin deze ‘experts’ aan het woord worden gelaten zal ook wel te hoog gegrepen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.